Qbby is terug voor zijn laatste avontuur in BYE-BYE BOXBOY!, dat op 23 maart uitkomt in de Nintendo eShop op de verschillende Nintendo 3DS-systemen


09-03-2017

9 maart 2017 – In 2015 debuteerde Qbby in BOXBOY!, waarin hij puzzel- en platformfans dwong om ‘outside the box’ te denken. Het jaar daarop legde hij de lat een stukje hoger in BOXBOXBOY!, met nieuwe krachten en complexere puzzels. En nu is Qbby terug voor zijn grootste uitdaging ooit in BYE-BYE BOXBOY! Dit puzzelavontuur is vanaf 23 maart 2017 verkrijgbaar in de Nintendo eShop op de verschillende Nintendo 3DS-systemen. Wie alvast kennis wil maken met Qbby en zijn aparte, minimalistische wereld kan vanaf vandaag een demo van de BOXBOY!-serie downloaden in de Nintendo eShop. Hierin kunnen spelers diverse levels spelen uit beide voorgaande titels, alsook een selectie van levels uit BYE-BYE BOXBOY!.

Abonneer je op op
YouTube

De BOXBOY!-trilogie van puzzelplatformers is ontwikkeld door HAL Laboratory, makers van de Kirby-serie. In deze 2D-games bestuurt de speler Qbby, een eenvoudig maar verrassend expressief vierkant personage, door tientallen side-scrolling levels. Hoewel hij er niet echt indrukwekkend uitziet, bezit Qbby een behoorlijk speciale kracht – het vermogen om rijen dozen uit het niets te laten verschijnen. Door deze kracht op allerlei handige manieren te benutten, kunnen spelers de vele puzzels op Qbby’s weg overwinnen.

Met meer dan 180 breinbrekende levels om te voltooien en vier planeten om te verkennen, is BYE-BYE BOXBOY! Qbby’s grootste avontuur ooit. Op elke planeet treft hij een Qbaby – een kleine levensvorm die op Qbby lijkt. Door deze Qbaby’s in veiligheid te brengen wordt Qbby beloond met de kracht om heel nieuwe soorten dozen te maken. Zo kan hij muren opblazen met een bomdoos, het hogerop zoeken met een raketdoos, teleporteren met een warpdoos of een op afstand bestuurbare doos gebruiken om nieuwe plaatsen te bereiken. Gebruik al deze krachten in je voordeel om de puzzels op je pad te kraken.

De beste puzzelaars kunnen vijf Challenge Worlds vrijspelen voor Qbby. In elk van die werelden geeft een specifieke spelbeperking een nieuwe draai aan de spelregels. De speler wordt bijvoorbeeld uitgedaagd om een level te voltooien zonder met dozen te gooien, of van een te grote hoogte te vallen. En kan Qbby het eind van het level ook bereiken zonder te springen?

Voor het eerst in de serie is BYE-BYE BOXBOY! ook compatibel met amiibo. Spelers kunnen amiibo-figuurtjes* uit de Kirby Collection (apart verkrijgbaar) gebruiken om kostuums vrij te spelen, zodat ze Qbby kunnen verkleden als Kirby, Meta Knight, Waddle Dee en King Dedede. De amiibo van Kirby, Meta Knight en King Dedede uit de Super Smash Bros. Collection bieden ook toegang tot de kostuums van deze personages.

Spelers met opgeslagen gegevens van BOXBOY! op hun Nintendo 3DS-systeem kunnen nog eens tien extra kostuums overdragen terwijl spelers met opgeslagen gegevens van BOXBOXBOY! acht extra kostuums kunnen overdragen. Tot de kostuums van BOXBOY! behoren bijvoorbeeld de Bunny, waarmee Qbby hoger kan springen, en de Wizard, waarmee hij een extra doos kan maken. In totaal zijn er maar liefst 37 kostuums te verzamelen. Als speciale bonus krijgen spelers met opgeslagen gegevens van beide eerdere games een Qucy-kostuum en de mogelijkheid om de game te spelen in een bijzonder visuele stijl die is geïnspireerd door de originele Game Boy.

Ontdek met Qbby de kracht van speciale nieuwe dozen in zijn grootste avontuur ooit. BYE-BYE BOXBOY! is vanaf 23 maart voor € 4,99 te koop in de Nintendo eShop op de verschillende Nintendo 3DS-systemen. Vanaf vandaag is een demo van de BOXBOY!-serie beschikbaar als gratis download, met levels uit zowel BOXBOY! en BOXBOXBOY! als BYE-BYE BOXBOY!. Je kunt de demo gratis* downloaden in de Nintendo eShop op de verschillende Nintendo 3DS-systemen of via de officiële website van BYE-BYE-BOXBOY.**

*Hiervoor heb je een draadloze internetverbinding nodig. Ook moet je een Nintendo Network ID koppelen, en akkoord gaan met de netwerkvoorwaarden en het privacybeleid.

**Om downloadgames te kopen of demo's en gratis software te downloaden in de Nintendo eShop via de officiële website heb je een Nintendo-account nodig die is gekoppeld aan je Nintendo Switch-systeem. Je moet je systeem hebben geregistreerd als het actieve systeem voor downloads voor jouw Nintendo-account. Dit doe je door de Nintendo eShop minstens één keer te bezoeken op het systeem waarop je de software wilt downloaden. Om automatisch software te downloaden moet je de nieuwste systeemupdate voor je systeem hebben uitgevoerd en de functie voor automatisch downloaden inschakelen. Bovendien heb je genoeg vrije ruimte nodig om het downloaden te voltooien. Ga voor meer informatie naar 'Service en info'. Op de website van Nintendo voltooide aankopen en geactiveerde demodownloads worden verwerkt via de Nintendo eShop.

Meer informatie:

Nintendo België op Twitch http://www.twitch.tv/nintendobelgie

Nintendo of Europe op Twitch http://www.twitch.tv/team/nintendo

Nintendo op Facebook: https://www.facebook.com/Nintendo

Nintendo 3DS op Facebook: https://www.facebook.com/Nintendo3DS

amiibo op Facebook https://www.facebook.com/amiiboUK

Nintendo België op YouTube http://www.youtube.com/user/nintendobelgie

Nintendo of Europe op Twitter https://twitter.com/nintendoeurope

Nintendo België op Twitter https://twitter.com/nintendobe_nl

Nintendo of Europe op Instagram https://instagram.com/nintendoeurope