Nintendo presenteert een breed scala aan games voor de Nintendo Switch en de Nintendo 3DS


14-09-2017

Abonneer je op op
YouTube

14 september 2017 - In de komende maanden kan iedereen die een Nintendo Switch of Nintendo 3DS-systeem heeft tal van first- en third-party games in de meest uiteenlopende genres ontdekken.

Tijdens een Nintendo Direct heeft Nintendo informatie gegeven over meer dan 40 games die de komende maanden worden uitgebracht voor de Nintendo Switch en de diverse Nintendo 3DS-systemen.

Er zijn verschillende beroemde third-party games aangekondigd voor de Nintendo Switch, waaronder DOOM en Wolfenstein II: The New Colossus. Daarnaast is er meer nieuws gepresenteerd over onlangs aangekondigde games als L.A. Noire, Resident Evil Revelations en Resident Evil Revelations 2. Daarnaast worden er arcadeklassiekers uitgebracht voor de Nintendo Switch, en komt er een nieuwe Mario Party-game uit voor de verschillende Nintendo 3DS-systemen, met daarin 100 van de populairste minigames uit de serie.

In de videopresentatie boordevol informatie kwamen ook nieuwe games als project OCTOPATH TRAVELER (voorlopige titel) van Square Enix, Super Mario Odyssey en Xenoblade Chronicles 2 aan bod.

In de video zijn de volgende hoogtepunten te zien:

Nintendo Switch

Super Mario Odyssey

Tijdens de presentatie werd nieuwe informatie over Mario’s komende avontuur onthuld, inclusief meer details over het verhaal, de locaties en spelstanden.

Daarnaast onthulde Nintendo een speciale hardwarebundel met een downloadcode voor de game en rode Joy-Con-controllers in Mario-stijl.

Er wordt ook een set met een Nintendo Switch-etui (Super Mario Odyssey Edition) en beschermfolie uitgebracht. Super Mario Odyssey verschijnt op 27 oktober, exclusief verkrijgbaar voor de Nintendo Switch.

Xenoblade Chronicles 2

Dit grootschalige vervolg neemt spelers mee naar de wereld Alrest die zich bevindt op de ruggen van Titans. De reis door de wolken begint als Xenoblade Chronicles 2 op 1 december uitkomt voor de Nintendo Switch.

Naast de standaardversie kunnen fans ook een speciale editie van de game kopen. Deze bevat naast de game een sound selection cd, een speciale metalen gamehoes en een artbook van maar liefst 220 pagina’s met harde kaft. Op 1 december wordt er ook een Nintendo Switch Pro-controller uitgebracht met een Xenoblade Chronicles 2-thema.

project OCTOPATH TRAVELER (voorlopige titel)

De makers van Bravely Default bij Square Enix presenteren een nieuwe RPG die tot leven wordt gewekt met een mix van computergraphics, pixelart en visuele tovenarij. project OCTOPATH TRAVELER (voorlopige titel) wordt wereldwijd uitgebracht in 2018, maar fans kunnen vandaag al een gratis demo proberen. Deze is te downloaden in de Nintendo eShop op de Nintendo Switch.

DOOM en Wolfenstein II: The New Colossus

Bethesda Softworks brengt de iconische games DOOM en Wolfenstein II: The New Colossus uit voor de Nintendo Switch. Spelers kunnen de razendsnelle actie van DOOM deze winter beleven, terwijl Wolfenstein II: The New Colossus in 2018 wordt uitgebracht.

Kirby Star Allies

De eerste Kirby-game voor de Nintendo Switch werd al aangekondigd tijdens de E3 van dit jaar. En Kirby blijkt een paar aardige tricks mee te brengen. Door hartjes naar vijanden te gooien, kunnen spelers maximaal drie ervan rekruteren als bondgenoten.

Ook het mengen van vaardigheden om nieuwe krachten te krijgen is een belangrijk deel van de fun. Kirby Star Allies is geschikt voor één tot vier spelers** en komt in de lente van 2018 uit voor de Nintendo Switch.

Splatoon 2

Het populaire level Kelpwierkas keert op 16 december terug als onderdeel van een gratis software-update* voor Splatoon 2. Een nieuw level genaamd Moeraalkanaal en een extra groot Plenzer-wapen verschijnen later.

ARMS

Vandaag wordt er een gratis software-update* voor ARMS uitgebracht die het mogelijk maakt de functies van knoppen te wijzigen en die de nieuwe vechter Lola Pop toevoegt als speelbaar personage.

Fire Emblem Warriors

De populaire Lyndis (of “Lyn”, zoals haar metgezellen haar noemen) uit de Fire Emblem-game voor de Game Boy Advance is aangekondigd als speelbaar personage in Fire Emblem Warriors.

Deze game boordevol actie verschijnt op 20 oktober voor de Nintendo Switch, ook als onderdeel van een speciale bundel.

Arcade Archives

Enkele van Nintendo’s klassieke arcadegames worden door HAMSTER Corporation naar de Nintendo Switch gebracht, beginnend met Arcade Archives: Mario Bros. op 27 september.

Andere games, zoals VS. Super Mario Bros., VS. Balloon Fight, VS. Ice Climber, VS. Pinball en VS. Clu Clu Land, komen binnenkort uit. Deze arcadegames bevatten subtiele verschillen die je niet aantreft in hun tegenhangers op de NES.

Snipperclips Plus: Geknipt om samen te spelen!

Deze uitgebreide versie van de originele puzzelgame bevat meer dan 30 nieuwe levels, nieuwe uitdagingen en nieuwe functies… en hij komt voor het eerst ook in de winkelschappen te liggen!

Spelers die de originele downloadversie van de game al hebben, kunnen alle nieuwe content als DLC aanschaffen in de Nintendo eShop. Snipperclips Plus: Geknipt om samen te spelen! is vanaf 10 november verkrijgbaar.

The Elder Scrolls V: Skyrim®

Het meesterwerk van Bethesda Game Studios® is binnenkort altijd en overal te spelen op de Nintendo Switch. The Elder Scrolls V: Skyrim® verschijnt op 17 november.

Rocket League®

Deze nieuwe versie van de populaire raketgedreven sport-actie-game bevat alle spelstanden uit het origineel, plus elementen exclusief voor de Nintendo Switch, inclusief gevechtswagens en items in Nintendo-stijl. Er is ook een draadloze, lokale multiplayerstand*** aanwezig in Rocket League®, dat komende winter wordt uitgebracht.

Dragon Quest Builders

De populaire fantasy-game combineert de fun van bouwen met de gevechten van een actie-RPG. In de Nintendo Switch-versie kunnen spelers op een Great Sabrecub rijden. Deze Sabrecub laat spelers sneller bewegen en zorgt dat verslagen vijanden speciale materialen achterlaten. Dragon Quest Builders verschijnt komende lente.

L.A. Noire

Rockstar Games brengt L.A. Noire op 14 november uit voor de Nintendo Switch, inclusief alle downloadbare content, nieuwe items, agentenkostuums met nieuwe speciale vaardigheden, een Joy-Con-stand met gyroscopische bewegingsbesturing, nieuwe camerahoeken en intuïtieve touchscreenbesturing voor speurwerk onderweg.

NBA 2K18

Met grote gameplay-verbeteringen en verbluffende graphics wordt NBA 2K18 een slamdunk voor sportfans wanneer hij op 15 september in de Nintendo eShop van de Nintendo Switch verschijnt. Vanaf 17 oktober ligt de fysieke versie in de winkelschappen.

EA SPORTS™ FIFA 18

De meest meeslepende, sociale en authentieke voetbalgame is overal te spelen op de Nintendo Switch. FIFA 18 komt uit op 29 september.

WWE 2K18

Om het trio sportgames voor onderweg rond te maken, komt WWE 2K18 ook binnenkort naar de Nintendo Switch. Hierover wordt later meer bekendgemaakt.

Lost Sphear

Deze moderne kijk op traditionele RPG’s van Square Enix komt op 23 januari 2018 uit voor de Nintendo Switch.

Sonic Forces™

Sluit je aan bij het verzet en vecht terug als Modern Sonic, Classic Sonic of een van de vele Hero-personages die spelers zelf kunnen maken in Sonic Forces™, dat op 7 november uitkomt.

Resident Evil Revelations / Resident Evil Revelations 2

Het Nintendo Switch-aanbod wordt verrijkt met twee heerlijk griezelige survival horror-klassiekers wanneer Resident Evil Revelations en het vervolg Resident Evil Revelations 2 op 28 november worden uitgebracht.

Flip Wars

Fans die momenteel de multiplayeractie van Flip Wars beleven, worden binnenkort verwend met een gratis update. Deze update voegt een nieuw level toe, evenals nieuwe mechanieken, lokale, draadloze multiplayer*** en een nieuwe online-gevechtsstand.****

Morphies Law

In Morphies Law kunnen spelers van lichaam wisselen om andere vaardigheden te krijgen. Deze lokale en online**** multiplayer-shooter verschijnt komende winter eerst als console-exclusive voor de Nintendo Switch.

Arena of Valor

Voer het commando over meer dan 35 dappere helden in deze free-to-start online**** vechtgame voor meerdere spelers. Stel samen met vrienden een krachtig team samen met Tanks, Assassins, Mages en Warriors, en vernietig de vijand tijdens realtime-gevechten. De betatestversie van Arena of Valor wordt deze winter gratis beschikbaar.

Nindies

De komende maanden worden er tientallen indiegames uitgebracht. In september verschijnen bijvoorbeeld de ondergrondse platformactie van SteamWorld Dig 2 en de golf-RPG Golf Story. Komende winter kunnen spelers de actiegame Nine Parchments en het combogebaseerde puzzelspel Battle Chef Brigade verwachten. In 2018 verschijnt Super Meat Boy Forever met willekeurig samengestelde levels. Ergens daarna volgt de tactische RPG Tiny Metal.

amiibo

Uitverkorenen uit The Legend of Zelda

Op 10 november wordt er een set met vier amiibo-figuurtjes van de uitverkorenen uit The Legend of Zelda: Breath of the Wild – Daruk, Mipha, Revali en Urbosa – uitgebracht.

Wanneer de speler zo’n amiibo tijdens het spelen van de game gebruikt, verschijnt een speciaal hoofddeksel voor Link, gebaseerd op de Titaan die bij deze uitverkorene hoort. Andere functies van deze amiibo worden later onthuld.

Nintendo 3DS-systemen

Pokémon Ultra Sun / Pokémon Ultra Moon

Deze nieuwe games laten spelers met een aanpasbaar hoofdpersonage een nieuw avontuur beginnen. Een nooit eerder verteld verhaal leidt tot grootschalige gebeurtenissen. De legendarische Pokémon die licht steelt, Necrozma, is getransformeerd in twee nieuwe vormen: Dusk Mane Necrozma, die bezit heeft genomen van Solgaleo, en Dawn Wings Necrozma, die bezit heeft genomen van Lunala.

Wie de game al vroeg aanschaft, krijgt een Rockruff***** cadeau, die evolueert in een Dusk Form Lycanroc, die nog nooit eerder is gezien in de wereld van Pokémon Ultra Sun en Pokémon Ultra Moon. Fans die de digitale versie van Pokémon Ultra Sun of Pokémon Ultra Moon aanschaffen vóór 10 januari, ontvangen 12 Quick Balls.****** Tenslotte verschijnt op 17 november in Europa een cool New Nintendo 2DS XL-systeem met een Pokébal-thema, op dezelfde dag als Pokémon Ultra Sun en Pokémon Ultra Moon.

Nintendo presenteert: New Style Boutique 3 – Sterstyliste

Beheer je eigen boetiek, ontmoet klanten en kleed ze aan met de stijlvolle outfits die bij ze passen. Dit keer kunnen de verhalen van klanten anders aflopen door de outfits die je ze hebt verkocht. Wordt een topstyliste en werk met aanstormend talent! Nintendo presents: New Style Boutique 3 – Styling Star is vanaf 24 november verkrijgbaar voor de Nintendo 3DS.

Mario Party: The Top 100

Voor de eerste keer kun je honderd van de beste minigames uit de console-versies van Mario Party op een handheldsysteem spelen. Mario Party: The Top 100 ondersteunt lokaal Download Play, zodat vier spelers met elk een Nintendo 3DS-systeem samen van het spel kunnen genieten, waarvoor slechts één Game Card nodig is.

Maak een reis door alle ondeugden, magie en herinneringen uit de serie als de game in januari 2018 in Europa wordt uitgebracht.

Opmerking: voor Download Play heeft iedere speler een Nintendo 3DS-systeem (apart verkrijgbaar) nodig.

Kirby Battle Royale

Kirby doet mee aan een toernooi tegen zijn zwaarste tegenstander ooit… hijzelf! De nieuwe game van het roze bolletje biedt diverse vechtvormen voor één of meer spelers. Kirby: Battle Royale verschijnt op 3 november in Europa. Fans kunnen Kirby’s 25e verjaardag vieren door hier te stemmen op hun favoriete kopieervaardigheid!

LAYTON’S MYSTERY JOURNEY: Katrielle en het miljonairscomplot

Katrielle Layton, dochter van de vermaarde professor Layton, zit op de zaak! Detectives die de game op een Nintendo 3DS-systeem spelen, ontvangen een exclusief in-game Flora-kostuum.******* LAYTON’S MYSTERY JOURNEY: Katrielle en het miljonairscomplot komt uit op 6 oktober.

Mario & Luigi: Superstar Saga + Bowsers onderdanen

Wanneer Mario & Luigi: Superstar Saga + Bowsers onderdanen op 6 oktober uitkomt, kunnen spelers de nieuwe amiibo van Goomba en Koopa Troopa (apart verkrijgbaar) – of de reeds verschenen Boo-amiibo (apart verkrijgbaar) – gebruiken voor extra stempelvellen die voorwerpen opleveren in beide standen van de game. Meer informatie over de compatibiliteit met amiibo volgt binnenkort.

Minecraft: New Nintendo 3DS Edition

Fans van Minecraft krijgen een nieuwe manier om deze populaire bouwgame te spelen wanneer hij voor de New Nintendo 3DS-systemen wordt uitgebracht. Deze handheldversie van de game bevat zowel de Survival- als Creatief-stand, vijf skin packs en twee texture packs. Minecraft: New Nintendo 3DS Edition komt binnenkort uit in de Nintendo eShop en later in de winkels.

Nintendo Selects

Vergeet het niet: op 13 oktober wordt de Nintendo Selects-reeks uitgebreid met drie nieuwe games: SUPER MARIO 3D LAND, Kirby: Triple Deluxe en Luigi’s Mansion 2. Ze verschijnen op dezelfde dag als de New Nintendo 3DS XL: Super Nintendo Entertainment System Edition.

The Alliance Alive

De levenswegen van negen personages komen samen in deze old-school RPG van de role-playing-meesters bij ATLUS. The Alliance Alive verschijnt begin 2018 exclusief in de Nintendo eShop.

Etrian Odyssey V: Beyond the Myth

Fans van de Etrian Odyssey-serie kunnen vanaf vandaag een gratis demo* van Etrian Odyssey V: Beyond the Myth downloaden in de Nintendo eShop op de Nintendo 3DS, dus ruim voordat de game in de herfst uitkomt.

Twee nieuwe games, twee geliefde series

De volgende game in de Ace Attorney-serie, Apollo Justice: Ace Attorney, verschijnt in november, terwijl het actierijke Fire Emblem Warriors op 20 oktober wordt uitgebracht, exclusief voor de New Nintendo 3DS-systemen.

Meer informatie:

Nintendo op Facebook: https://www.facebook.com/Nintendo

Nintendo Switch op Facebook: https://www.facebook.com/NintendoSwitch

Nintendo België op YouTube http://www.youtube.com/user/nintendobelgie

Nintendo België op Twitch http://www.twitch.tv/nintendobelgie

Nintendo België op Twitter https://twitter.com/nintendobe_nl

Nintendo of Europe op Instagram https://instagram.com/nintendoeurope

**Voor de multiplayerstand heeft iedere speler een compatibele controller nodig. Hiervoor heb je mogelijk extra controllers (apart verkrijgbaar) nodig.

***Voor de lokale multiplayerstand heeft iedere speler een systeem en een exemplaar van de software nodig.

****Om online te spelen heb je een internetverbinding nodig, moet je een Nintendo-account registreren of koppelen, en moet je akkoord gaan met de Nintendo-accountovereenkomst en het privacybeleid. Voor het gebruik van onlinediensten heb je een Nintendo-account nodig. Daarnaast is voor sommige onlinediensten vanaf 2018 een betaald abonnement vereist. De beschikbaarheid van betaalde onlinediensten kan per regio verschillen.

*****Deze actie loopt tot 10 januari 2018. Hiervoor heb je een draadloze internetverbinding nodig.

******Je kunt deze code gebruiken in Pokémon Ultra Sun or Pokémon Ultra Moon. De code vervalt op 30 november 2018.

*******Je kunt het Flora-kostuum downloaden met een uneieke downloadcode. Vraag in de winkels naar de beschikbaarheid van dit product.