Nintendo Labo workshop – een verslag


10-04-2018

Op 3 maart was het dan zover, een aantal families mochten, als één van de eersten in België, Nintendo Labo uitproberen! Ze genoten samen van een nieuwe interactieve bouw-en-speel-ervaring met de Nintendo Switch! Bij Nintendo Labo zijn bouwen en ontdekken even leuk als spelen. De workshop bestond daarom ook uit 3 onderdelen:

Bij BOUWEN konden de kinderen van een kartonnen bouwplaat een eigen modelauto maken en versieren. Later konden ze eventueel nog andere Toy-Con maken zoals motor, huis, hengel of piano.

We hebben hele mooie creaties gezien!

Vervolgens konden ze bij SPELEN op verschillende manieren met de Toy-Con spelen, door gebruik te maken van de technologie van de Nintendo Switch. Zo konden ze met hun modelauto spelen maar bijvoorbeeld ook met de robot en de andere Toy-Con.

En bij ONTDEKKEN was te zien hoe Nintendo Labo eigenlijk werkt en konden ze zelfs nieuwe manieren bedenken om met de Toy-Con creaties te spelen.

Na afloop ontvingen de kinderen een echt Nintendo Labo-diploma!

Zowel de kinderen als de ouders waren erg enthousiast en hebben een hele leuke ochtend of middag gehad. Lees hier enkele van hun reacties:

‘Het is tof om zelf aan de slag te gaan, om iets te creëren waar je nadien mee kan spelen’ – Petra, ouder

‘Tijdens het spelen met de Toy-Con-creaties ontdek je spelenderwijs de vaak verrassende mogelijkheden’ – Michel, ouder

‘Het is fijn om samen met je kind iets te maken waarmee je ook een interactief spel mee kan spelen. Het bouwgedeelte kun je ook leuk samen doen’ - Robin, ouder

Ben je ook benieuwd naar Nintendo Labo? Ga naar www.nintendo.be/nl/nintendolabo voor meer info.

Alle families nogmaals bedankt voor jullie enthousiasme en geweldige creaties. We hebben van jullie genoten!