Splatoon 2 gaat samenwerken met JAMSTEC!


17-04-2018

CI_News_Splatoon2Jamstec_KeyVisual_JP.jpg

Het Laboratorium voor Inktvisonderzoek en het Japan Agency for Marine-Earth Science and Technology (JAMSTEC) gaan de samenwerking aan. JAMSTEC is een wetenschappelijk onderzoeksinstituut met als doel meer inzicht te verwerven in hoe de aarde, de oceanen en de levensvormen die ze bewonen, met elkaar samenhangen.

Dat betekent dat JAMSTEC en Splatoon 2 voor de Nintendo Switch allebei gericht zijn op de oceaan en het diepzeeleven.

CI_News_Splatoon2Jamstec_OceansHelm_JP.jpg

Daarom kun je deze week de Oceanologenhelm dragen in Salmon Run. Dat is de helm die de medewerkers van JAMSTEC dagelijks dragen tijdens hun harde werk op zee.

CI_News_Splatoon2Jamstec_Shinkai_1.jpg

JAMSTEC beschikt over een voertuig genaamd SHINKAI 6500. Deze bemande duikboot is sinds 1990 in gebruik en kan een diepte van 6500 meter bereiken. Zoals je hierboven kunt zien, is het ontwerp van het subwapen Robobom in Splatoon 2 geïnspireerd op deze indrukwekkende onderzeeër!

CI_News_Splatoon2Jamstec_Shinkai_JP.jpg

Je zult de SHINKAI 6500 ook tegenkomen in de DLC Splatoon 2: Octo Expansion, die binnenkort verschijnt. In de wereld van de Inklings zijn er in de dieptes van de zee nog veel mysteries te ontrafelen!

CI_News_Splatoon2Jamstec_MantaMaria_Chikyu_JP.jpg

Misschien is het je opgevallen dat er naast de Klipvisklipper een schip met een boorinstallatie is verschenen. Dit schip heet de CHIKYU, Japans voor 'de aarde'. De boorinstallatie kan dieptes bereiken van drie keer de berg Fuji. Hij draagt bij aan de ontdekkingen die gedaan worden over het binnenste van de aarde in het International Ocean Discovery Program (IODP), een internationaal onderzoeksprogramma gericht op de oceaan.

Om meer te weten te komen over het onderzoek dat JAMSTEC uitvoert, kun je de volgende website bezoeken: http://www.jamstec.go.jp/e/