Er is nieuwe informatie onthuld voor Pokémon: Let’s Go, Pikachu! en Pokémon: Let’s Go, Eevee!


12-07-2018

Londen, 12 juli 2018 – The Pokémon Company International en Nintendo hebben nieuwe details bekendgemaakt over de langverwachte games Pokémon: Let’s Go, Pikachu! en Pokémon: Let’s Go, Eevee!, die later dit jaar voor de Nintendo Switch uitgebracht worden.

In Pokémon: Let’s Go, Pikachu! en Pokémon: Let’s Go, Eevee! zullen verscheidene Pokémon hun opwachting maken die alleen daar te zien zijn. Zo kunnen in Pokémon: Let’s Go, Pikachu! onder meer de Pokémon Oddish, Sandshrew en Growlithe gevangen worden, terwijl er in Pokémon: Let’s Go, Eevee! jacht gemaakt kan worden op Pokémon zoals Bellsprout, Vulpix en Meowth.

CI_NSwitch_PokemonLetsGoPikachuPokemonLetsGoEevee_02_PRart_WithPartnerPokemon_RGB_300dpi.jpg

Aan het begin van hun avontuur krijgen spelers hun eerste partner: Pikachu of Eevee. In tegenstelling tot gewone Pokémon wil hun eerste partner helemaal niet evolueren en blijft hij liever uit zijn Poké Ball. Tijdens de tocht hangt hij aan de schouder van een speler of zit hij op diens hoofd.

CI_NSwitch_PokemonLetsGoPikachuPokemonLetsGoEevee_04_Pikachu_Eevee_group_NoOutline_RGB_300dpi.jpg

Een speler kan vriendschap sluiten met zijn Pikachu of Eevee en hem vertroetelen, eten geven en zelfs kietelen. En dat is nog niet alles, want spelers kunnen hun Trainer en zijn Pokémon een grote verscheidenheid aan gave en schattige kleren, accessoires en kapsels geven. Hiermee worden de Trainer en zijn nieuwe vriend een duo met een unieke eigen stijl.

CI_NSwitch_PokemonLetsGoPikachuPokemonLetsGoEevee_01_Map.jpg

Op hun tocht door de regio Kanto komen ze zowel bekende als nieuwe gezichten tegen. Professor Oak is weer van de partij – deze keer met een nieuwe rivaal – om zich over de Pokédex te ontfermen. Deze geavanceerde encyclopedie bevat alle gegevens over nieuwe Pokémon-soorten die spelers in de games vangen.

CI_NSwitch_PokemonLetsGoPikachuPokemonLetsGoEevee_03_PRart_FollowingPokemon_revised_RGB_300dpi.jpg

Spelers kunnen vechten met Gym Leaders uit heel Kanto. Via gevechten met onder anderen de uiterste populaire Brock, de Gym Leader van Pewter City, en Misty, de Gym Leader van Cerulean City, kunnen ze proberen kampioen van de Pokémon League te worden. De gevechten beperken zich echter niet tot Trainers uit de game.

Spelers kunnen vechten met Gym Leaders uit heel Kanto. Via gevechten met onder anderen de mateloos populaire Brock, de Gym Leader van Pewter City, en Misty, de Gym Leader van Cerulean City, kunnen ze proberen kampioen van de Pokémon League te worden. De gevechten beperken zich echter niet tot Trainers uit de game.

Voor de allereerste keer in een Pokémon-hoofdgame kunnen twee spelers samen op één systeem spelen. Door met een tweede Joy-Con te schudden kan een andere speler het strijdtoneel betreden. Samen op avontuur gaan levert spelers een aantal belangrijke voordelen op. Zo kunnen ze gemakkelijker Pokémon vangen, en is het zelfs mogelijk om in Pokémon-gevechten als tagteam de strijd aan te gaan met sterke trainers. Ga dus samen met een vriend in Kanto op verkenning en beleef een weergaloos avontuur.

Poké Ball Plus

SQ_SmartDevice_PokeballPlus_Illu.jpg

De Poké Ball Plus is een accessoire waarmee je  Pokémon: Let’s Go, Pikachu! en Pokémon: Let’s Go, Eevee!kunt spelen in plaats van met een Joy-Con. Daarnaast kun je het in combinatie met Pokémon GO gebruiken in plaats van de Pokémon GO Plus. Tevens kunnen spelers met de Poké Ball Plus een van hun Pokémon uit Pokémon: Let’s Go, Pikachu! of Pokémon: Let’s Go, Eevee! mee op pad nemen in de echte wereld.

Via de Poké Ball Plus komt bovendien Mew beschikbaar. Spelers kunnen deze Mythische Pokémon overbrengen naar hun versie van de nieuwe games. De Poké Ball Plus zal net als Pokémon: Let’s Go, Pikachu! en Pokémon: Let’s Go, Eevee! vanaf 16 november apart verkrijgbaar zijn.

*Om online te spelen heb je een internetverbinding nodig, moet je een Nintendo-account registreren of koppelen, en moet je akkoord gaan met de Nintendo-accountovereenkomst en het privacybeleid. Voor het gebruik van onlinediensten heb je een Nintendo-account nodig. Vanaf september 2018 heb je voor sommige onlinediensten een betaald lidmaatschap nodig. De beschikbaarheid van betaalde onlinediensten kan per regio verschillen. Ontdek meer over het betaalde abonnement voor onlinediensten.

**Voor de multiplayerstand heb je mogelijk extra accessoires, games en/of systemen nodig. Deze zijn apart verkrijgbaar.