Interview met de ontwikkelaars van The World Ends With You -Final Remix-


09-10-2018

De superstijlvolle en veelgeprezen Nintendo DS-game The World Ends With You komt op 12 oktober naar het Nintendo Switch-systeem als The World Ends With You -Final Remix-. Lees verder voor een kijkje achter de schermen!

Tetsuya Nomura (creative producer en main character designer):

In de elf jaar sinds The World Ends With You werd uitgebracht, heb ik de gelegenheid gehad om tal van evenementen in verschillende landen bij te wonen. In de vele interviews met zowel de media als de fans werd het mij duidelijk hoe graag ze een vervolg op The World Ends With You wilden zien. We hebben bekeken of het mogelijk was, en een aantal keer zijn we er zelfs ook bijna aan begonnen, maar tot een daadwerkelijke game is het nooit gekomen.

Er zijn verschillende dingen die voortvloeien uit deze -Final Remix-versie. Naast mijn intentie dat dit de laatste keer is dat ik met de originele game werk, denk ik dat het ook de laatste kans is om een pad naar de volgende stap te creëren, waarvoor ik elf jaar geleden al ideeën had. Ik wil graag iedereen bedanken voor de steun die ze hebben gegeven.

Abonneer je op op
YouTube

Tatsuya Kando (director):

The World Ends With You maakt een comeback op de Nintendo Switch! Om mee te komen met de nieuwste hardware hebben we alle aspecten van de game op de schop gegooid. Zo hebben we gameplay met Joy-Con-ondersteuning, HD-graphics en muziek met een betere audiokwaliteit geïmplementeerd. Ik kan met trots zeggen dat de game de ondertitel "-Final Remix-" echt eer aandoet. We willen ook graag extra benadrukken dat we een geheel nieuw verhaalscenario hebben toegevoegd! Je kunt dit spelen nadat je de game hebt uitgespeeld, mits je hebt voldaan aan de voorwaarden van een bepaalde Reaper die niet in de originele game voorkomt. Als kers op de taart hebben we verschillende andere zaken toegevoegd, zoals nieuwe Noise, nieuwe muziek en nieuwe Pins, dus we hopen dat je deze nieuwigheden kunt waarderen!

Abonneer je op op
YouTube

Takeharu Ishimoto (THRILL.inc) (componist):

Ik heb nieuwe arrangementen gemaakt die de naam "-Final Remix-" waard zijn. Omdat meer dan de helft van de muziek bestaat uit songs met vocalen, heb ik het gevoel dat ik deze keer misschien iets heb overdreven… maar daar draait The World Ends With You tenslotte ook om, toch?

Het nieuwe nummer "SHADOW" bevat bigbandmuziek met blaasinstrumenten, een muzieksoort die verrassend genoeg niet in de originele game zat. Ik heb er een catchy nummer van gemaakt door er een popsausje overheen te gieten. Veel muziek in de game is orkestmuziek, maar gek genoeg zat er geen enkel orkestraal nummer in The World Ends With You. (lacht) Ik heb jarenlang diverse arrangementen voor The World Ends With You gemaakt, maar de versies in deze game zullen de laatste zijn. Tenminste... Als ik ooit opnieuw de kans krijg om nieuwe arrangementen van deze muziek te maken, denk ik dat ik een andere aanpak zou proberen. De volledige versies van de 92 nummers zitten in The World Ends With You -Final Remix-. Ik hoop dat je ze kunt waarderen!

Bedankt, Nomura-san, Kando-san en Ishimoto-san!

Wil je meer weten? Bekijk onze spelpagina van The World Ends With You -Final Remix-, de Facebook-pagina van de Nintendo Switch en onze Twitter-account, en houd ons scherp in de gaten, want vlak voor de release geven we nog meer informatie prijs!

The World Ends With You -Final Remix- zal vanaf 12 oktober verkrijgbaar zijn in de winkel en als downloadbare versie in de Nintendo eShop, exclusief voor de Nintendo Switch.