• {{pageTitle}}

    , {{gameSystem}}

    Vanaf: {{regularPrice}}{{lowestPrice}}

  • Nintendo presenteert de Nintendo Switch Lite, een apparaat dat speciaal is ontwikkeld voor handheld-gaming


    10-07-2019

    Nintendo presenteert de Nintendo Switch Lite, een apparaat dat speciaal is ontwikkeld voor handheld-gaming

    10 juli 2019 – Nintendo presenteert de Nintendo Switch Lite, een spelsysteem dat speciaal is ontworpen om Nintendo Switch-games in de handheldstijl te spelen. De Nintendo Switch Lite wordt op 20 september uitgebracht en zal in drie verschillende kleuren leverbaar zijn: geel, grijs en turkoois. Daarnaast zal er een etui en beschermfolie voor de Nintendo Switch Lite verkrijgbaar zijn. Bekijk de onderstaande video om een eerste glimp op te vangen van de Nintendo Switch Lite.

    Het vlaggenschipmodel van de Nintendo Switch-familie werd in maart 2017 op de markt gebracht en is te gebruiken in drie verschillende speelstijlen. Zo kun je in de tv-stijl spelen door het systeem in een Nintendo Switch-houder te plaatsen, kun je in de tafelstijl met of tegen andere spelers spelen door Joy-Con-controllers te delen en kun je in de handheldstijl spelen. Het spelsysteem wordt geleverd met twee grijze Joy-Con-controllers of met een neonrode en een neonblauwe Joy-Con-controller.

    Bij de Nintendo Switch Lite is de besturing volledig in het apparaat geïntegreerd. Ook is hij compacter dan het vlaggenschipmodel. Bovendien heeft de Nintendo Switch Lite geen standaard en omdat het apparaat speciaal is ontwikkeld als handheldsysteem, kun je het niet aansluiten op een televisie. Daarom wordt het systeem zonder houder of HDMI-kabel geleverd. Op de officiële Nintendo Switch-website kun je alle verschillen tussen de Nintendo Switch en de Nintendo Switch Lite bekijken.

    Op het nieuwe apparaat kun je alle Nintendo Switch-games spelen die de handheldstijl ondersteunen*, hoewel sommige games enkele beperkingen zullen hebben. Raadpleeg de achterkant van de verpakking van een game en de productpagina's in de Nintendo eShop en hier op de officiële Nintendo-website om meer te weten te komen over welke functies zijn inbegrepen en welke speelstijlen worden ondersteund in specifieke games.

    CI_NintendoSwitchLIte_ZacianZamenta_nlNL.jpg

    Vanaf de release is de Nintendo Switch Lite in drie verschillende kleuren verkrijgbaar. Daarnaast zal Nintendo op 8 november een speciale Nintendo Switch™ Lite Zacian & Zamazenta Edition** op de markt brengen, met lichtblauwe en magenta knoppen en illustraties van de twee nieuwe Legendary Pokémon uit Pokémon Sword en Pokémon Shield. In Pokémon Sword en Pokémon Shield beleef je een gloednieuw avontuur in Galar, een wereld vol nieuwe Pokémon om te vangen, te ruilen en tegen te vechten. In Galar moet je proberen het geheim achter de Legendary Pokémon Zacian en Zamazenta te ontrafelen. De Nintendo Switch™ Lite Zacian & Zamazenta Edition zal verkrijgbaar zijn zolang de voorraad strekt. Pokémon Sword en Pokémon Shield zijn vanaf 15 november verkrijgbaar voor alle Nintendo Switch-systemen.

    Nintendo Switch- en Nintendo Switch Lite-bezitters kunnen via Nintendo Switch Online*** of lokale draadloze multiplayer**** met elkaar spelen in compatibele multiplayergames, zoals Super Mario Maker 2, Mario Kart 8 Deluxe, Splatoon 2 en Super Smash Bros. Ultimate.

    Ga voor meer informatie over de Nintendo Switch Lite naar de officiële Nintendo Switch-website en word lid van de Nintendo Switch-community op Facebook om volledig op de hoogte te blijven van de Nintendo Switch en games die binnenkort worden uitgebracht.

    Nintendo presenteert de Nintendo Switch Lite, een spelsysteem dat speciaal is ontworpen voor handheld-gaming. De Nintendo Switch Lite wordt op 20 september uitgebracht en zal in drie verschillende kleuren verkrijgbaar zijn: geel, grijs en turkoois.

    *Om games te spelen die de tafelstijl ondersteunen kun je draadloos verbinding maken tussen Joy-Con-controllers (apart verkrijgbaar) en de Nintendo Switch Lite. Je hebt een apparaat nodig om Joy-Con-controllers op te laden, zoals de oplaadbare Joy-Con-houder.

    **Pokémon Sword / Pokémon Shield niet inbegrepen.

    ***Om online te spelen heb je een internetverbinding nodig. Om onlinediensten te gebruiken moet je een Nintendo-account aanmaken en akkoord gaan met de bijbehorende overeenkomst. Het Nintendo-account-privacybeleid is van toepassing. Sommige onlinediensten zijn mogelijk niet in alle landen beschikbaar. Om online te spelen heb je een betaald onlinelidmaatschap nodig. Ontdek meer over de betaalde ledenservice op nintendo.nl/nintendoswitchonline.

    ****Hiervoor heb je extra systemen en games nodig.