• {{pageTitle}}

  , {{gameSystem}}

  Vanaf: {{regularPrice}}{{lowestPrice}}

 • Eiji Aonuma, producer van de The Legend of Zelda-serie, vertelt je alles over de kamerkerkers van The Legend of Zelda: Link's Awakening


  20-09-2019

  The Legend of Zelda: Link's Awakening is nu verkrijgbaar voor de spelsystemen uit de Nintendo Switch-familie. Om de release van de game te vieren wil Eiji Aonuma, producer van de serie, het een en ander vertellen over de gloednieuwe kamerkerkers.

  Aan u het woord, meneer Aonuma:

  Hallo, allemaal. Ik ben Eiji Aonuma, producer van de The Legend of Zelda-serie.

  The Legend of Zelda: Link's Awakening is vandaag eindelijk uitgebracht en ik wil het graag hebben over de doorslaggevende factor voor het opnieuw leven inblazen van deze game: kamerkerkers.

  In kamerkerkers bestaat elke ruimte uit een tegel die "kamer" wordt genoemd. Je kunt deze tegels als puzzelstukjes van een legpuzzel naast elkaar plaatsen om een kerker samen te stellen. Toegegeven, dit gloednieuwe element klinkt misschien als een hoop werk!

  Een Zelda-kerker zou geen Zelda-kerker zijn zonder schatkisten, maar als je zelf zou moeten uitzoeken waar elke schatkist zou moeten komen en welke inhoud elke schatkist zou moeten hebben, zou het erg lang duren voordat je kerker af is (hoewel we deze stappen voor de ontwikkeling van de game zelf natuurlijk wel allemaal moesten doorlopen).

  Daarom zijn er in kamerkerkers ruimtes mét en ruimtes zonder schatkisten. De inhoud van een schatkist wordt bepaald op basis van hoe de kamers met elkaar zijn verbonden (dus hoe je de tegels neerlegt). Je kunt je fantasie dus de vrije loop laten, zonder dat je je zorgen hoeft te maken over kleine details.

  De inhoud van elke schatkist verandert automatisch, ondanks dat het dezelfde kamer is

  Toch kan ik me voorstellen dat het voor sommige spelers nog steeds overweldigend is om zomaar een kerker samen te stellen. Daarom hebben we specifieke uitdagingen in het leven geroepen, waarin je de tegels met elkaar moet combineren om aan bepaalde criteria te voldoen. Dus zelfs als jij denkt tot de hierboven beschreven groep te behoren, kun je nog steeds leren hoe je kerkers samenstelt terwijl je ook het gevoel hebt dat je puzzels aan het oplossen bent.

  O, ik heb nog een tip voor jullie; als je verschillende schatkisttegels met elkaar combineert, is de kans groter dat je een zeer waardevolle rupee krijgt. Mocht je tijdens je avontuur om rupees verlegen zitten, is het dus aan te raden om kamerkerkers te gaan samenstellen (je behoudt alle rupees die je in kamerkerkers vindt, zolang je de kamerkerkers uitspeelt).

  CI_NSwitch_TheLegendOfZeldaLinksAwakening_Dampe_Map_nlNL.jpg

  Je kunt handige voorwerpen krijgen door kamerkerkers uit te spelen en je kunt de door jou samengestelde kerkers ook opslaan op een amiibo van de The Legend of Zelda-serie (apart verkrijgbaar). Op die manier kun je je kerkers delen met je vrienden! Ik raad je aan om eerst de kneepjes van het kamerkerkervak te leren en daarna je vaardigheden op de proef te stellen met je vrienden.

  Ik wens iedereen veel plezier met Link's Awakening!

  CI_NSwitch_TheLegendOfZeldaLinksAwakening_Aonuma.jpg

  The Legend of Zelda: Link's Awakening is nu verkrijgbaar voor de spelsystemen uit de Nintendo Switch-familie. Ga naar onze The Legend of Zelda-hub voor meer info over games uit de serie, of bezoek onze Facebook-pagina om volledig op de hoogte te blijven!