• {{pageTitle}}

  , {{gameSystem}}

  Vanaf: {{regularPrice}}{{lowestPrice}}

 • Ontdek hoe de muziek van The Legend of Zelda: Link's Awakening is gemaakt met componist Ryo Nagamatsu!


  27-09-2019

  The Legend of Zelda: Link's Awakening is nu verkrijgbaar voor de spelsystemen uit de Nintendo Switch-familie, en of je de muziek van het eiland Koholint nog moet ontdekken of niet, je kunt nu ervaren hoe de muziek tot stand is gekomen. Componist Ryo Nagamatsu vertelt je er het fijne over.

  Aan u het woord, meneer Nagamatsu:

  NSwitch_ZeldaLinksAwakening_Char_Link_front.png

  Hallo! Ik ben Ryo Nagamatsu en ik ben verantwoordelijk geweest voor de muziek van The Legend of Zelda: Link's Awakening! Ik wil je het een en ander vertellen over de unieke wijze waarop we de muziek voor deze game hebben gemaakt.

  In Zelda-games hebben we vaak georkestreerde muziek gebruikt en we hebben de muziek ook vaak nog dramatischer gemaakt door elementen toe te voegen als er al een versie van een song bestond. Een groot orkest zou echter niet bij de stijl van deze game hebben gepast. Daarom heb ik de muziek voor deze titel klein gehouden. Toch moest de muziek van de nodige pit worden voorzien, want we praten hier natuurlijk wel over een Zelda-game.  NSwitch_ZeldaLinksAwakening_Char_Link_side.png

  Wat vind je ervan? De muziek is niet georkestreerd, maar heeft nog steeds dat Zelda-gevoel.

  Het verhaal en de personages in Link's Awakening zijn ietwat 'ongebruikelijk' voor de Zelda-serie, dus we moesten de game ook qua muziek op een andere manier benaderen. We hebben ontzettend veel geprobeerd, en dit is uiteindelijk de titelsong voor de game geworden:  NSwitch_ZeldaLinksAwakening_Char_Link_attack.png

  Het is een vrij eenvoudige compositie, vind je niet?

  Het voordeel van het spelen van één melodie met één instrument is dat veranderingen in expressie en de manier waarop de melodie wordt gespeeld, gemakkelijker te voelen zijn omdat ze een directere invloed hebben op de muziek. Daardoor hebben we de muziek bijzonder kunnen maken zonder al te veel aanpassingen te verrichten of het arrangement bombastischer te maken. Oudere games hadden sowieso maar een paar tonen, dus die benadering konden we goed gebruiken bij deze remake. Tijdens de testfase hebben we zelfs dit gedaan (*lacht*):  Tot slot zijn er nog vele andere muziekstukken waarvoor we bij sommige het oorspronkelijke audiobestand hebben gebruikt. Geniet bijvoorbeeld van "Tal Tal-gebergte", een zeer beroemde melodie uit de oorspronkelijke game, evenals vele andere tunes die in verschillende kerkers te horen zijn!

  Luister goed naar de details in de muziek als je vroeger het origineel hebt gespeeld. Ook als het de eerste keer is dat je dit avontuur aangaat, hoop ik dat je zult genieten van de verschillende muzieknummers!

  Ik wens iedereen ontzettend veel plezier met The Legend of Zelda: Link's Awakening!

  The Legend of Zelda: Link's Awakening is nu verkrijgbaar voor de spelsystemen uit de Nintendo Switch-familie. Ga naar onze The Legend of Zelda-hub voor meer info over games uit de serie, of bezoek onze Facebook-pagina om volledig op de hoogte te blijven!