• {{pageTitle}}

    , {{gameSystem}}

    Vanaf: {{regularPrice}}{{lowestPrice}}

  • Word een geweldige hunter met deze tips voor MONSTER HUNTER RISE!


    26-03-2021

    H2x1_NSwitch_MonsterHunterRise_NewcomerNews_nlNL.jpg

    Het is tijd om de uitdaging aan te gaan in MONSTER HUNTER RISE, dat nu verkrijgbaar is voor de Nintendo Switch! Er valt een hoop te leren als je goed genoeg wilt worden om Kamura Village te beschermen. Deze praktische tips helpen je bij de eerste quests van de game. Luid de Hunting Horn!

    Abonneer je op op
    YouTube

    1: Probeer alle wapentypen uit!

    Kun je niet wachten om alle 14 wapentypes uit te proberen? Je begint het avontuur met het Long Sword, maar in de Item Boxes rond Kamura Village kun je direct ook bij alle andere typen wapens. Bekijk de afspeellijst hieronder voor een introductie van elk wapentype:

    Abonneer je op op
    YouTube

    2: Oefen op de Training Grounds

    Zodra je een wapen hebt dat je bevalt, kun je je aanvallen en wapencombo's oefenen op de Training Grounds. Om daar te komen moet je eerst naar de Buddy Plaza (hier links te zien) ten oosten van Kamura Village en vervolgens met het kleinste bootje in de haven naar je bestemming gaan.

    Na je eerste bezoek kun je sneller bij de Training Grounds komen door in Kamura Village op de plusknop te drukken en MOVE AROUND VILLAGE te kiezen in het systeemmenu.

    3: Eet een overheerlijke Bunny Dango

    NSwitch_MonsterHunterRise_Newcomer_03_Bunny_Dango.jpg

    Voordat je aan een uitdagende quest gaat beginnen, is het aan te raden om even langs de Tea Shop in Kamura Village te gaan en een portie Bunny Dango te bestellen. Deze heerlijke maaltijd geeft je niet alleen meer levenspunten en uithoudingsvermogen, maar kan mogelijk ook extra effecten hebben, afhankelijk van welke Dango je kiest. Deze Dango-combi raden wij aan voor als je grote monsters te lijf wilt gaan:

    • Dango Defender (Lo) – Vermindert soms de hoeveelheid schade die je oploopt
    • Dango Medic (Lo) – Vergroot soms het genezingsvermogen van voorwerpen
    • Dango Feet – Voorkomt dat je door monsters tegen de grond wordt geslagen

    4: Geniet van de natuur

    NSwitch_MonsterHunterRise_Newcomer_04_Endemic_Life.jpg

    Neem tijdens een quest regelmatig even de tijd om de flora en fauna te verkennen. Er zijn in de Shrine Ruins allerlei handige materialen en voorwerpen te vinden, en het is ook aan te raden om je ogen open te houden voor de bonte wezentjes die Spiribirds worden genoemd. Deze handige beestjes verbeteren je aanvalskracht, uithoudingsvermogen of verdediging tijdens een quest.

    5: Breng jezelf in veiligheid met de Palamute

    NSwitch_MonsterHunterRise_Newcomer_05_Palamute.jpg

    Als je je snel uit de voeten moet maken, kun je de A-knop ingedrukt houden om op je Palamute te springen en naar een veilige plek te spurten. Wanneer je op de rug van een Palamute rijdt, kun je genezingsdrankjes drinken en je wapen slijpen – wat erg handig is voor als je je hunter in topconditie wilt houden terwijl je aanvallen van monsters ontwijkt.

    6: Verander van strategie in de tent

    NSwitch_MonsterHunterRise_Newcomer_06_Tent.jpg

    Heb je een wapen gekozen dat niet geschikt blijkt te zijn voor de huidige missie? Of ben je vergeten een portie Bunny Dango te eten voordat je aan de quest begon? Dat overkomt de beste wel eens, maar je hoeft dan niet meteen de quest te annuleren en opnieuw te beginnen. Ga in het kamp waar je begon naar de tent (hierboven te zien), open de Item Box, wissel van wapen, pak wat extra voorwerpen en werk een heerlijke Dango naar binnen als dat nodig is!

    Je kunt tijdens een quest direct terug naar je tent reizen door de Map te openen in het Quests-menu en MAIN CAMP te kiezen.

    7: Je kunt voorwerpen krijgen met amiibo!

    Mocht je een compatibele amiibo hebben (wordt apart verkocht), dan kun je deze scannen door Kagero de Merchant in Kamura Village te bezoeken. Per dag kun je drie amiibo scannen, waarbij je met elke scan een lottery ticket krijgt dat je kunt inwisselen voor willekeurige voorwerpen in de game.

    8: Pak de draad op met de Wirebug

    Wirebugs zijn handige kleine wezentjes. Met hun hulp kun je bergen beklimmen of over monsters heen slingeren. De enorme verscheidenheid aan mogelijkheden kan in het begin wat overweldigend zijn, dus daarom is het aan te raden om je in het begin op één actie per keer te concentreren. Leer bijvoorbeeld eerst de Wirefall onder de knie te krijgen, waarmee je door op ZL en B te drukken snel weer op de been kunt komen als je door een monster tegen de grond bent geslagen of omver bent gelopen.

    In deze video zijn nog meer tips voor het gebruik van de Wirebug te zien:

    Abonneer je op op
    YouTube

    9: Vervaardig nieuwe bepantsering en wapens

    Wanneer je een paar quests hebt voltooid, zou je naar Hamon de Blacksmith in Kamura Village kunnen gaan. Hij maakt nieuwe wapens en uitrusting van materialen die je hebt buitgemaakt. Hoe beter je uitrusting is, des te groter is de kans dat je grotere, sterkere monsters kunt verslaan.

    Zodra je een Great Izuchi hebt weten te vellen op je eerste Urgent Quest, kun je proberen een volledige Izuchi-uitrusting samen te stellen voor wat extra bescherming in de quests die daarna komen. Ook voor je buddies kun je uitrusting laten maken, zodat ze je beter kunnen helpen tijdens de jacht. Bekijk de video hieronder om de uitrusting wat beter te bekijken.

    Abonneer je op op
    YouTube

    10: Maak een praatje met de lokale bewoners

    Als nieuwbakken hunter van Kamura Village zul je een hoop mensen tegenkomen die je hulp nodig hebben. Sommigen helpen jou echter ook op weg. Wanneer je door Kamura Village loopt, is het slim om een praatje te maken met bewoners die een tekstballonnetje boven hun hoofd hebben. Zij geven je vaak nieuwe quests of handige voorwerpen.

    11: Speel lokaal of online met vrienden!

    NSwitch_MonsterHunterRise_Newcomer_09_Courier.jpg

    Klaar om met andere spelers lokaal* of online** op jacht te gaan? Praat met de Courier in het centrum van Kamura Village (hierboven te zien) om een lobby aan te maken of je aan te sluiten bij de sessie van iemand anders. Zodra jullie klaar zijn voor de jacht, kun je met hub maiden Minoto in de Gathering Hub praten om te zien welke quests er voor jullie klaarliggen, of bekijk het questboard om een quest te accepteren die door een andere hunter is gekozen.

    Wil je meer ervaren over het leven van een hunter? Ga naar de gamepage van MONSTER HUNTER RISE om de gratis demo te downloaden en probeer de game zelf!

    *Voor de lokale multiplayerstand heb je een systeem en een exemplaar van de game per speler nodig.

    **Om online te spelen heb je een internetverbinding nodig. Om onlinediensten te gebruiken moet je een Nintendo-account aanmaken en akkoord gaan met de bijbehorende overeenkomst. Het Nintendo-account-privacybeleid is van toepassing. Sommige onlinediensten zijn mogelijk niet in alle landen beschikbaar. Om online te spelen heb je een betaald onlinelidmaatschap nodig. Ontdek meer over de betaalde ledenservice.