• {{pageTitle}}

    , {{gameSystem}}

    Vanaf: {{regularPrice}}{{lowestPrice}}

  • 10 geheimen om te ontdekken met Game & Watch: The Legend of Zelda!


    12-11-2021

    10 geheimen om te ontdekken met Game & Watch: The Legend of Zelda!

    De legende ligt in jouw handen!

    Game & Watch: The Legend of Zelda is nu verkrijgbaar. Dit spelsysteem beschikt over drie klassieke avonturen, waaronder The Legend of Zelda, Zelda II: Adventure of Link en The Legend of Zelda: Link's Awakening. Hier zijn 10 geheimen die je op deze stijlvolle handheld kunt vinden.

    1) Begin met al je hartjes

    Kun je wel wat extra hulp op je missie gebruiken? Kies een spelbestand van een van de drie games, houd vervolgens de A-knop vijf seconden ingedrukt en druk op de START-knop om je gevaarlijke avontuur met het maximale aantal hartjes te beginnen. In Zelda II: The Adventure of Link krijg je op die manier niet alleen een vol levensbalkje, maar ook een volle ATTACK- en MAGIC-meter. In The Legend of Zelda: Link's Awakening zal het zwaard op die manier naar niveau 2 gaan!

    Houd op dit scherm de A-knop ingedrukt…

    en begin met al je hartjes!

    2) Speel de Second Quest van The Legend of Zelda al eerder vrij

    Als je The Legend of Zelda uitspeelt, speel je een uitdagendere versie van de game vrij, genaamd de Second Quest. Als je direct al zin hebt in een flinke uitdaging, kun je de naam "ZELDA" invoeren als je een nieuwe game begint om meteen toegang te krijgen tot de Second Quest!

    Als Link zijn zwaard op dit scherm omhoog houdt, speel je de uitdagende Second Quest.

    Als Link zijn zwaard op dit scherm omhoog houdt, speel je de uitdagende Second Quest.

    3) Pas de schermgrootte aan in The Legend of Zelda: Link's Awakening

    Spelers kunnen in dit klassieke Game Boy-avontuur kiezen uit twee schermgrootten: volledig formaat of oorspronkelijk formaat. In het volledige formaat wordt de game op het hele scherm weergegeven terwijl bij het oorspronkelijke formaat dezelfde schermgrootte wordt gebruikt als bij de Game Boy-versie voor een nog authentiekere ervaring!

    Volledig formaat

    Oorspronkelijk formaat

    4) Sla je game handmatig op

    Als je je spelsysteem uitschakelt of wisselt naar een andere game of de klok tijdens het spelen, kun je daarna gewoon weer terugkeren naar de game en direct verderspelen waar je was gebleven.

    Maar als je je game op de oude manier wilt opslaan, houd dan A, B, START en SELECT tegelijkertijd ingedrukt.


    Deze input kan op verschillende momenten worden gebruikt, afhankelijk van de game:

    The Legend of Zelda

    • Wanneer het subscherm geopend is

    Zelda II: The Adventure of Link

    • Op elk moment tijdens het reizen in de bovenwereld
    • Wanneer het subscherm is geopend terwijl je je in een stad of op een gevechtsscherm bevindt

    The Legend of Zelda: Link’s Awakening

    • Op elk moment tijdens je avontuur

    5) Speel de geheime spelstand van Vermin vrij

    In deze versie van de Game & Watch-favoriet met Link in de hoofdrol zijn er twee standaard spelstanden, GAME A en GAME B met verschillende moeilijkheidsgraden, maar als je de A-knop vijf seconden ingedrukt houdt op het startscherm, speel je de verborgen (en extra moeilijke) GAME C vrij. Veel succes!


    6) Ontdek speciale artwork

    De Game & Watch: The Legend of Zelda gaat automatisch in de slaapstand als er drie minuten lang geen knoppen worden ingedrukt. Wanneer dat gebeurt, kun je een glimp opvangen van enkele speciale afbeeldingen.

    Slaapstandafbeelding van The Legend of Zelda

    Slaapstandafbeelding van The Legend of Zelda: Link's Awakening

    Welke afbeelding wordt getoond, is afhankelijk van de game die je speelt en wat er op dat moment gebeurde. Er zijn 11 afbeeldingen om te ontdekken. Kun jij ze allemaal zien?

    Het spelsysteem gaat niet in de slaapstand wanneer het is aangesloten op de oplaadkabel of als de stand is uitgeschakeld via de klokinstellingen.

    7) Verschillen tussen versies

    Met de Game & Watch: The Legend of Zelda kun je wisselen tussen de verschillende versies van de drie avonturen, zodat je kunt zien hoe ze van elkaar verschillen. Wist je bijvoorbeeld dat de Japanse en westerse versies van The Legend of Zelda verschillende muziek en geluidseffecten hebben?


    Japanse versie


    Engelse versie

    In Zelda II: The Adventure of Link zien veel schermen, personages en monsters er in de Japanse versie anders uit dan in de Engelse versie.

    Japanese version

    English version

    In de westerse versies van The Legend of Zelda: Link's Awakening kun je door de naam "ZELDA" ("ぜるだ" in de Japanse versie) in te voeren een speciale versie van het hoofdthema laten afspelen. Voer de naam "LOLO" in de Franse versie en de naam "MOYSE" in de Duitse versie in om twee extra muzieknummers te horen!


    Japanse versie

    8) Luister naar de muziek van de game met de speelbare klok

    Wil je het getik van de speelbare The Legend of Zelda-klok vervangen door de muziek en geluidseffecten van de game? Houd de A-knop vijf seconden ingedrukt terwijl je de klok gebruikt om over te schakelen naar de Sound ON-stand (geluid AAN-stand) voor een meeslependere tijdervaring!


    Let ook op gebeurtenissen die op bepaalde tijden op het scherm te zien zijn, bijvoorbeeld als alle cijfers op de klok hetzelfde zijn.

    News_GameAndWatchTheLegendofZelda_11.jpg

    Er verschijnt een groep feeën wanneer het 2:22 uur is!

    9) Daag jezelf uit om een snelle tijd neer te zetten

    De speelbare afteltimer heeft een verborgen spelstand waarin je kunt proberen de snelste tijd neer te zetten. Houd de A-knop vijf seconden ingedrukt terwijl je op het instellingenscherm van de timer bent en kijk hoe snel je 21 vijanden kunt verslaan!


    10) Verander je spelsysteem in een stijlvolle klok

    Wist je dat het binnenbakje van de Game & Watch: The Legend of Zelda ook als standaard dient? Als de automatische slaapstand is uitgeschakeld, gaat het systeem niet in de slaapstand als het een tijdje niet wordt gebruikt. Dat betekent dat je het systeem kunt gebruiken als een stijlvolle tafel- of bureauklok, zelfs zonder dat de oplaadkabel is aangesloten!

    News_GameAndWatchTheLegendofZelda_12.jpg

    En is een hoop te ontdekken met Game & Watch: The Legend of Zelda. Ga voor meer informatie naar de officiële website!