• {{pageTitle}}

    , {{gameSystem}}

    Vanaf: {{regularPrice}}{{lowestPrice}}

  • Metroid Dread-rapport Vol. 9: handige tips voor beginners


    30-09-2021

    Metroid Dread-rapport Vol. 9: handige tips voor beginners

    Welkom bij het Metroid Dread-rapport! Deze reeks presenteert de nieuwste informatie over Metroid Dread voor de Nintendo Switch en de wereld van de Metroid-serie. Ook krijg je een kijkje achter de schermen bij het ontwikkelaarsteam.

    Ten tijde van het verschijnen van dit verslag zijn er minder dan twee weken te gaan tot de release van Metroid Dread! De release van de vorige game in deze saga, Metroid Fusion voor de Game Boy Advance, is inmiddels alweer 19 jaar geleden, dus het zou goed kunnen dat Metroid Dread je eerste 2D Metroid-game is. Daarom hebben we een paar handige tips voor je verzameld die van pas komen als je begint met verkennen, ongeacht of je de serie net hebt ontdekt of gewoon je vaardigheden als premiejager even wilt bijschaven.


    Verhaal

    Nadat de Galactische Federatie (een gezamenlijk congres van vele verschillende planeten) een mysterieus bericht ontvangt, stuurt de Federatie een groep van zeven onderzoeksrobots, E.M.M.I.'s genaamd, naar de planeet ZDR. Hun doel: de eventuele aanwezigheid vaststellen van de dodelijke X-parasiet, een levensvorm die organismen volledig kan nabootsen. Kort nadat de E.M.M.I.'s op de planeet zijn geland, verliest de Galactische Federatie echter alle contact met ze.

    Nu is het aan Samus Aran, de sterkste premiejager in het heelal, om af te reizen naar deze onbekende planeet en te achterhalen wat er is gebeurd. Maar daar ontdekt ze een afschuwelijk onheil...


    ~Transmissie van het ontwikkelaarsteam~

    "Het verhaal wordt aan het begin van de game uitgelegd, dus je hoeft niet bang te zijn dat je iets hebt gemist, zelfs als je nog nooit een game uit deze serie hebt gespeeld. Je krijgt illustraties van belangrijke momenten te zien om je helemaal op de hoogte te brengen. En als je de vorige games wél hebt gespeeld, is het misschien leuk om deze momenten te herbeleven op een nieuwe manier."

    "Als je meer wilt weten over het verhaal van de serie, kun je Vol. 4 van het Metroid Dread-rapport eens bekijken."


    Besturing

    Dit avontuur maakt deel uit van de 2D Metroid-serie, die bekendstaat om verkenning en actie in een zijwaarts perspectief. De besturing voor Samus' verschillende vaardigheden wordt uitgelegd in de game, dus je kunt er meteen in duiken en gaandeweg leren.

    Basisvaardigheden

    Linkerstick: bewegen

    Je kunt Samus laten rennen door de linkerstick naar links of rechts te bewegen. Ook kun je het armkanon richten terwijl je rent door de linkerstick diagonaal omhoog of omlaag te bewegen.

    CI_NSwitch_MetroidDread_Basic_Abilities_Screenshot_01.jpg

    Y-knop: straal

    Druk snel achter elkaar op de knop om stralen te schieten met Samus' armkanon in de richting waarin ze kijkt.

    CI_NSwitch_MetroidDread_Basic_Abilities_Screenshot_02.jpg

    R-knop ingedrukt houden + Y-knop: raket

    Je kunt ook krachtige raketten afvuren met Samus' armkanon. Het aantal raketten dat Samus op voorraad heeft, wordt tijdens het spelen linksboven weergegeven. Vul je raketten aan door voorwerpen op te rapen die verschijnen als je een vijand verslaat, of door een totaalvulstation of munitiestation te gebruiken.

    CI_NSwitch_MetroidDread_Basic_Abilities_Screenshot_03.jpg

    B-knop: springen

    Druk op de B-knop terwijl je de linkerstick naar links of rechts beweegt om Samus een draaisprong te laten maken. Je kunt Samus ook randen laten vastpakken door de linkerstick in de richting van de rand te bewegen terwijl ze springt of valt.

    CI_NSwitch_MetroidDread_Basic_Abilities_Screenshot_04.jpg

    Standaardvaardigheden

    Links/rechts op de linkerstick + ZL-knop: glijden

    Door te glijden kun je door nauwe, horizontale gangetjes glippen. Deze vaardigheid kun je stilstaand of rennend gebruiken.

    CI_NSwitch_MetroidDread_Standard_Abilities_Screenshot_04.jpg

    X-knop: counterslag

    Versuf vijanden door ze te slaan terwijl ze tijdens hun aanval kwetsbaar zijn. Je kunt een geslaagde counterslag direct opvolgen met een straal of raket. Vijanden flitsen wanneer ze gecounterd kunnen worden, dus probeer altijd op het juiste moment toe te slaan. Je kunt een counterslag ook gebruiken terwijl je rent, springt, glijdt of hurkt.

    CI_NSwitch_MetroidDread_Standard_Abilities_Screenshot_01.jpg

    Links/rechts op de linkerstick + X-knop: sprintslag

    Een counterslag verandert in een krachtige sprintslag als je rent. Hiermee kun je direct de afstand overbruggen tussen jou en de vijand om een agressieve counter uit te voeren. Bovendien kun je hiermee vijanden schade toebrengen, in tegenstelling tot andere counterslagen.

    CI_NSwitch_MetroidDread_Standard_Abilities_Screenshot_02.jpg

    L-knop ingedrukt houden + linkerstick: vrij richten

    Hiermee kan Samus in 360 graden richten en schieten. In plaats van dat ze op haar plek blijft staan zoals in Metroid: Samus Returns, kan ze dit in Metroid Dread in allerlei verschillende situaties gebruiken, bijvoorbeeld wanneer ze rent of springt, aan een rand hangt, of hurkt.

    CI_NSwitch_MetroidDread_Standard_Abilities_Screenshot_03.jpg

    B-knop bij een muur tijdens draaisprong: muursprong

    Gebruik deze move om hogerop te komen door je af te zetten tegen de muur. In nauwe, verticale gangen kun je dit herhaaldelijk gebruiken om voorheen ontoegankelijke gebieden te bereiken.

    CI_NSwitch_MetroidDread_Standard_Abilities_Screenshot_05.jpg

    ~Transmissie van het ontwikkelaarsteam~

    "Een van onze doelen tijdens de ontwikkeling van Metroid Dread was een organisch verband tussen acties. Neem bijvoorbeeld de counterslag. Die kun je niet alleen opvolgen met een krachtige aanval, maar zorgt ook dat de vijand meer munitie- en energievoorwerpen laat vallen dan gewoonlijk. Dit kan een cruciaal voordeel opleveren in een gevecht. Bovendien is het gewoon erg lekker om met een counterslag je doel te treffen, dus probeer het vooral zo vaak mogelijk te doen!"

    "Aan het begin van de game kunnen sommige vijanden met een enkele sprintslag verslagen worden. Zo kun je ervaren hoe het is om vijanden soepeltjes te verslaan terwijl je verkent."


    Verkenning

    De Metroid-serie wordt gekenmerkt door 'verkenningsactie'. Dit betekent dat je een uitgebreide wereld verkent terwijl je geleidelijk sterker wordt. Je kunt verkende gebieden bekijken op een kaart, dus het is erg handig als je kaarten kunt lezen. In Metroid Dread kun je de volledige kaart openen door op de plusknop te drukken.

    Als je de cursor op een plek plaatst, kun je bovenaan het scherm zien hoe deze locatie heet.

    CI_NSwitch_MetroidDread_Exploration_Screenshot_01_nlNL.jpg

    Als je de cursor op een pictogram plaatst en op de Y-knop drukt, worden alle pictogrammen van die soort uitgelicht op de kaart. Dit is bijvoorbeeld handig als je alle deuren wilt zien die geopend kunnen worden met een bepaald wapen.

    CI_NSwitch_MetroidDread_Exploration_Screenshot_02_nlNL.jpg

    Gebieden van de kaart die verborgen voorwerpen bevatten, zoals raketcapsules of andere voorwerpen, hebben een witte gloed.

    CI_NSwitch_MetroidDread_Exploration_Screenshot_03_nlNL.jpg

    Je kunt de kaart van de regio waarin je je bevindt, downloaden door het kaartstation te bezoeken. Nadat je dit station voor het eerst hebt bezocht, kun je het ook gebruiken om je voortgang op te slaan.

    CI_NSwitch_MetroidDread_Exploration_Screenshot_04.jpg

    ~Transmissie van het ontwikkelaarsteam~

    "Kaarten zijn een erg belangrijk onderdeel van de Metroid-serie. Welke nieuwe locaties kun je verkennen met de vaardigheid die je net hebt gevonden? Zijn er deuren die je nog niet hebt geopend? Als je vastzit en niet weet waar je naartoe moet, kun je meestal een aanwijzing vinden door de kaart te bestuderen."

    "De nieuwe optie om pictogrammen uit te lichten is vooral handig. Hiermee kun je alle deuren weergeven die ontgrendeld kunnen worden met een vaardigheid die je zojuist hebt bemachtigd. Niet vergeten, dus! Je hoeft trouwens niet alle zwakke vijanden te verslaan die je tegenkomt. Als je verdwaald bent en eerdere gebieden doorkruist om je volgende bestemming te vinden, kun je ervoor kiezen om ze te ontwijken."


    Blokkades op planeet ZDR

    Je kunt nieuwe routes vinden en toegang krijgen tot meer gebieden op je kaart door bepaalde blokkades en obstakels uit de weg te ruimen. Sommige obstakels blijven weg nadat ze vernietigd worden, maar andere keren na korte tijd weer terug.

    Straalblok

    Schiet op deze blokken met je stralen om ze te vernietigen en de weg vrij te maken.

    CI_NSwitch_MetroidDread_Blockages_Screenshot_01.jpg

    Raketblok

    Zoals de naam al aangeeft, moet je deze blokken uit de weg ruimen met een raket.

    CI_NSwitch_MetroidDread_Blockages_Screenshot_02.jpg

    Straaldeur

    Deze gele deuren gaan open als je ze raakt met een straal.

    CI_NSwitch_MetroidDread_Blockages_Screenshot_03.jpg

    Oplaadstraaldeur

    Deuren met een knipperend geel licht gaan pas open als je ze raakt met een oplaadstraal.

    CI_NSwitch_MetroidDread_Blockages_Screenshot_04.jpg

    Netwerkstation

    Dit station kun je gebruiken om informatie te ontvangen van Adam, die je helpt te bepalen wat je volgende bestemming is. Je kunt hier ook je voortgang opslaan.

    CI_NSwitch_MetroidDread_Blockages_Screenshot_05.jpg

    ~Transmissie van het ontwikkelaarsteam~

    "Op ZDR kom je delen van het terrein tegen die Samus kan vernietigen met stralen en raketten. Het uit de weg ruimen van deze obstakels om nieuwe paden te openen is een fundamenteel onderdeel van verkennen in de Metroid-serie. Sommige van deze blokken gaan naadloos op in hun omgeving. Weet je even niet hoe je verder moet? Zoek dan naar verdachte plekken en schiet erop met je straal."


    De E.M.M.I.'s

    Deze onderzoeksrobots werden ingezet door de Galactische Federatie, maar zijn nu op hol geslagen. Ze patrouilleren in afgesloten gebieden, de E.M.M.I.-zones, en zullen Samus genadeloos achtervolgen als ze haar tegenkomen. Stralen en raketten hebben geen enkel effect op ze. Als Samus gepakt wordt, is het zo goed als voorbij...

    Iedere E.M.M.I. kan Samus zien of horen.

    CI_NSwitch_MetroidDread_EMMI_Screenshot_01.jpg

    Als een E.M.M.I. bij Samus in de buurt komt en haar ziet, gaat hij op volle snelheid achter haar aan.

    CI_NSwitch_MetroidDread_EMMI_Screenshot_02.jpg

    Mocht Samus gepakt worden, dan heeft ze een kleine kans om te ontsnappen met een goed getimede counterslag. Dit moment is echter zeer kort en ontzettend lastig om goed te timen.

    CI_NSwitch_MetroidDread_EMMI_Screenshot_03.jpg

    Als Samus wordt opgemerkt door een E.M.M.I, wordt de E.M.M.I.-zone afgesloten. Samus moet dan buiten bereik zien te komen of ontsnappen aan de aandacht van de E.M.M.I. voor ze verder kan.

    CI_NSwitch_MetroidDread_EMMI_Screenshot_04.jpg

    Standaardaanvallen hebben geen zin. Het enige effectieve wapen is het omegakanon, een speciaal wapen dat slechts onder bepaalde omstandigheden bemachtigd kan worden.

    CI_NSwitch_MetroidDread_EMMI_Screenshot_05.jpg

    ~Transmissie van het ontwikkelaarsteam~

    "Als een E.M.M.I. je te pakken krijgt, kun je in één klap worden uitgeschakeld. Je hebt echter een kleine kans om deze dodelijke aanval af te weren. Net als bij andere vijanden zal de E.M.M.I. even flikkeren terwijl deze kwetsbaar is voor een counterslag."

    "De timing van deze flikkering verschilt echter iedere keer, en willekeurig op de X-knop drukken werkt niet; je moet op precies het juiste moment drukken. Je hebt maar een kort moment om het goed te doen, maar het is belangrijk dat je niet opgeeft."


    De volgende keer…

    Het volgende Metroid Dread-rapport komt eraan... op de dag van release! Daarin delen we een aantal dingen die het ontwikkelaarsteam onder de aandacht wil brengen, dus kom binnenkort terug voor meer.

    Heb je Vol. 8 van het Metroid Dread-rapport nog niet gelezen? Lees 'm nu hier.

    Word lid van de Nintendo Switch-community op Facebook of volg @NintendoBE_NL op Twitter voor updates over de nieuwe missie van Samus. Ook kun je meer informatie vinden op de officiële spelpagina van Metroid Dread. De game wordt uitgebracht op 8 oktober.