• {{pageTitle}}

    , {{gameSystem}}

    Vanaf: {{regularPrice}}{{lowestPrice}}

  • Scherp je programmeervaardigheden aan met deze tips voor Gamestudio!


    10-09-2021

    Scherp je programmeervaardigheden aan met deze tips voor Gamestudio!

    Iedereen kan leren om games te maken met de leuke en interactieve lessen in Gamestudio, dat nu verkrijgbaar is voor de Nintendo Switch. Als je de eerste les hebt voltooid, krijg je toegang tot de stand 'Vrij programmeren'. Daar kun je je creativiteit volledig de vrije loop laten en je eigen games maken!

    Weet je niet zo goed waar te beginnen? Geen zorgen! De praktische tips hieronder helpen je op weg.

    Bij elke tip vind je ook een programmeervoorbeeld dat je in de game kunt downloaden* om zelf te testen en te zien hoe het werkt. Volg deze simpele stappen om ze te downloaden:

    • Start Gamestudio op.
    • Kies VRIJ PROGRAMMEREN
    • Kies ONTVANGEN en dan ONLINE ONTVANGEN
    • Voer een van de onderstaande game-ID's in

    Rennen door B in te drukken


    Schakel de hulp in van de berekening-knopix om de uitvoer van de richtingsstick te verdubbelen wanneer je de B-knop ingedrukt houdt. Zo kun je het personage twee keer zo snel laten bewegen.

    Game-ID: G 006 C33 4WX

    Een object met een animatie maken


    Laat vertraging-knopixen samenwerken met textuur-knopixen om een reeks plaatjes achter elkaar te tonen, waardoor je de illusie van beweging creëert!

    Game-ID: G 006 KX5 1G7

    Een vallend platform


    Stel het materiaal van een object-knopix in op GEWICHTLOOS en koppel hem aan een schuifkoppeling-knopix voor Y-schuiving om een platform te creëren dat valt als je erop springt. Niet naar beneden kijken!

    Game-ID: G 005 NJG 25W

    Bommen werpen!


    Door slim gebruik te maken van de wormgat-ingang-knopix kun je een ufo creëren die bommen laat vallen met een vertraagde explosie!

    Game-ID: G 004 Y46 MVF

    Heads-up display (HUD)


    Gebruik een hoofd-knopix om objecten vast te maken aan de positie van de camera en ze met de camera te laten meebewegen als een mooi heads-up display.

    Game-ID: G 004 T71 KT5

    Verschillende invalshoeken


    Koppel hoeksensor-knopixen aan zowel een poppetje-knopix als een hoofd-knopix om te bepalen vanaf waar het personage wordt bekeken en een andere afbeelding weer te geven op basis van de kijkhoek.

    Game-ID: G 004 P8F 2RM

    Een levensbalk


    Verbind een uitrekbaar-object-knopix met een teller-knopix en verminder het getal elke keer dat een vijand wordt geraakt door een projectiel om een levensbalk te creëren!

    Game-ID: G 005 DPN 59X

    Download de programmeervoorbeelden om inspiratie op te doen voor je eigen game-creaties! Volg het nieuwskanaal van Gamestudio op je Nintendo Switch-systeem voor nog meer tips en programmeervoorbeelden, of voer de volgende programmeur-ID in de game in:

    Programmeur-ID: P 007 F97 BR6

    Gamestudio is nu verkrijgbaar voor de Nintendo Switch, ook als gamecardversie bij geselecteerde verkooppunten! Wil je de eerste les gratis proberen? Maak een één-tegen-één-actiegame in de gratis demo die je nu kunt downloaden op de spelpagina!

    *Om online te spelen heb je een Nintendo Switch Online-lidmaatschap (wordt apart verkocht) en een Nintendo-account nodig. Niet in alle landen beschikbaar. Je hebt een internetverbinding nodig om onlinediensten te gebruiken. De algemene voorwaarden zijn van toepassing. Ga voor meer informatie naar nintendo.be/nintendoswitchonline