• {{pageTitle}}

  , {{gameSystem}}

  Vanaf: {{regularPrice}}{{lowestPrice}}

 • Verse info over Splatoon 3 onthuld in nieuwste Nintendo Direct!


  24-09-2021

  In de nieuwste Nintendo Direct werd een verse nieuwe trailer van Splatoon 3 getoond, met een korte blik op het verhaal en nieuwe wapens en levels. Bekijk de trailer hieronder.

  Abonneer je op op
  YouTube

  Laten we in de details duiken!

  Het verhaal

  CI_NSwitch_Splatoon3_MainVisual.jpg

  Het thema van het verhaal in Splatoon is 'De terugkeer van de Mammalianen'. Wat zou dit kunnen betekenen in een wereld waarin zoogdieren (op twee katten na) van de aardbodem zijn verdwenen? Waar kwamen de Inklings vandaag en wat staat hen te wachten?

  CI_NSwitch_Splatoon3_Agent3.jpg

  Onze held is iemand uit Splatsville die samen met een Salmini-maatje de kost verdient met het opruimen van schroot en graag deelneemt aan Grondoorlogen. Na een toevallige ontmoeting met de nieuwe Kraakcommando's, die tegen de Octarianen vechten, is de nieuwe held 'agent 3' een feit.

  Het heldenpak van agent 3 is perfect aangepast aan de barre omgevingen van de Splatlands en heeft een inktvisachtige rekbaarheid. Je Salmini-maatje past zelfs in de rugzak! De twee verschillende stijlen in de trailer zijn voor diverse situaties bedoeld...

  Dit is een soldaat van het Octariaanse leger, dat van plan is om de inktviswereld binnen te dringen. Deze ziet er wat raar uit. Wacht eens even... hij is bedekt met haar! Waarom zou dat zijn?

  Hier vindt het verhaal plaats. Duidelijk anders dan het typische Splatlands-landschap. Het is nog niet duidelijk waar en waarom het werd gebouwd, maar de locatie heeft de naam 'Alterna' gekregen.

  CI_NSwitch_Splatoon3_FuzzyOoze.jpg

  Op Alterna vind je een vreemde substantie die 'vloeivacht' wordt genoemd. Deze substantie lijkt een levend organisme te zijn, maar is dat niet. Ook is het deels bedekt met bruin haar. Misschien heeft het iets te maken met die harige Octariaan…

  Als een Inkling in contact komt met de vloeivacht, groeit er haar over zijn hele lichaam en verliest hij de controle over zichzelf, wat hem verandert in een hopeloze schim van zijn vroegere zelf. Wees voorzichtig!


  De Salmini-maatjes van de Inklings lijken niet negatief te reageren op de vloeivacht. Ze kunnen de substantie zelfs verorberen! Hun hulp zal essentieel zijn als je alle mysteries van Alterna wilt ontrafelen.

  CI_NSwitch_Splatoon3_Smallfry.jpg

  Salmini's helpen door Octarianen te bijten, mechanismen te activeren en meer. Ze zijn misschien klein, maar dat compenseren ze dubbel en dwars met hun moed en betrouwbaarheid!

  Dit zijn de nieuwe Kraakcommando's, die in het geheim tegen de Octarianen vechten. Van links naar rechts: agent 1, Kapitein, agent 2. Hun ware identiteit gaat gehuld in mysterie, maar ze helpen agent 3 tijdens de missie.

  Dit mag je niet aan de grote klok hangen, maar wanneer agent 1 en agent 2 niet bezig zijn met heldendaden verrichten, treden ze op als Callie en Marie van de popgroep Squid Sisters. Check hier een van hun concerten.

  Karel Kraak werd beroemd als de heldhaftige kapitein van de Kraakcommando's, maar is inmiddels niet meer in dienst. Als iemand die niet op zijn lauweren kan rusten, patrouilleert hij nog steeds in de inktviswereld. Deze inktvis is nog niet met pensioen!

  Dat is voor nu alle info over het verhaal van Splatoon 3. Laten we nu eens kijken naar de nieuwe levels en wapens die in de trailer te zien waren.

  Nieuwe levels en speciale wapens

  Forelviaduct is een oude wijk in hartje Splatsville. Dit is de plek waar de jeugd tegenwoordig rondhangt. Een loopbrug strekt zich uit over dit driedimensionale level, wat deze plek perfect maakt voor spetterende Grondoorlogen!


  De Galerie Le Guppy bevindt zich in Inkopolis. Een uitgekiend transportnetwerk maakt het mogelijk om deel te nemen aan Grondoorlogen. Dit enorme museum herbergt talloze werken van hedendaagse kunst.


  Men denkt dat de torenhoge rotsformaties van de Roggentrog onderzeese hydrothermale bronnen waren, die nu op het land verschijnen als gevolg van veranderingen in het oppervlak van de planeet. Dit majestueuze landschap is een toeristische trekpleister van de Splatlands.


  De krabbentank is een tank met meerdere poten in de vorm van een krab, en beschikt over een sterk, snelvurend geweer en een kanon dat een enorme knal kan veroorzaken. Je kunt rondlopen in krabvorm, maar rollend ben je sneller.


  Het joekelschild is een aangepaste versie van het speciale wapen dat ooit in Inkopolis werd gebruikt. Door het ter plaatse vast te zetten, is de output aanzienlijk verbeterd. In de Splatlands geldt: hoe groter, hoe beter. Dit ding biedt pas echt bescherming!


  Dit speciale wapen transformeert je in de stealthy tentakabel. Dankzij enorm rekbare en plakkerige tentakels kun je in alle richtingen zoeven! Na gebruik keer je terug naar de plek waar je bent getransformeerd, zodat je identiteit verborgen blijft…


  De Trizooka is een aangepaste versie van het speciale wapen dat ooit in Inkopolis werd gebruikt. Het wapen vuurt drie schoten tegelijk af en kan per gebruik drie keer schieten.


  De Megalofoon 5.1 is ook een aangepaste versie van een speciaal wapen dat in Inkopolis werd gebruikt. De zes zwevende megafoons bewegen autonoom en vallen aan met lasers die vijanden achtervolgen. De hightechsector van de Splatlands lijkt zich in rap tempo te ontwikkelen.


  Een regelrechte hit: C-Side, een driekoppige band rechtstreeks uit de Splatlands. Ondanks dat ze geen formele muziekopleiding hebben genoten, zijn ze dankzij hun talent en ambitie gekomen waar ze nu zijn.

  CI_NSwitch_Splatoon3_Band.jpg

  Hier is een demoversie van hun nieuwe song 'Clickbait', een song die perfect bij Splatsville past! De lekkere beat en dikke gitaarriff zijn wat C-Side zo uniek maakt!

  Abonneer je op op
  YouTube

  De spetterende release van Splatoon 3 voor de Nintendo Switch staat gepland voor 2022. Volg ons op Twitter om volledig op de hoogte te blijven van al het nieuws over Splatoon 3. Je kunt ook lid worden van de Splatoon-community op Facebook!