• {{pageTitle}}

    , {{gameSystem}}

    Vanaf: {{regularPrice}}{{lowestPrice}}

  • Blik terug op onthullingen van Super Smash Bros.-vechters met Masahiro Sakurai! – Deel 1


    24-03-2022

    Het is nu iets meer dan drie jaar geleden dat Super Smash Bros. Ultimate werd uitgebracht voor de Nintendo Switch, en sinds de release van de laatste vechter, Sora, in oktober 2021, kunnen we nu echt zeggen dat iedereen van de partij is!

    Elke nieuwe vechter voor Super Smash Bros. Ultimate en de vorige games in de serie, Super Smash Bros. for Nintendo 3DS en Wii U, werd aangekondigd in een onthullingstrailer. Masahiro Sakurai, de director van de Super Smash Bros.-serie, neemt je mee op een reis door het verleden en vertelt kort wat over elke vechteronthullingsvideo!


    Masahiro Sakurai:

    Ik ben Masahiro Sakurai, de director van de Super Smash Bros.-serie.

    De Super Smash Bros.-serie is een project waarin we samenwerkingen zijn aangegaan die nergens anders voorkomen. We wilden die mogelijkheid gebruiken en coole content maken waar mensen van kunnen genieten, en daarom zijn we begonnen met de onthullingsvideo's van vechters.

    Het was een hoop werk om de video's te maken terwijl we ook met de game zelf bezig waren, maar we konden altijd rekenen op de support van fans, dus het was het allemaal waard. In dit artikel geef ik kort commentaar op alle video's, dus ik hoop dat je geniet van deze terugblik.

    Neem gerust even de tijd om de video's te bekijken en terug te blikken op de geschiedenis van de Super Smash Bros.-serie. Sommige video's heb je wellicht al eens gezien, maar ze zijn allemaal de moeite waard om meerdere keren te bekijken!

    Bekijk deel twee van de vechteronthullingsvideo's van Super Smash Bros. Ultimate!

    Super Smash Bros. for Nintendo 3DS en Wii U

    Super Smash Bros. – Trailer 1 (Nintendo 3DS/Wii U)

    Abonneer je op op
    YouTube

    Super Smash Bros. for Nintendo 3DS en Wii U werden aangekondigd op de E3 2013. Strikt genomen is dit geen onthullingsvideo van een vechter. Maar bij de aankondiging van de nieuwe vechter, de dorpsbewoner, zie je wel dat "Villager Comes to Town"-gedeelte. De video is gemaakt door Digital Media Lab. Ze zijn betrokken geweest bij ongeveer de helft van de video's voor Super Smash Bros. for Nintendo 3DS en Wii U.

    Mega Man vecht mee!

    Abonneer je op op
    YouTube

    Dit is de eerste officiële vechteronthullingsvideo. Dat gezegd hebbende, de aankondiging werd gedaan op dezelfde dag dat Trailer 1 verscheen. Aangezien dit de eerste video was, kwam alles mooi samen! Deze video is gemaakt door Digital Frontier. Zij hebben hierna ook aan veel andere onthullingsvideo's gewerkt, tot de release van Super Smash Bros. Ultimate.

    Wii Fit-trainer vecht mee!

    Abonneer je op op
    YouTube

    Deze video werd ook bijna op dezelfde dag als Trailer 1 uitgebracht. Hij werd als verrassing getoond op de E3 2013. Deze truc, waarbij het eerst leek alsof er een nieuwe versie van Wii Fit werd gepresenteerd voordat de echte verrassing werd onthuld, was er een die we vaker hebben toegepast. Het was voor Mario erg lastig om die pose aan te nemen.

    Kometenobservatorium

    Abonneer je op op
    YouTube

    Deze onthullingsvideo is als een soort race, met Kirby Air Ride vs. Mario Kart. Het is als een gevecht dat niet in de ring plaatsvindt.

    De mysterieuze sprankeling in Rosalina's ogen is een referentie naar de dingen die ze doet in de Super Smash Bros.-serie. Het is geïnspireerd door hoe buitenaards Rosalina is en door haar ietwat ongebruikelijke achtergrond.

    De bokskampioen

    Abonneer je op op
    YouTube

    Voor deze video hebben we de stijl aangepast, zodat het leek alsof hij rechtstreeks uit een stripboek kwam. Het was deels om kosten te besparen, maar er zit een goede flow in en geeft een goede indruk van het strenge trainingsschema van Little Mac, dus dat werkte goed. De arcadekast aan het begin is geïnspireerd door de oorspronkelijke arcadegame Punch-Out!! Zelfs toen maakte Nintendo vaak gebruik van twee schermen.

    De schaduwvechter

    Abonneer je op op
    YouTube

    Dit is een simultane onthulling van Charizard, die al in Super Smash Bros. Brawl zat, en de nieuwe vechter Greninja.

    De grootste uitdaging was hoe we al deze Pokémon aan het begin konden laten zien. De video is snel en dynamisch, omdat ik probeerde om snel vechtervideo's uit te brengen, in een hoog tempo. De mensen die de video hebben gemaakt, hebben me zelfs verteld dat ik het twee keer zo snel wilde als andere mensen!

    De godin van het licht

    Abonneer je op op
    YouTube

    We hadden een aantal bedrijven die geanimeerde video's maakten ter promotie van Kid Icarus: Uprising. We hebben Shaft gevraagd, die de video van Palutena hebben gemaakt, om hiervoor een animatie te maken. Ze praat veel in het in-game gedeelte, omdat ze ook zo is in Kid Icarus: Uprising.

    Dark Pit verschijnt aan het eind, maar ten tijde van de aankondiging was het nog een geheim dat je hem als vechter zou kunnen gebruiken.

    Rood, blauw, geel

    Abonneer je op op
    YouTube

    Pac-Man was de nieuwe vechter die als verrassing werd aangekondigd op het roundtable-event tijdens de E3 2014. Dit is geen gewone CGI-video: hij is voornamelijk als in-house productie gemaakt door het Super Smash Bros.-team van BANDAI NAMCO Studios. Ik zal nooit het gejuich vergeten toen die gele cirkel zijn mond opende.

    Met boek, zwaard en vurig wapenschild

    Abonneer je op op
    YouTube

    Ik heb me iets gerealiseerd. Ik hou ervan als de hulp in een verhaal precies op het juiste moment komt. Ik vind het ook cool als personages van grote hoogte verschijnen. De onthullingsvideo van Robin zit vol met zulke elementen. We hebben Anima gevraagd om deze video te maken, om te matchen met de in-game cutscenes in Fire Emblem: Awakening.

    Tijd voor Shulk!

    Abonneer je op op
    YouTube

    We denken altijd goed na over het moment in de onthullingsvideo waarop fans door zullen hebben over wie het gaat. In deze video zullen fans zich vanaf de allereerste scène realiseren dat het Gaur Plain is en dat Shulk zich in de strijd gaat mengen. Ik dacht dat het zo goed zou zijn.

    Deze video is ook opmerkelijk omdat er zoveel verwijzingen zijn naar dingen die in de oorspronkelijke game en in de Super Smash Bros.-serie voorkomen, zoals visioenen, veranderende Monado Arts en Metal Face.

    De toekomst van het kwaad

    Abonneer je op op
    YouTube

    Bowser Jr. is normaal gesproken een schattig (of misschien onsympathiek?) personage. Maar voor deze onthullingsvideo hebben we hem op een coole manier gepresenteerd, met een echte schurkenrol. Ik hou ook van het gevoel van wanhoop en de twee kanten die op het einde lijnrecht tegenover elkaar staan. Hierdoor moesten we echter alle zeven Koopalings in CGI maken, en de video kostte daardoor meer dan verwacht.

    Een onwaarschijnlijk team

    Abonneer je op op
    YouTube

    De gamebeelden van Duck Hunt in het begin zijn niet van een origineel Nintendo Entertainment System, maar iets nieuws dat we hebben gemaakt. Ik hou van het gevoel van het tempo in het eerste deel van het in-game gedeelte, waarbij het overlapt met de muziek. Het lichtpistool dat in de video verschijnt, is de NES Zapper, het accessoire voor de NES. Het concept voor de smashaanval van Duck Hunt-duo is dat de schoten van buiten het scherm komen, dus ik ben blij dat we dat hier kunnen uitleggen.

    DLC voor Super Smash Bros. for Nintendo 3DS en Wii U

    Mewtwo slaat terug!

    Abonneer je op op
    YouTube

    Nu gaan we verder met de DLC-vechters voor Super Smash Bros. for Nintendo 3DS en Wii U. Voor de DLC-vechters hebben we geen aparte CGI-video's gemaakt. Ze zijn allemaal in-game gemaakt met wat extra werk.

    Mewtwo was al ergens anders aangekondigd, dus we hebben deze eerste vrij eenvoudig gemaakt. Mewtwo was ook een vroegkoopbonus.

    Lucas komt uit het niets!

    Abonneer je op op
    YouTube

    Het begint met Ness die wordt aangevallen en dan schiet Lucas te hulp. We deden dit omdat ik het omgekeerde wilde doen van wat er gebeurde in de Subspace Emissary-stand in Super Smash Bros. Brawl. De scènes waarin Ness in elkaar wordt geslagen, duren een beetje lang, maar dit komt door de lengte van de muziek waarmee ze moesten worden samengebracht. We hebben veel werk gestoken in elke video om ze te laten matchen met de muziek.

    Roy vecht mee!

    Abonneer je op op
    YouTube

    Roy was populair, dus we hadden sterk de indruk dat zijn toevoeging zou worden toegejuicht. Dit was zijn eerste optreden sinds Super Smash Bros. Melee, en zijn vechtstijl is sindsdien behoorlijk veranderd.

    Er is geen CG-gedeelte of een ander verhaal, en het is in feite een onthullingsvideo van Roy die mensen in elkaar slaat. Maar als gevolg hiervan konden we veel verschillende personages in de video verwerken, en ik denk dat het goed is gelukt.

    Hier is een nieuwe uitdager! RYU.

    Abonneer je op op
    YouTube

    Het is duidelijk voor degenen die het kennen, maar het eerste gedeelte is gebaseerd op de opening van Super Street Fighter™ II Turbo. De zin "I'm looking for a challenge" is de slogan van de oorspronkelijke Street Fighter™ II-advertentie in Japan. Het paste perfect bij zowel Ryu als bij de onthullingsvideo. Er zijn veel verschillende aanvallen, maar voor de video gaven we prioriteit aan bewegen, zoals in de oorspronkelijke game.

    Cloud stormt naar het slagveld!

    Abonneer je op op
    YouTube

    De onthulling van Cloud was schokkend, zelfs als we er nu op terugkijken. We hebben veel tijd besteed aan het openingsgedeelte. Het moest rustig en stil blijven, wat doet denken aan de opening van de oorspronkelijke game. Er zou dus iets nieuws zijn, ongeacht welke vechtercombinatie het was. Er zaten veel verwijzingen in, zoals de levels, en daardoor was deze iets langer dan de andere DLC-video's.

    Corrin vecht mee!

    Abonneer je op op
    YouTube

    We hebben de CGI-film uit de oorspronkelijke game gebruikt en een verwijzing naar de Super Smash Bros.-serie toegevoegd. Corrin met zijn rug naar de camera en de Branch of Fate-opties zijn opnieuw gemaakt voor deze video. We schakelden de stemacteurs in voor Ryoma, Xander, Sakura en Elise, wat betekende dat we veel conversatie konden opnemen in het in-game gedeelte. In het algemeen zit de video vol met grappige opmerkingen.

    Bayonetta vecht mee!

    Abonneer je op op
    YouTube

    De laatste vechter voor Super Smash Bros. for Nintendo 3DS en Wii U was Bayonetta. Net als in de oorspronkelijke game hebben we ons gefocust op een confrontatie tussen engelen en heksen. Ik krijg nog steeds rillingen als ik de stem van Bayonetta hoor in combinatie met de maan op het scherm. De spraakfragmenten van Pit en Palutena waren ook nieuwe opnames. Destijds hadden we niet de 'Vechten met'-video's om te praten over het gebruik van vechters, dus er is ook wat uitleg over haar aanvallen in de video inbegrepen.


    Hopelijk heb je genoten van de terugblik op al deze onthullingsvideo's en de reacties van meneer Sakurai. Kom de volgende keer terug voor nog meer onthullingsvideo's van de vechters die in Super Smash Bros. Ultimate hun intrede deden!

    Bekijk deel twee van de vechteronthullingsvideo's van Super Smash Bros. Ultimate!

    Ontdek meer over de game op onze officiële spelpagina van Super Smash Bros. Ultimate, of door lid te worden van onze Smash Bros.-community op Facebook. Daarnaast kun je ons volgen op Twitter.