• {{pageTitle}}

    , {{gameSystem}}

    Vanaf: {{regularPrice}}{{lowestPrice}}

  • Blik terug op onthullingen van Super Smash Bros.-vechters met Masahiro Sakurai! – Deel 2


    31-03-2022

    Blik terug op onthullingen van Super Smash Bros.-vechters met Masahiro Sakurai! – Deel 2

    Nu de laatste vechter is uitgebracht voor Super Smash Bros. Ultimate voor de Nintendo Switch, kijken we terug op de onthullingstrailers voor nieuwe vechters.

    In het eerste deel keken we naar onthullingstrailers voor vechters die zich in het strijdgewoel mengden in Super Smash Bros. for Nintendo 3DS en Wii U. Dit keer werpen we een terugblik op de onthullingstrailers voor Super Smash Bros. Ultimate, met commentaar van de director van de Super Smash Bros.-serie, Masahiro Sakurai!


    Masahiro Sakurai:

    Ik ben Masahiro Sakurai, de director van de Super Smash Bros.-serie.

    De Super Smash Bros.-serie is een project waarin we samenwerkingen zijn aangegaan die nergens anders voorkomen. We wilden die mogelijkheid gebruiken en coole content maken waar mensen van kunnen genieten, en daarom zijn we begonnen met de onthullingsvideo's van vechters.

    Het was een hoop werk om de video's te maken terwijl we ook met de game zelf bezig waren, maar we konden altijd rekenen op de support van fans, dus het was het allemaal waard. In dit artikel geef ik kort commentaar op alle video's, dus ik hoop dat je geniet van deze terugblik.

    Neem gerust even de tijd om de video's te bekijken en terug te blikken op de geschiedenis van de Super Smash Bros.-serie. Sommige video's heb je wellicht al eens gezien, maar ze zijn allemaal de moeite waard om meerdere keren te bekijken!

    Bekijk deel twee van de vechteronthullingsvideo's van Super Smash Bros. Ultimate!

    Bekijk deel 1 voor de onthullingstrailers van vechters voor Super Smash Bros. for Nintendo 3DS en Wii U!

    Super Smash Bros. Ultimate

    Super Smash Bros. komt naar de Nintendo Switch!

    Abonneer je op op
    YouTube

    Dit is het begin van de Super Smash Bros. Ultimate-filmpjes!

    Dit filmpje is gemaakt om de game aan te kondigen tijdens een Nintendo Direct. Om die reden is er geen onthullingstrailer voor de Inkling, maar het Smash-symbool met het kruis in de cirkel dat in het oog van de Inkling verschijnt, zorgde voor een ongekend grote reactie. En dan werd ook nos eens aangekondigd dat de game binnen een jaar uit ging komen!

    Een oorverdovende schreeuw

    Abonneer je op op
    YouTube

    Dit is de eerste onthullingstrailer voor een vechter in Super Smash Bros. Ultimate, en misschien wel het grimmigste filmpje van allemaal. Ik wilde het stukje waar Ridley Mega Man en Mario uitschakelt wat intenser maken… maar we wilden het geheel ook een goed evenwicht geven, dus we hebben er veel zorg aan besteed en veel discussies gehad met de internationale teams.

    Vampire Killer

    Abonneer je op op
    YouTube

    Vampire Killer is de naam van Simon en Richters zweep. Er kwam veel kijken bij de productie van dit filmpje, vanwege de gedetailleerde artstyle, meerdere gastpersonages en zelfs een glimp van Dracula's kasteel. Richter weet Simon op het nippertje te redden, maar Luigi heeft helaas minder geluk...

    De rivalen

    Abonneer je op op
    YouTube

    We wisten dat er veel verzoeken waren voor King K. Rool als vechter in Super Smash Bros., dus we besloten de kijkers te plagen door ze eerst te laten denken dat hij erin zou komen, om vervolgens te onthullen dat het hem niet was… en uiteindelijk te laten zien dat het toch om hem ging. Koning Dedede komt er ook in voor omdat we vechters uit verschillende series bij elkaar wilden brengen, net als bij de andere onthullingstrailers, om het idee te versterken dat het om een samenwerking gaat.

    De droom van een onvermoeibare arbeider

    Abonneer je op op
    YouTube

    Deze scène komt regelrecht uit de Animal Crossing-serie, dus er zijn geen gastoptredens van andere vechters… Het team had geen ervaring met het maken van Animal Crossing-beelden, dus we hebben wat onderzoek gedaan en de game nagemaakt in CGI. Het filmpje is gemaakt door Digital Frontier, zoals gewoonlijk. Ik denk dat we aardig in de buurt zijn gekomen met de bewegingen, de camerahoeken en de textures. Wat vinden jullie?

    Vuur met vuur bestrijden

    Abonneer je op op
    YouTube

    We hebben twee onthullingen met elkaar gecombineerd; de echovechter Ken en de nieuwe vechter Incineroar. Dit is letterlijk een strijd tussen vuur en vuur. Het is lastig om een CGI-filmpje te maken met alleen een echovechter, dus ik ben blij dat we dit hebben kunnen doen. Het past ook perfect bij een gevecht in de ring. Vinden jullie ook niet dat het CGI-gedeelte en het in-game gedeelte ontzettend dynamisch zijn?

    Super Smash Bros. Ultimate DLC

    De Piranha Plant bijt van zich af!

    Abonneer je op op
    YouTube

    De onthulling van de Piranha Plant was een aanvullend filmpje voor de vroege-aankoopbonus. Er is dus geen CGI-gedeelte, alleen een in-game gedeelte. De Piranha Plant maakt geen deel uit van de Fighters Pass, en is dus afzonderlijk te koop. Destijds zeiden veel mensen dat ze nooit hadden verwacht dat de Piranha Plant zich in de strijd zou mengen.

    De gemaskerde rebel

    Abonneer je op op
    YouTube

    Dit was het aankondigingsfilmpje waarin Joker onthuld werd als vechter. De werkelijke aankondiging werd gedaan in het Take Your Heart-filmpje, met het idee dat Joker binnensloop bij The Game Awards 2018 om een Super Smash Bros.-uitnodiging te stelen, dus er waren twee dialogen: een voor The Game Awards en een voor de webversie. De animatiescènes zijn gemaakt door de mensen van Domerica, die ook aan de cutscenes van Jokers oorspronkelijke game hebben gewerkt.

    Een heldhaftige confrontatie

    Abonneer je op op
    YouTube

    De held werd aangekondigd op E3 2019, samen met Banjo en Kazooie. Het was een tijdje na de release van de game, dus je kunt Dharkon hier ook zien. Het stuk waar alle helden bij elkaar komen is echt ontroerend! Dit filmpje werd in sommige bioscopen in Japan voor de DRAGON QUEST-film ook als reclame vertoond.

    Beste vrienden

    Abonneer je op op
    YouTube

    Met de onthullingsvideo voor Banjo en Kazooie gingen we voor iets wat in de Japanse komedie een 'tendon' (een soort terugverwijzing) wordt genoemd, waarbij we dezelfde grap nog een keer herhalen. In dit geval volgden we het King K. Rool-filmpje. Dat hielp ook met het beperken van de kosten. De onthullingsfilmpjes zijn ontzettend duur voor DLC die maar voor een paar euro wordt verkocht. Het einde is uiteraard geïnspireerd op Gruntilda's nederlaag in de oorspronkelijke game.

    De legendarische wolf

    Abonneer je op op
    YouTube

    Dit is de onthullingsvideo van Terry Bogard. Als je bekend bent met het NEO GEO-systeem, kun je hem vast niet kijken zonder een grijns op je gezicht. Dit is een in-house productie van het Super Smash Bros.-team van BANDAI NAMCO Studios. Veel van de pixel art is nieuw, maar we hebben geprobeerd om het uiterlijk van de pixels en het in- en uitzoomen zoveel mogelijk te laten lijken op hoe dat op het NEO GEO-systeem was.

    De asgrauwe demon

    Abonneer je op op
    YouTube

    Dit personage lacht niet veel in de oorspronkelijke game, dus we hebben Byleth hier een extra vrolijke scène gegeven… Dit filmpje is gemaakt door medewerkers van die game, Fire Emblem: Three Houses. Het animatiegedeelte is gemaakt door Sanzigen en het in-game gedeelte met de gesprekken is gemaakt door Koei Tecmo. Die twee bedrijven zijn als het ware via één snelweg aan elkaar verbonden, maar er stond vaak een ontzettend lange file als we moesten vergaderen.

    Tijd voor noedels!

    Abonneer je op op
    YouTube

    De reden dat Captain Falcon en Kirby hier zijn, is eigenlijk gewoon omdat we dachten dat het goed zou werken. Het ziet eruit als een tekenfilm, een beetje zoals de onthullingstrailer van Little Mac, maar het is hoofdzakelijk CGI. Dat zorgt voor wat meer variatie, denk ik, met de schermeffecten. We hebben zorgvuldig nagevraagd bij wat voor noedelrestaurant Min Min werkt toen we aan dit filmpje werkten.

    Een nieuwe seed!

    Abonneer je op op
    YouTube

    Het was onvergetelijk hoe Twitter reageerde toen we dit filmpje uitbrachten. Steves animaties lijken totaal niet bij de andere vechters te passen, dus we zijn voor een surrealistische, komische toon gegaan, met een nadruk op open ruimtes. Volgens de uitgever waren Steve en Alex allebei belangrijk, dus voor het in-game gedeelte hebben we beiden evenveel gebruikt.

    De engel met één vleugel

    Abonneer je op op
    YouTube

    De film FINAL FANTASY VII: Advent Children had een enorme impact. Voor de onthulling dat Sephiroth naar Super Smash Bros. Ultimate kwam, hebben we een hoogwaardig filmpje gemaakt om te proberen die impact enigszins te benaderen. Het resultaat had precies het juiste effect en dit filmpje is er dan ook echt eentje om van te genieten. Hier zien we ook voor het eerst Clouds extra ultieme smash, Omnislag ver. 5.

    Op een dag was Pyra verdwenen

    Abonneer je op op
    YouTube

    Het CGI-gedeelte van de onthullingstrailer voor Pyra/Mythra is het enige filmpje waarvoor ik het plot niet heb geschreven. De filmpjes uit de oorspronkelijke game, Xenoblade Chronicles 2, waren ontzettend goed, dus we hebben de ontwikkelaars van MONOLITHSOFT gevraagd om dit filmpje voor hun rekening te nemen, inclusief de planning.

    De ijzeren vuist der duisternis

    Abonneer je op op
    YouTube

    Zijn ouders van een afgrond gooien is zo typisch Kazuya! Het in-game gedeelte beslaat een groot deel, dus we wilden het CGI-gedeelte simpel en rechttoe rechtaan houden. De artstyle lijkt sterk op die van de oorspronkelijke game, waaronder kleine dingen zoals textures. Voor het in-game gedeelte hebben we ons best gedaan om het zoveel mogelijk op de oorspronkelijke games te laten lijken.

    De sleutel tot de overwinning

    Abonneer je op op
    YouTube

    Dit was de laatste vechter die onthuld werd, dus we zijn teruggegaan naar het begin om er een echte finale van te maken. Het zou een hoop werk zijn geweest om zoveel vechters in CGI te produceren! In plaats daarvan hebben we de achtergrond egaal zwart gemaakt, maar ik denk wel dat dit het beste werkt. Het in-game gedeelte is ook goed uit de verf gekomen. Ik vind het een gepaste afsluiting.

    Ik heb in andere interviews al eens gezegd dat ik eigenlijk twee plots had geschreven, maar dit is dus waar we uiteindelijk voor zijn gegaan.


    We hopen dat je hebt genoten van een terugblik op al deze onthullingsfilmpjes met commentaar van meneer Sakurai.

    In de loop van de Super Smash Bros.-serie zijn er ontzettend veel nieuwe vechters onthuld. Dankzij jullie steun hebben we al deze vechters kunnen toevoegen en deze filmpjes kunnen uitbrengen.

    We hopen dat jullie veel plezier blijven beleven aan Super Smash Bros. Ultimate nu de volledige verzameling vechters is onthuld!

    Ontdek meer over de game op onze officiële spelpagina van Super Smash Bros. Ultimate, of door lid te worden van onze Smash Bros.-community op Facebook. Daarnaast kun je ons volgen op Twitter.