• {{pageTitle}}

    , {{gameSystem}}

    Vanaf: {{regularPrice}}{{lowestPrice}}

  • 12 spoilervrije tips die je op weg helpen in Pokémon Scarlet en Pokémon Violet!


    18-11-2022

    2x1_NSwitch_PokemonScarletViolet_Newcomer_enGB_nlNL_ptPT.jpg

    Pokémon Scarlet en Pokémon Violet zijn nu verkrijgbaar voor de Nintendo Switch, en je staat vast te trappelen om aan dit grenzeloze openwereldavontuur te beginnen. Toch kan het handig zijn om eerst even deze spoilervrije tips door te nemen, zodat je goed voorbereid aan je reis door Paldea begint!

    1: Beetje verdwaald? Vraag de weg bij een Pokémon Center!

    PokemonScarletViolet_NewcomerNews_01_EN.jpg

    Als je twijfelt over je volgende stap, ga je naar het dichtstbijzijnde Pokémon Center en kies je “I don’t know where to go…”. Daar zullen ze je met plezier een volgende bestemming aanraden, en zelfs je map-app updaten om die locatie makkelijk te kunnen vinden – valt allemaal onder de service!

    Als je snel terug wilt gaan naar eerder bezochte Pokémon Centers, kun je op de Y-knop drukken om de kaart te openen en “Fly here” te kiezen bij één van de Pokémon Center-pictogrammen.

    2: Verdien beloningen om als Trainer te groeien

    PokemonScarletViolet_NewcomerNews_02.jpg

    Weet je niet welke van de drie hoofdverhalen je als eerste moet volgen? Je kunt ze in elke volgorde en op je eigen tempo voltooien, maar elk levert zijn eigen beloningen op…

    • Als je Arven helpt bij zijn onderzoek op het Path of Legends ontgrendel je nieuwe, snellere manieren om door Paldea te reizen.
    • Als je het Victory Road-pad volgt om tegen Gym Leaders te strijden, kun je Pokémon van hogere levels vangen en trainen.
    • Wanneer je het opneemt tegen Team Star in ⭐️ Starfall Street ⭐️ kun je meer moves (of Technical Machines) aan je Pokémon geven.

    3: Twee manieren om met vrienden op afstand en in de buurt te spelen

    PokemonScarletViolet_NewcomerNews_03.jpg

    Zin om Paldea samen met vrienden te verkennen? Hier zijn twee manieren om lokaal en online verbinding met ze te maken:

    • Kies “Poké Portal” in het hoofdmenu voor toegang tot de lokale en online multiplayer-mogelijkheden, zoals de coöp-ervaring Union Circle, de Link Trades, het Battle Stadium en meer!
    • Je kunt in een Pokémon Center ook het gele scherm aan de zijkant van het gebouw gebruiken om via de Union Circle met vrienden te spelen.

    4: Vergeten moves terughalen

    Spijt dat je een Pokémon hebt gevraagd een bepaalde move te vergeten? Geen zorgen, je kunt vergeten moves op elk moment weer aan je Pokémon leren! Druk op de X-knop om het hoofdmenu te openen, kies een Pokémon en "Check summary", scroll naar "Moves and Stats" en druk op de A-knop om moves te wijzigen.

    5: Stuur je Pokémon voor je uit!

    Het “Let’s Go!”-commando is een handige manier om je Pokémon in level te laten stijgen. Druk in het wild op de R-knop om je leidende Pokémon de kant waarin je kijkt op te sturen. Hij zal automatisch vechten tegen Pokémon die hij tegenkomt en verzamelt zelfs de voorwerpen op zijn pad!

    6: Genees je Pokémon onderweg

    Wil je je Pokémon snel genezen maar is er geen Pokémon Center in de buurt? Probeer het eens met Auto Heal: open het hoofdmenu, selecteer de Pokémon die je wilt genezen en druk op de B-knop om de betreffende Pokémon automatisch te genezen met een voorwerp uit je tas.

    Geen genezende items in je tas? Speur naar glimmende objecten op de grond om handige voorwerpen als Potions en Oran Berries te vinden.

    7: Proef gerechten voor Meal Powers

    Door plaatselijke gerechten te proberen bij restaurants of picknicks, kun je Meal Powers krijgen die je Exp. Points opleveren of het makkelijker maken om bepaalde wilde Pokémon te vangen. De effecten van deze krachten zijn afhankelijk van de gebruikte ingrediënten en welke Pokémon je ermee voedt, dus plan je maaltijden zorgvuldig!

    8: Sla school niet over!

    PokemonScarletViolet_NewcomerNews_08.jpg

    Hoewel je vrij bent Paldea op je eigen manier te verkennen, kan het slim zijn om er ook naar school te gaan. Bezoek de lessen van de Academy om meer te leren over de wereld van Pokémon en praat tijdens je avontuur regelmatig met de leraren die je ontmoet. Nu we het er toch over hebben, zorg dat je Mr. Jacq (zie afbeelding hierboven) op de hoogte houdt van je Pokédex-vorderingen!

    9: Vind de juiste Pokémon voor de klus

    In de loop van je avontuur raken je Boxes al snel gevuld met allerlei soorten Pokémon. Wanneer je een bepaald type Pokémon nodig hebt voor je Party of om een bepaalde Gym Leader te verslaan, kun je de zoekfunctie van je Boxes gebruiken. Open het hoofdmenu, kies voor "Boxes" en voor "Search" om je Pokémon te filteren op Type, Moves, Ability en andere eigenschappen.

    10: Deze functies activeer je met een druk op de knop!

    PokemonScarletViolet_NewcomerNews_10.jpg

    Soms wil je even snel van kleding wisselen, of een selfie met vrienden maken. Voor die situaties zijn er een paar handige functies die je met een druk op de richtingsknop kunt activeren:

    • Omhoog: open het emotes-menu tijdens spelen met vrienden
    • Omlaag: open je camera-app om foto's te maken
    • Links: open je kledingkast om van kleding te wisselen
    • Rechts: open het notice board tijdens spelen met vrienden

    11: Zorg dat je ze allemaal vangt!

    Ben je ook vastbesloten om elke Pokémon in Paldea te vangen? Om handige info over Pokémon te bekijken, druk je eerst op de minknop, en dan op de A-knop om de Pokédex te openen. Als je vervolgens een Pokémon of lege plek kiest, verschijnen het silhouet en de habitat van een Pokémon, en misschien zelfs tips over hoe je hem kunt vangen. En nu je toch de Pokédex bekijkt...

    12: Verdien beloningen voor het vullen van je Pokédex

    PokemonScarletViolet_NewcomerNews_12_EN.jpg

    Het vullen van je Pokédex is op zich al een genoegen, maar je kunt er ook nog eens beloningen mee verdienen. Druk tijdens het bladeren door de Paldean Pokédex (dat is die met de afbeelding van een stad erop) op de X-knop om de beloningen te bekijken.

    Je kunt in de game toegang krijgen tot nog veel meer tips voor je avontuur in Pokémon Scarlet en Pokémon Violet. Druk daarvoor op de X-knop om het hoofdmenu te openen, kies voor Bag en scroll bij je Key Items naar de Adventure Guide. Goede reis, Trainers!