• {{pageTitle}}

    , {{gameSystem}}

    Vanaf: {{regularPrice}}{{lowestPrice}}

  • Vraag het de ontwikkelaar Vol. 7, Splatoon 3 – Hoofdstuk 4


    07-10-2022

    Vraag het de ontwikkelaar Vol. 7, Splatoon 3 – Hoofdstuk 4

    Inhoud vooraf opgenomen in overeenstemming met de huidige COVID-19 gezondheids- en veiligheidsrichtlijnen.

    Alle screenshots komen uit de Engelse versie van de game. Splatoon 3 is ook beschikbaar in het Nederlands.

     

    Hoofdstuk 4: Dit is de kans om in de Inkling-wereld te duiken!


    Het is me in dit gesprek duidelijk geworden dat de achtergrond die de Inkling-wereld geloofwaardiger maakt, en het feit dat er vele spelers zijn die samen spelen, bijdraagt aan het plezier van Splatoon.

    Dit is de derde game in de serie. Het is voor spelers die de vorige twee games niet hebben gespeeld wellicht een behoorlijke stap om zich aan de derde game te wagen. Hoe denkt u daarover?

    Sato:
    Ik snap wat u bedoelt. Spelers die de serie nog niet kennen raad ik aan om te beginnen met de verhaalstand voor één speler. Daarin kunnen spelers de basis van actieshooters leren kennen terwijl ze het verhaal van deze game ervaren.

    We hebben deze verhaalstand ontwikkeld om alle goede dingen die we hebben geleerd van ons werk aan de vorige twee titels te combineren. Dus ik geloof dat deze spelstand uiteindelijk de "Best Of"-versie is geworden, waarin spelers de tijd kunnen nemen om te genieten van de leuke, zoete smaak van een actieshooter. (Lacht)

    We hebben met name de beginlevels aangepast om spelers beter te laten wennen aan de schietmechanismen van de game.

    Er zijn een hoop levels waarin we ons echt hebben gericht op het zo comfortabel mogelijk maken van de besturing. We kunnen deze levels dus gemakkelijk aanbevelen aan degenen die de game voor het eerst spelen, maar ook aan vrienden die langskomen en vragen of ze het eens mogen proberen.


    Inoue:
    Hoewel de lore van de verhaalstand een connectie heeft met de eerdere twee games, is het ook een opzichzelfstaand element in deze game. Je kunt er dus aan beginnen zonder dat je enige voorkennis nodig hebt.

    Als je de verhaalstand hebt doorlopen en geïnteresseerd bent in de vorige games, kun je naar de Splatoon Base-website (beschikbaar in het Engels en Japans) gaan om meer te weten te komen over de geschiedenis. Ik denk dat je er dan nog meer van kunt genieten.


    Sato:
    Voor degenen die de vorige games in deze serie hebben gespeeld, zal deze stand een licht werpen op alle mysteries die tot nu toe bestonden, dus ik hoop dat je ermee aan de slag gaat.

    Terwijl je via de verhaalstand geniet van de Inkling-wereld, kun je je vaardigheden aanscherpen. Ook kun je diverse voorwerpen verzamelen door meer levels vrij te spelen, waardoor je nog meer mogelijkheden krijgt om van de game te genieten.


    Nogami:
    In het begin beschik je alleen over de Heldenspetter, maar gedurende het verhaal kom je ook in levels terecht waarin je andere wapens kunt gebruiken.


    Sato:
    Inderdaad. Je kunt de levels met verschillende wapens proberen te voltooien, maar het is ook mogelijk om alleen de Heldenspetter te gebruiken en deze gaandeweg te upgraden. Ik hoop dat iedereen de verhaalstand zal doorlopen om te ontdekken wat er aan het einde gebeurt.

    Ook hoop ik dat iedereen zijn of haar favoriete spelstand ontdekt door verschillende spelstanden uit te proberen. Zo is er natuurlijk de online Grondoorlog, maar ook Salmon Run (10), dat een flinke opfrisbeurt heeft gekregen.


    (10) een spelstand uit Splatoon 2. In Salmon Run voor Splatoon 2 vorm je een team met twee tot vier spelers en werk je samen om visseneieren te verzamelen door salmonieten te verslaan. Op basis van het aantal verzamelde visseneieren krijgen spelers punten, die kunnen worden ingewisselen voor diverse voorwerpen.


    Oké. Het is fijn om te horen dat spelers op hun eigen tempo het verhaal kunnen beleven en mechanieken van actieshooters kunnen leren kennen, zelfs als Splatoon 3 hun eerste ervaring met de serie is.

    Dat gezegd hebbende, denk ik wel dat het best spannend kan zijn om als nieuwe Splatoon-speler aan een onlinegevecht mee te doen waar ook veel ervaren spelers aan deelnemen.


    Sato:
    Ik denk dat vrijwel iedereen zijn of haar eerste level of eerste onlinegevecht spannend vindt. Maar ik denk niet dat die mogelijke angst wordt weggenomen door simpelweg de drempel te verlagen en het makkelijker te maken.

    Omdat er waarschijnlijk een hoop nieuwe spelers in Splatoon 3 zijn, kan die spanning juist leuk zijn als spelers in de actie duiken en merken dat er veel nieuwe spelers rondlopen.

    Ook kun je een praatje maken met Justus als er iets is wat je niet begrijpt in gevechten.

    Justus is te vinden in de lobby. Hij leert je niet alleen over gevechten, maar je kunt zijn lessen ook direct in de praktijk brengen. Het loont dus om Justus het hemd van het lijf te vragen, ongeacht hoeveel ervaring je hebt.


    Nogami:
    Dit klinkt misschien een beetje overbodig, maar wat we kunnen doen voor de spelers die deze game spelen, is zoveel mogelijk mensen binnenhalen om mee te spelen. Ik denk dat er veel nieuwe mensen zullen zijn voor wie Splatoon 3 hun eerste Splatoon-game zal zijn.

    Natuurlijk zullen er ook genoeg ervaren spelers zijn. Maar aan de andere kant zijn er een hoop spelers die de basis nog onder de knie moeten krijgen. We denken daarom dat dit het perfecte instapmoment is om in de wereld van Splatoon te duiken.



    Als je nu begint, ben je zeker niet de enige, toch?

    Nogami:
    Ja, dat klopt. In het begin zul je als beginner tegen veel andere beginners spelen. Zodra je de smaak te pakken hebt, kun je je wagen aan potjes met meer doorgewinterde spelers.


    Inoue:
    En het is makkelijker om aan de strijd mee te doen als het er toch al chaotisch aan toe gaat. Misschien ligt het aan mij, maar als het derde deel van een filmtrilogie uitkomt, denk je soms: "Ik heb de eerste of tweede niet gezien, maar ik kan best een kijkje nemen...".

    Persoonlijk vind ik de derde film in de trilogie erg goed. (Lacht)

    Ik denk dat de eerste film de hele setting creëert, en de tweede duikt er vanuit een iets andere hoek in. In de derde film komen personages uit de eerste twee samen! Er hangt echt een chaotische sfeer.

    Voor de Splatoon-serie is dit het derde deel in de trilogie.

    Ook wij hebben de elementen van de eerste twee delen gecombineerd, maar we hebben ook een hoop nieuwe gameplay en functies toegevoegd aan deze derde titel. We hopen dat spelers veel plezier aan de game beleven, ongeacht met welke spelstand ze beginnen.

    InsertedImage_18.jpg

    Sato:
    Vanuit het perspectief van de ontwikkelaars hebben we deze game gemaakt met de wens om iedereen samen te brengen, van spelers van de eerste twee games tot nieuwe spelers. We willen meer evenementen houden dan ooit tevoren, dus we verwachten dat deze game voor de meeste energie in de serie gaat zorgen.


    Nogami:
    Zelfs voor degenen die twijfelden over deze franchise, en aarzelden omdat ze niet de kans hebben gehad om erin te duiken, denk ik dat nu de kans is om de Inkling-wereld te betreden! (Lachen)


    Dank u wel. Zou u tot slot nog wat willen zeggen tegen spelers die zich op deze game verheugen?

    Sato:
    Ja, natuurlijk. Ik was betrokken bij de ontwikkeling van de vorige Splatoon-games en ik denk dat Splatoon 3 echt een goede game is geworden waarin we al onze ervaring met de eerdere games hebben kunnen verwerken.

    Dat is in het bijzonder te zien aan het competitieve aspect, want er zijn bijvoorbeeld dynamische en spectaculaire speciale wapens uit Splatoon 1 die we voor deze game hebben gemodificeerd. Ook zijn er betrouwbare en bekende speciale wapens uit Splatoon 2 te vinden. Bovendien hebben we nieuwe wapens in Splatoon 3 die enige oefening vergen om te leren gebruiken. Ik denk dat er qua wapens genoeg variatie in zit om de game leuk te maken.

    Naast deze game-elementen hopen we ook dat spelers van de nieuwe functies, zoals de kluisjes en Slijkslag, gebruikmaken. Zo dompelen ze zich helemaal onder in de Inkling-wereld terwijl ze genieten van onlinegevechten.

    Uiteraard komen er in de toekomst gratis updates, dus ik hoop dat mensen zich na de release op de nieuwe content verheugen. Naast nieuwe wapens en levels zijn we ook van plan om nieuwe spelstanden als 'X-gevecht' en 'Toernooigevecht' toe te voegen.


    Inoue:
    We zijn alle vier hier al zo'n zeven jaar in de Inkling-wereld sinds de eerste game, en persoonlijk vind ik dit hele proces meer op het presenteren van de resultaten van onze observaties en onderzoek lijken dan het maken van een game.

    In de Inkling-wereld is het een komen en gaan van trends, waardoor er steeds weer nieuwe culturen ontstaan, net als dat de resultaten van de Splatfests invloed hebben op de manier van denken van Inklings.

    Wij zijn niet de enige die de game maken. De passie en de betrokkenheid van alle fans zijn ook onderdeel van het proces en ik denk dat dat een van de aspecten is waardoor de Inkling-wereld echt aanvoelt.

    Ik hoop dat spelers deze wereld betreden en ervan genieten, en dat ze samen met ons aan de Inkling-wereld van de toekomst bouwen.

    Nog één ding.

    Popup_17_2_resized.jpg

    Spelers kunnen hun personage aanpassen op meer manieren dan ooit tevoren. Er zijn een hoop opties toegevoegd, van het haar tot aan de vorm van de wenkbrauwen, zodat je je personage een unieke stijl kunt geven.

    Spelers kunnen echt de grenzen verleggen van hun uiterlijk en stijl, dus voel je vrij om te spelen als wie je wilt in de Inkling-wereld.


    Minegishi:
    Er is één ding waar ik het nog niet over heb gehad…

    We hebben geprobeerd om creatief te zijn met de geluiden in verschillende gebieden van de game, zodat spelers de ruimtelijkheid nog beter kunnen voelen. De regisseur vertelde me over zijn visie op het willen toevoegen van een gevoel van diepte, alsof hij in een grote ruimte speelt.

    We hebben bijvoorbeeld voor éénzelfde geluidseffect de weerkaatsing aangepast, afhankelijk van hoe ver een personage van andere dingen verwijderd is. Zo krijg je een beter gevoel van diepte en afstand.

    En voor Splatsville hebben we geprobeerd om de beste manier te vinden waarop spelers de geluiden van deze levendige stad kunnen ervaren, alsof je er echt zelf in rondloopt.

    Zelfs voor de structuur van de muziek hebben we geprobeerd om het zo te maken dat het voor de spelers als ruimtelijk wordt ervaren. We hebben veel moeite gestoken in het creëren van een uitgebreide geluidservaring, dus we hopen dat je er aandachtig naar zult luisteren en ervan geniet.



    Er staat ook een liveconcert op de planning, toch?

    Minegishi:
    Ja. We willen het eerste Splatoon 3-concert geven op Nintendo Live, dat op 8 en 9 oktober plaatsvindt op Tokyo Big Sight.

    Elke keer dat er een Splatoon-liveoptreden is, kijken we ernaar als een stel zenuwachtige ouders die naar hun kind kijken, terwijl het publiek er gewoon van geniet. (Lacht)

    We letten op elk detail om ons voor te bereiden op het evenement, zodat we er deze keer ook een speciaal moment van kunnen maken dat uniek is voor het evenement.

    Het wordt ook gelivestreamd op YouTube, dus mensen van over de hele wereld kunnen naar het optreden en de setlist kijken.


    Ontzettend bedankt. Jullie steken veel moeite in het evenement, en ik kijk er erg naar uit. Heeft u ter afsluiting nog iets te zeggen voor de fans, Nogami-san?

    Nogami:
    Sommige ontwikkelaars van Splatoon 3 zijn al een lange tijd betrokken bij de serie, terwijl er ook nieuwe leden bij het ontwikkelaarsteam zijn gekomen.

    Als vertegenwoordigers van inktvisonderzoekers van over de hele wereld hebben we de Inkling-wereld zo veel mogelijk voorzien van wat we wilden, van de ontwerpen van uitrustingen tot de geluiden, en zelfs de kleine details in het landschap. Ik hoop dat iedereen ervan gaat genieten!

    Het is natuurlijk het belangrijkste om van Splatoon een leuke game te maken. Maar daarnaast hadden we ook als doel om een wereld te creëren waar mensen graag willen zijn. Terwijl jij groeit, groeien ook de mensen om je heen, en de wereld van Splatoon zelf evolueert ook. We willen dat iedereen samen geniet van dit proces.

    We zijn van plan om via gratis updates meer content toe te voegen, zoals nieuwe wapens en levels. Hopelijk ontdekken spelers hun eigen manier om de game met plezier te spelen.

    Ik hoop ook dat degenen die dit artikel lezen ook naar de Inkling-wereld gaan. Duik er in waar je maar wilt, op welke manier je maar wilt. Tot dan!

    Ontzettend bedankt.


    Splatoon 3 is op 9 september uitgebracht voor de Nintendo Switch. Ga naar de spelpagina van Splatoon 3 voor meer informatie.