• {{pageTitle}}

    , {{gameSystem}}

    Vanaf: {{regularPrice}}{{lowestPrice}}

  • 12 tips voor gevorderde The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom-spelers!


    28-08-2023

    12 tips voor gevorderde The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom-spelers!

    Als je al een tijd op avontuur bent in The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom, hebben een nieuwe reeks tips voor je! Van het ontdekken van grotten en het verkennen van het nederrijk tot het onder de knie krijgen van Links vaardigheden; laten we nog dieper in Hyrule duiken!

    Nog maar net aan het avontuur begonnen? Hier vind je 12 spoilervrije tips voor nieuwe spelers, en 12 extra tips voor spelers die net het oppervlak hebben bereikt.

    1: Zo vind je grotten in de buurt

    Abonneer je op op
    YouTube

    Als je ergens in het wild een blupee ziet, is de kans groot dat er een grot in de buurt is! Als je deze bangelijke geesten benadert, zullen ze naar de dichtstbijzijnde grot spurten, dus ga ze achterna en ontdek mogelijk iets nieuws!

    Bonustip: wil je bijhouden welke grotten je al hebt verkend? Zoek op de kaart naar een grotpictogram. Dit geeft aan dat je een grot al eens hebt bezocht.

    2: Wat heb je aan Bubbul-kikkerkristallen?

    Bubbul-kikkers zitten graag op de wanden in grotten. Ze laten een Bubbul-kikkerkristal achter als je ze verslaat. Je vraagt je wellicht af wat je aan deze kristallen hebt. Het antwoord daarop vind je in een grot bij het Pico-meer.

    Bonustip: op de kaart kun je zien of je in een grot al een Bubbul-kikker hebt verslagen. Dat is het geval als er op de kaart een vinkje naast het pictogram van de grot staat.

    3: Zo vind je verborgen objecten in de buurt

    Abonneer je op op
    YouTube

    Je kunt met de Ultrahand-vaardigheid veel meer dan slechts voorwerpen oppakken en ergens aan vast maken. Als de Ultrahand actief is, is het bijvoorbeeld ook makkelijker om verborgen objecten te spotten, zoals wapens die op de grond liggen, materialen om te verzamelen of begraven schatten die je uit de grond kunt halen.

    4: Je Purah-tablet upgraden

    CI_12_advanced_tips_for_TLOZ_Robbie.jpg

    Praat regelmatig met Robbie als hij bij het uitkijkpunt is. Als je enkele klussen voor hem hebt geklaard, vraagt hij je om hem te ontmoeten bij het Hateno-instituut, dat je vindt in het buitengebied van Hateno.

    Daar biedt Robbie aan om je Purah-tablet te upgraden met een sensor die afgaat als er een lichttempel in de buurt is.

    Bonustip: als je Robbie blijft helpen met zijn onderzoek, zal hij meer functies toevoegen aan je Purah-tablet, waaronder het Reismedaillon. Met dit mysterieuze object kun je haast overal in Hyrule reispoorten plaatsen waar je naar kunt snelreizen.

    5: Zo gebruik je plafondduiken tegen vijanden

    Abonneer je op op
    YouTube

    Plafondduiken kun je ook verrassend goed gebruiken in gevechten, vooral tegen grotere vijanden. Als je oog in oog staat met een Steen-Talus, kun je proberen om onder hem te komen en met plafondduiken op de Talus te landen, in de buurt van zijn zwakke plek. Deze tactiek is ook uitermate effectief als je met blokzonoïden te maken hebt!

    6: Zo wissel je hartjes in voor energieflesjes

    CI_12_advanced_tips_for_TLOZ_HornedStatue.jpg

    Heb je veel hartjes, maar weinig energie? Ergens in Hyrule staat een standbeeld met hoorns dat extra energie ruilt voor extra hartjes, en vice versa! Je moet goed uitkijken als je dit mysterieuze standbeeld wilt vinden.

    7: Zo maak je wapens met Ultrahand

    Abonneer je op op
    YouTube

    Probeer Zonai-werktuigen op verschillende manieren te combineren om experimentele wapens te maken, zoals deze machine met vlammenwerper! We leggen stap voor stap uit hoe je hem maakt.

    Je hebt nodig: 2x groot wiel + 4x vlammenwerper

    1: Stapel twee grote wielen op elkaar en maak ze aan elkaar vast. Mocht er een houten plank in de buurt zijn, dan kun je deze eraan vastmaken om te voorkomen dat de grote wielen omvallen.

    2: Maak vlammenwerpers vast aan de zijkant van de wielen.

    3: Plaats je creatie vlak bij vijanden en activeer hem!

    8: Zo maak je elementaire wapens en gadgets

    Abonneer je op op
    YouTube

    De kans is aanwezig dat je al enkele zeldzame edelstenen hebt gevonden, zoals robijnen, topazen en saffieren. Deze kun je verkopen voor ontzettend veel rupees, maar ze zijn ook erg handig als hechtmaterialen dankzij hun elementaire eigenschappen. Als je bijvoorbeeld een robijn hecht aan je wapen, schiet het wapen vuurballen. Of maak een saffier vast aan je schild, want vijanden die zich in de buurt van de ijskoude knal bevinden, zullen bevriezen.

    Bonustip: maak deze edelstenen vast aan een toverstaf, lange toverstaf of grote toverstaf om nog sterkere elementaire aanvallen te ontketenen!

    9: Zo maak je je eigen lichtbron in het nederrijk

    Abonneer je op op
    YouTube

    Zorg dat je genoeg glimbloemzaadjes bij je hebt voordat je het nederrijk betreedt. Deze gloeiende bloemen zijn te vinden in grotten en putten in Hyrule en ze geven licht als je ze aanraakt. Eenmaal in het nederrijk kun je er eentje gooien – of vastmaken aan een pijl – om licht in de duisternis te brengen. Je kunt ook proberen om gigaglimbloemzaadjes vast te maken aan voertuigen die je in het nederrijk hebt gemaakt. Die doen dan dienst als koplampen!

    Bonustip: als je materialen als glimzwammen en glimgrotvissen in je recepten gebruikt, kun je smakelijke maaltijden krijgen die Link een tijdelijk gloei-effect geven!

    10: Zo kun je makkelijker wortels vinden

    Abonneer je op op
    YouTube

    Er zijn qua layout behoorlijk wat overeenkomsten tussen het oppervlak en het nederrijk. Wist je bijvoorbeeld dat wortels altijd direct onder lichttempels te vinden zijn? Je kunt dus aan de hand van je kaart uitvogelen waar je wortels zou kunnen vinden op basis van de tempels die je tot dusver hebt bezocht.

    Bonustip: dit trucje werkt natuurlijk ook andersom als je wilt weten waar op het oppervlak je nieuwe tempels zou kunnen vinden.

    11: Zo genees je hartjes die door sneuvelgas zijn getroffen

    Abonneer je op op
    YouTube

    Als je te lang wordt blootgesteld aan miasma of als je wordt aangevallen door een vijand die ermee is geïnfecteerd, raak je niet alleen hartjes kwijt, maar ook het maximale aantal hartjes dat je kunt hebben in het nederrijk. Als je terugkeert naar het oppervlak of naar de lucht, wordt je hartjesmeter weer normaal, maar er zijn een aantal andere manieren om van deze nare aandoening af te komen:

    • Gebruik zonbloemen bij het koken om maaltijden te bereiden die je hartjesmeter weer aanvullen. Deze bloemen komen het meest voor op de hemeleilanden.
    • Ga naar de dichtstbijzijnde wortel. Als je er een activeert, worden je door sneuvelgas beschadigde hartjes hersteld, net als een korte adempauze onder een wortel die je al hebt geactiveerd.

    12: Wat kun je met Poes?

    Als je in het nederrijk groepen gloeiende zielen tegenkomt die Poes worden genoemd, aarzel dan niet om je zakken te vullen! Deze kun je bij vreemde duivelsbeelden in Hyrule ruilen voor allerlei materialen en bepantsering.

    Bonustip: er staat een duivelsbeeld op het uitkijkpunt. In ruil voor Poes deelt het ook de locatie van andere duivelsbeelden.

    Op zoek naar nog meer tips? Bekijk onze YouTube-afspeellijst hieronder!

    Abonneer je op op
    YouTube