• {{pageTitle}}

    , {{gameSystem}}

    Vanaf: {{regularPrice}}{{lowestPrice}}

  • 12 spoilervrije tips voor jouw avontuur in The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom


    12-05-2023

    12 spoilervrije tips voor jouw avontuur in The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom

    Ga op een episch avontuur, aangewakkerd door je verbeeldingskracht, in The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom, nu verkrijgbaar voor de Nintendo Switch. We hebben 12 spoilervrije tips voor nieuwkomers van de serie die van pas kunnen komen tijdens je avontuur op het land van en in de lucht boven Hyrule.

    1. Houd je missie in de gaten

    Abonneer je op op
    YouTube

    Er is in deze wereld zo veel te doen en te zien, dat je je doel heel eenvoudig uit het oog kunt verliezen. Als je het spoor bijster bent of niet weet wat je moet doen, druk dan op de minknop om je missies te bekijken. Op de kaart zie je aan de hand van het ◎-symbool waar je naartoe moet.

    Bonustip: hoewel het verleidelijk kan zijn om linea recta naar je volgende plaats van bestemming te gaan, is het vaak ook de moeite waard om van de gebaande paden te wijken. Je zult je verbazen wat je in de wereld allemaal te wachten staat.

    2: Een wijdse blik

    Abonneer je op op
    YouTube

    Probeer in een nieuw gebied altijd op zoek te gaan naar een hoog punt om een goede blik op de omgeving te kunnen werpen. Er is vanalles te vinden, zoals vijanden, kisten, materialen, objecten om te gebruiken en zelfs terrein dat je een voordeel kan geven in een gevecht.

    Bonustip: druk op de rechterstick om Links verrekijker te gebruiken voor een beter zicht op een bepaald gebied.

    3: Denk creatief

    Experimenteren vormt de kern van dit avontuur en er zijn op je tocht door Hyrule altijd meerdere oplossingen voor een probleem. Sommige spelers zullen bijvoorbeeld een manier verzinnen om over een ravijn te vliegen, terwijl anderen juist liever een brug bouwen met de Ultrahand om naar de overkant te komen.

    Bonustip: als iets niet helemaal gaat zoals je wilt, probeer dan op een andere manier een oplossing te vinden.

    4: Leer de besturing kennen

    Abonneer je op op
    YouTube

    Als je nog niet bekend bent met de The Legend of Zelda-serie of met actie-avonturengames in het algemeen, dan is het verstandig om eerst de besturing te leren kennen. Dit kun je doen in het systeemmenu. Druk daarvoor eerst op de plusknop en daarna op de R-knop.

    Bonustip: de besturing is niet helemaal hetzelfde als in The Legend of Zelda: Breath of the Wild, dus deze tip is ook handig voor terugkerende spelers!

    5: Praat met de locals

    5_Talking_NL.jpg

    Niet iedereen in Hyrule is vijandig, dus maak gerust een praatje met de wat vriendelijkere personages die je ontmoet. Zo kom je op het Hemeleiland der Wederopstanding enkele goedgezinde zonoïden tegen die je het een en ander kunnen vertellen over de omgeving.

    Bonustip: heb je niet alles van een gesprek meegekregen? Met de Y-knop kun je kun je teruggaan in het gesprek zolang de conversatie gaande is.

    6: Verzameldrift

    Abonneer je op op
    YouTube

    Als je een voorwerp vindt, neem het dan mee. Je weet nooit of het nog van pas kan komen! Sommige dingen zijn heel eenvoudig te verzamelen, zoals paddenstoelen op boomwortels of fruit aan takken. Je kunt ook op jacht gaan naar bijvoorbeeld vissen in het meer of levend wild.

    Bonustip: Het is ook de moeite waard om potten stuk te slaan om te kijken wat erin zit.

    7: Kokkerellen

    Abonneer je op op
    YouTube

    In noodgevallen kun je best rauw voedsel eten, maar je haalt veel meer uit een gekookte maaltijd. Zet een pan (of reiskookpan als je die hebt) op het vuur, mix een paar ingrediënten en ontdek welke heerlijke maaltijden je kunt bereiden!

    Onder andere deze recepten zullen ongetwijfeld van pas komen in het begin van je avontuur:

    • Pepzwam + energielook = vitaliserende gestoomde paddenstoelen (herstelt uithoudingsvermogen en hartjes)
    • Peper = Gebakken peper (maakt je bestand tegen kou en herstelt hartjes)

    Bonustip: Bereide maaltijden worden opgeslagen in je recepten. Deze kun je te allen tijde bekijken om te zien welke ingrediënten je nodig hebt om een specifieke maaltijd opnieuw te bereiden.

    8: Verhoog de levensduur van je wapens!

    Abonneer je op op
    YouTube

    Door je wapens te hechten aan materialen worden ze niet alleen sterker of van speciale effecten voorzien, maar kan ook de levensduur worden verlengd. Dit werkt niet met alle materialen die je wilt hechten, maar voorwerpen als stenen, rotsen en monstermaterialen zoals hoorns en hoektanden kunnen de levensduur van je wapens verlengen.

    Bonustip: Als je een gehecht wapen in zijn oorspronkelijke staat wilt herstellen, kun je dat doen door je voorwerpen te openen, het wapen te markeren en 'Onthechten' te kiezen. Houd er wel rekening mee dat je het materiaal waar je het wapen aan hebt gehecht, kwijtraakt.

    9: Experimenteer met Ultrahand

    Abonneer je op op
    YouTube

    Met Ultrahand kun je een object optillen, draaien en vastmaken aan andere objecten. Het vergt enige oefening om Ultrahand onder de knie te krijgen. Als je een object beweegt, zie je waar de twee voorwerpen worden vastgemaakt (het hechtpunt is een soort groen hechtmiddel). Let dus op de hechtpunten en bouw de meest spectaculaire creaties.

    Als iets niet juist is vastgemaakt, kun je dat onderdeel selecteren en losmaken door de rechterstick te bewegen.

    Bonustip: Sommige Zonai-apparaten worden geactiveerd door er met een wapen op te slaan. Let wel op dat je de rest van je creatie intact laat. Met een bijl in de rondte zwaaien terwijl je op een houten vlot staat is bijvoorbeeld geen slim idee...

    10: Naar de top met plafondduiken

    Abonneer je op op
    YouTube

    Met Links nieuwe vaardigheid plafondduiken is het reizen door bepaalde plafonds een fluitje van een cent. Deze vaardigheid komt bijzonder goed van pas in grotten. Ook kun je plafondduiken om bijvoorbeeld een uitkijkpunt te bereiken of een Bokoblin op een toren te besluipen.

    Bonustip: Als je in een grot wordt omringd door vijanden, kun je plafondduiken om snel te ontsnappen.

    11: Wees slim met terugspoelen

    Abonneer je op op
    YouTube

    Rommelen met de wetten der tijd kan je een geweldige tijd opleveren. Met terugspoelen kun je de verplaatsing van een object terugdraaien. Op die manier kun je bijvoorbeeld projectielen die vijanden naar je gooien, terugsturen. Je kunt de vaardigheid ook gebruiken om de posities van platformen of voertuigen te resetten, zoals een vlot dat van je wegdrijft.

    Bonustip: Je kunt de tijd ook terugspoelen als je op een voertuig staat. Dat is buitengewoon handig als je bijvoorbeeld een andere route wilt nemen.

    12: Materialen gooien

    Abonneer je op op
    YouTube

    Heb je geen pijlen op zak om materialen mee te hechten? Geen probleem. Naast wapens kun je ook materialen vasthouden en gooien. Een stuk vlees naar een onoplettende Bokoblin gooien kan een mooie afleiding zijn. Of gooi een IJs-Chuchu-gelei om een vijand te bevriezen.

    Bonustip: Als je niet zeker weet welk effect een bepaald materiaal heeft, kun je in je lijst met voorwerpen de beschrijving raadplegen om enkele gebruikstips te lezen.


    We hopen dat deze tips je helpen om je verbeeldingskracht volop te benutten op je tocht door Hyrule. Ga naar onze officiële gamepage van The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom voor meer informatie over Links nieuwste avontuur.