• {{pageTitle}}

    , {{gameSystem}}

    Vanaf: {{regularPrice}}{{lowestPrice}}

  • Veelgestelde vragen

    Heb ik een Nintendo-account nodig om Nintendo Switch Online te gebruiken?

    Om onlinediensten te gebruiken moet je een Nintendo-account aanmaken en akkoord gaan met de bijbehorende overeenkomst.

    Kan ik Nintendo Switch Online gratis uitproberen?

    Je kunt de betaalde Nintendo Switch Online-ledenservice zeven dagen gratis uitproberen! Selecteer de Nintendo Switch Online-optie aan de linkerkant in de Nintendo eShop om je gratis proefperiode te activeren.

    Opmerking: per Nintendo-account is er één gratis proefperiode beschikbaar. Tijdens deze proefperiode kun je online spelen, voicechatten via de smartphone-app en de opslagcloud en Nintendo Entertainment System - Nintendo Switch Online-, Super Nintendo Entertainment System - Nintendo Switch Online- en Game Boy - Nintendo Switch Online-service gebruiken. Het is tijdens de proefperiode niet mogelijk om klassieke controllers te kopen.

    Als je automatisch verlengen hebt geactiveerd, zal je lidmaatschap worden verlengd als je proefperiode van zeven dagen voorbij is. Je koopt dan automatisch een individueel lidmaatschap van één maand (30 dagen). Als je geen lidmaatschap wilt kopen, kun je de automatische verlenging beëindigen tijdens de gratis proefperiode. Er zullen je dan geen kosten in rekening worden gebracht.

     

    Automatische verlenging

    Worden Nintendo Switch Online-lidmaatschappen automatisch verlengd?

    Als je een individueel of familielidmaatschap van Nintendo Switch Online koopt, kun je ervoor kiezen om automatische verlenging te activeren. Tenzij je de automatische verlenging beëindigt, wordt je lidmaatschap 48 uur of minder voordat het verloopt automatisch verlengd met dezelfde geldigheidsperiode en prijs als het verlopen lidmaatschap. Automatische verlenging is niet beschikbaar als je jonger bent dan 18 jaar.

    Kan ik automatische verlenging stopzetten?

    Ja, altijd. Open je accountinformatie in de Nintendo eShop op de Nintendo Switch en kies NINTENDO SWITCH ONLINE, gevolgd door AUTOMATISCHE VERLENGING BEËINDIGEN. Je kunt de automatische verlenging ook via de Nintendo-account-website beëindigen. Kies daarvoor WINKELMENU in je Nintendo-account-instellingen en vervolgens NINTENDO SWITCH ONLINE.

    Hoe werkt de betaling voor automatische verlenging?

    Als je genoeg Nintendo eShop-tegoed hebt op het moment dat de automatische verlenging plaatsvindt, wordt het lidmaatschapsbedrag automatisch van je tegoed afgeschreven. Als je niet over voldoende tegoed beschikt, zal de opgeslagen betalingsmethode worden gebruikt om automatisch het resterende bedrag toe te voegen en het lidmaatschap te kopen.

    Opmerking: je moet 18 jaar of ouder zijn om automatische verlenging te gebruiken.

    Hoe wordt het type lidmaatschap bepaald bij automatische verlenging?

    In het algemeen wordt automatisch hetzelfde lidmaatschap gekocht dat je al gebruikt. Als je echter de proefperiode van zeven dagen in de Nintendo eShop activeert, wordt automatisch een individueel lidmaatschap van één maand gekocht.

    Als je van lidmaatschapstype wisselt, wordt het meest recent gekochte lidmaatschap automatisch verlengd. Om een voorbeeld te geven: als je tijdens een lidmaatschap van drie maanden een lidmaatschap van twaalf maanden koopt, wordt bij de volgende automatische verlenging een lidmaatschap van twaalf maanden gekocht.

    Opmerking: als je een familielidmaatschap gebruikt, kun je bij de automatische verlenging niet wisselen naar een individueel lidmaatschap.

     

    Nintendo Switch Online

    Wat gebeurt er met de resterende tijd als ik een extra lidmaatschap koop terwijl ik al lid ben van Nintendo Switch Online?

    Als je een individueel lidmaatschap koopt terwijl je al een individueel lidmaatschap bezit, wordt de tijd toegevoegd aan je resterende tijd. Om een voorbeeld te geven: als je nog 35 dagen van een individueel lidmaatschap over hebt en je een individueel lidmaatschap van 365 dagen koopt, wordt de resterende tijd in totaal 400 dagen. Je kunt de resterende tijd voor een account tot maximaal drie jaar verlengen. Je kunt echter niet de resterende tijd van een individueel lidmaatschap combineren met die van een familielidmaatschap.

    Kan ik naar een familielidmaatschap wisselen als ik een individueel lidmaatschap heb?

    Als je in het bezit bent van een individueel lidmaatschap en een familielidmaatschap wilt kopen, ontvang je een korting op basis van het resterende aantal dagen van je individuele lidmaatschap. De korting* is maximaal de prijs van het familielidmaatschap** en je kunt het kortingspercentage bekijken op de productinformatiepagina. Je individuele lidmaatschap komt te vervallen nadat je een familielidmaatschap*** hebt gekocht.

    *Gebruikers van de proefperiode van zeven dagen komen niet in aanmerking voor een korting.

    **Deze korting kan niet worden toegepast op een familielidmaatschap dat met een downloadcode wordt gekocht.

    ***Om een familielidmaatschap te kopen moet je minimaal 18 jaar oud zijn.

    Ik heb meerdere Nintendo Switch-systemen. Moet ik voor elk systeem apart betalen?

    Nee. Het Nintendo Switch Online-lidmaatschap is niet aan een Nintendo Switch-systeem, maar aan een Nintendo-account gekoppeld. Je kunt de Nintendo Switch Online-service op elk willekeurig Nintendo Switch-systeem gebruiken, zolang het aan je Nintendo-account gekoppeld is.

    Ik heb een familielidmaatschap gekocht. Moet ik iets instellen zodat andere gezinsleden het via hun Nintendo-account kunnen gebruiken?

    Je moet een familiegroep aanmaken via je Nintendo-account.

    Wat is een familiegroep?

    Als een Nintendo-account van een ouder of voogd een familielidmaatschap aanschaft, kunnen de kinderaccounts onder deze Nintendo-account dan ook Nintendo Switch Online gebruiken?

    Als een ouderaccount een individueel lidmaatschap koopt, kan alleen de ouderaccount Nintendo Switch Online gebruiken en de kinderaccounts niet. Als de ouderaccount echter een familielidmaatschap koopt, kan elke kinderaccount binnen de familiegroep gebruikmaken van de service.

    Wat is een familiegroep?

    Ik begrijp dat alleen een Nintendo-account van een ouder of voogd een familielidmaatschap kan kopen, maar kunnen alle Nintendo-accounts in de familiegroep het familielidmaatschap gebruiken, of geldt er een leeftijdsrestrictie?

    Nee, er zijn geen restricties. Het familielidmaatschap moet met een ouderaccount worden gekocht, maar daarna kan elke Nintendo-account binnen de familiegroep (inclusief kinderaccounts) de Nintendo Switch Online-services gebruiken.

    Binnen mijn familie gebruikt iedereen een eigen Nintendo Switch-systeem. Kunnen we Nintendo Switch Online met elke Nintendo-account op elk Nintendo Switch-systeem gebruiken als we een familielidmaatschap kopen?

    Ja, dat is mogelijk. Zolang jullie een familielidmaatschap hebben en een familiegroep aanmaken, kunnen alle familieleden de Nintendo Switch Online-services via hun accounts op verschillende Nintendo Switch-systemen gebruiken. Je hoeft dus niet de Nintendo Switch te gebruiken van degene die het lidmaatschap heeft gekocht.

    Worden mijn spelgegevens in de opslagcloud en mijn opgeslagen gegevens van Nintendo Entertainment System – Nintendo Switch Online, Super Nintendo Entertainment System – Nintendo Switch Online en Game Boy – Nintendo Switch Online gewist nadat mijn Nintendo Switch Online-lidmaatschap afloopt?

    Als een Nintendo Switch Online-lidmaatschap afloopt, hebben gebruikers geen toegang meer tot hun back-ups in de opslagcloud, maar Nintendo zal gebruikers die binnen 180 dagen opnieuw lid worden toegang geven tot hun eerdere back-ups die ze in de opslagcloud hebben gemaakt.

    Moet ik lid worden van Nintendo Switch Online om online te kunnen spelen op Nintendo 3DS-systemen of de Wii U?

    Nee, voor deze systemen hoef je geen Nintendo Switch Online-lidmaatschap te kopen.

    Kan ik games uit Nintendo Entertainment System – Nintendo Switch Online, Super Nintendo Entertainment System – Nintendo Switch Online en Game Boy – Nintendo Switch Online alleen spelen als ik een actieve internetverbinding heb?

    Nintendo Entertainment System – Nintendo Switch Online, Super Nintendo Entertainment System – Nintendo Switch Online en Game Boy – Nintendo Switch Online kunnen maximaal zeven dagen zonder internetverbinding worden gebruikt. Probeer opnieuw verbinding te maken met het internet als je deze services niet meer kunt starten.

    Als ik online speel met iemand die voicechat gebruikt, word ik dan automatisch aan de voicechat toegevoegd?

    Nee, je wordt in geen geval automatisch aan een voicechat toegevoegd. Je kunt zelf kiezen of je aan de voicechat wilt deelnemen, ongeacht of er andere spelers in de voicechat zitten.

    Moet ik eerst de online-sessie beëndigen als ik de voicechat wil verlaten?

    Nee, je kunt de voicechat op elk gewenst moment met de Nintendo Switch Online-app verlaten, zelfs als je nog online speelt. Je kunt bepaalde spelers ook dempen als je ze niet meer wilt horen.

     

    Over Nintendo Switch-gamevouchers

    Moet ik beide Nintendo Switch-gamevouchers tegelijk gebruiken?

    Nee. De vouchers kunnen los van elkaar en op verschillende datums worden gebruikt. Nintendo Switch-gamevouchers zijn twaalf maanden geldig vanaf de datum waarop je ze koopt. In het winkelmenu van je Nintendo-account kun je zien wanneer de vouchers komen te vervallen.

    Kan ik de Nintendo Switch-gamevouchers slechts één keer kopen?

    Nee, je kunt de Nintendo Switch-gamevouchers zo vaak kopen als je wilt. Let er wel op dat je maximaal acht Nintendo Switch-gamevouchers tegelijk kunt hebben.

    Voor welke games kan ik mijn Nintendo Switch-gamevouchers gebruiken?

    Hier vind je de volledige lijst met games.

    Wanneer kan ik Nintendo Switch-gamevouchers gebruiken voor games die nog niet zijn uitgebracht?

    Je kunt Nintendo Switch-gamevouchers voor games gebruiken zodra je ze kunt voorbestellen in de Nintendo eShop.

     

    Over Nintendo Switch Online + Uitbreidingspakket

    Wat is het verschil tussen Nintendo Switch Online en Nintendo Switch Online + Uitbreidingspakket?

    Een lidmaatschap van Nintendo Switch Online + Uitbreidingspakket geeft je toegang tot alle voordelen van het standaard Nintendo Switch Online-lidmaatschap, plus een groeiende collectie klassieke Nintendo 64-, Game Boy Advance- en SEGA Mega Drive-games, en downloadbare uitbreidingen voor Mario Kart 8 Deluxe, Animal Crossing: New Horizons en Splatoon 2.

    Ik heb nu een Nintendo Switch Online-lidmaatschap. Hoe kan ik wisselen naar een lidmaatschap van Nintendo Switch Online + Uitbreidingspakket?

    Een lidmaatschap van Nintendo Switch Online + Uitbreidingspakket is hier te koop of via de Nintendo eShop op je Nintendo Switch-systeem.

    Als je nu een Nintendo Switch Online-lidmaatschap hebt, kun je een lidmaatschap van Nintendo Switch Online + Uitbreidingspakket met korting kopen. Deze korting wordt automatisch toegepast op je aankoop. Zodra je aankoop is voltooid, wordt je huidige lidmaatschap automatisch omgezet naar een lidmaatschap van Nintendo Switch Online + Uitbreidingspakket.

    Ik heb nu een Nintendo Switch Online-lidmaatschap. Ik zou willen wisselen naar een lidmaatschap van Nintendo Switch Online + Uitbreidingspakket, maar waar kan ik zien hoeveel korting er zal worden toegepast?

    Je kunt een lidmaatschap van Nintendo Switch Online + Uitbreidingspakket kopen voor de kortingsprijs die hier wordt getoond.

    Ik heb nu een Nintendo Switch Online-familielidmaatschap. Is het mogelijk om slechts één Nintendo-account in mijn familiegroep om te wisselen naar een lidmaatschap van Nintendo Switch Online + Uitbreidingspakket?

    Als je een Nintendo Switch Online-familielidmaatschap hebt, is het niet mogelijk om voor individuele Nintendo-accounts in je familiegroep te wisselen naar een individueel lidmaatschap van Nintendo Switch Online + Uitbreidingspakket.

    Wanneer je een familielidmaatschap van Nintendo Switch Online + Uitbreidingspakket koopt, kan het door alle leden van je familiegroep worden gebruikt.

    Is het mogelijk om alleen gebruikt te maken van de content van het Uitbreidingspakket zonder een lidmaatschap van Nintendo Switch Online + Uitbreidingspakket, dat de vijf basisdiensten van Nintendo Switch Online bevat?

    Nee. Je hebt een lidmaatschap van Nintendo Switch Online + Uitbreidingspakket nodig om toegang te krijgen tot de content van het Uitbreidingspakket.

    Sommige betaalde downloadbare content, zoals de Mario Kart 8 Deluxe – Circuit-uitbreidingspas, Animal Crossing: New Horizons – Happy Home Paradise en Splatoon 2: Octo Expansion, is ook los verkrijgbaar.

    Is er een gratis proefperiode beschikbaar van Nintendo Switch Online + Uitbreidingspakket?

    Voor elke Nintendo-account is er in de Nintendo eShop een gratis proefperiode van 7 dagen voor Nintendo Switch Online beschikbaar. Deze gratis proefperiode bevat geen content die exclusief is voor het lidmaatschap van Nintendo Switch Online + Uitbreidingspakket.

    Als ik een lidmaatschap van Nintendo Switch Online + Uitbreidingspakket koop, kan ik dan de content van Mario Kart 8 Deluxe – Circuit-uitbreidingspas spelen zonder een exemplaar van Mario Kart 8 Deluxe te hebben?

    Je hebt de Europese versie van Mario Kart 8 Deluxe voor de Nintendo Switch nodig om de content van de Mario Kart 8 Deluxe – Circuit-uitbreidingspas te spelen.

    Bestaat er een verschil tussen het los kopen van de downloadbare content van de Mario Kart 8 Deluxe – Circuit-uitbreidingspas en het spelen van die content als onderdeel van een lidmaatschap van Nintendo Switch Online + Uitbreidingspakket?

    De verschillen voor de downloadbare content van de Mario Kart 8 Deluxe – Circuit-uitbreidingspas zijn als volgt:

    • Wanneer je de downloadbare content los koopt

    Wanneer je de downloadbare content los koopt, kun je deze spelen zonder een actief lidmaatschap van Nintendo Switch Online + Uitbreidingspakket.

    Alleen wanneer je speelt op het hoofdsysteem van de account waarmee de content is gekocht.

    • Wanneer je speelt via een lidmaatschap van Nintendo Switch Online + Uitbreidingspakket

    De downloadbare content kan alleen worden gespeeld als je een actief lidmaatschap van Nintendo Switch Online + Uitbreidingspakket hebt en alleen door de account met het lidmaatschap of, in het geval van een familielidmaatschap, elk lid van de familiegroep.

    Je hebt een internetverbinding nodig om de downloadbare content te starten. Na het opstarten kun je deze tot zeven dagen zonder internetverbinding gebruiken.

    Als ik een lidmaatschap van Nintendo Switch Online + Uitbreidingspakket koop, kan ik dan Animal Crossing: New Horizons – Happy Home Paradise spelen zonder een exemplaar van Animal Crossing: New Horizons te hebben?

    Je hebt de Europese versie van Animal Crossing: New Horizons voor de Nintendo Switch nodig om Animal Crossing: New Horizons – Happy Home Paradise te spelen.

    Bestaat er een verschil tussen het los kopen van de downloadbare content Animal Crossing: New Horizons – Happy Home Paradise en het spelen van die content als onderdeel van een lidmaatschap van Nintendo Switch Online + Uitbreidingspakket?

    De verschillen voor de downloadbare content van Animal Crossing: New Horizons – Happy Home Paradise zijn als volgt:

    • Wanneer je de downloadbare content los koopt

    Wanneer je de downloadbare content los koopt, kun je deze spelen zonder een actief lidmaatschap van Nintendo Switch Online + Uitbreidingspakket.

    Alleen wanneer je speelt op het hoofdsysteem van de account waarmee de content is gekocht.

    • Wanneer je speelt via een lidmaatschap van Nintendo Switch Online + Uitbreidingspakket

    De downloadbare content kan alleen worden gespeeld als je een actief lidmaatschap van Nintendo Switch Online + Uitbreidingspakket hebt en alleen door de account met het lidmaatschap of, in het geval van een familielidmaatschap, elk lid van de familiegroep.

    Je hebt een internetverbinding nodig om de downloadbare content te starten. Na het opstarten kun je deze tot zeven dagen zonder internetverbinding gebruiken.

    Hier is meer informatie te vinden.

    Als ik een lidmaatschap van Nintendo Switch Online + Uitbreidingspakket koop, kan ik dan de content van Splatoon 2: Octo Expansion spelen zonder een exemplaar van Splatoon 2 te hebben?

    Je hebt de Europese versie van Splatoon 2 voor de Nintendo Switch nodig om de content van Splatoon 2: Octo Expansion te spelen.

    Bestaat er een verschil tussen het los kopen van de downloadbare content van Splatoon 2: Octo Expansion en het spelen van die content als onderdeel van een lidmaatschap van Nintendo Switch Online + Uitbreidingspakket?

    De verschillen voor de downloadbare content van Splatoon 2: Octo Expansion zijn als volgt:

    • Wanneer je de downloadbare content los koopt

    Wanneer je de downloadbare content los koopt, kun je deze spelen zonder een actief lidmaatschap van Nintendo Switch Online + Uitbreidingspakket.

    Alleen wanneer je speelt op het hoofdsysteem van de account waarmee de content is gekocht.

    • Wanneer je speelt via een lidmaatschap van Nintendo Switch Online + Uitbreidingspakket

    De downloadbare content kan alleen worden gespeeld als je een actief lidmaatschap van Nintendo Switch Online + Uitbreidingspakket hebt en alleen door de account met het lidmaatschap of, in het geval van een familielidmaatschap, elk lid van de familiegroep.

    Je hebt een internetverbinding nodig om de downloadbare content te starten. Na het opstarten kun je deze tot zeven dagen zonder internetverbinding gebruiken.

    Als ik de DLC Mario Kart 8 Deluxe – Circuit-uitbreidingspas, Animal Crossing: New Horizons – Happy Home Paradise of Splatoon 2: Octo Expansion gebruik via een lidmaatschap van Nintendo Switch Online + Uitbreidingspakket en mijn lidmaatschap verloopt, raak ik mijn opgeslagen gegevens van deze games dan kwijt?

    Zelfs als je lidmaatschap van Nintendo Switch Online + Uitbreidingspakket verloopt, zul je je opgeslagen gegevens niet kwijtraken.

    Door opnieuw een lidmaatschap van Nintendo Switch Online + Uitbreidingspakket te kopen (of door de downloadbare content Mario Kart 8 Deluxe – Circuit-uitbreidingspas, Animal Crossing: New Horizons – Happy Home Paradise of Splatoon 2: Octo Expansion los te kopen), kun je verder spelen waar je gebleven was.

    Kan de content van Mario Kart 8 Deluxe – Circuit-uitbreidingspas, Animal Crossing: New Horizons – Happy Home Paradise en Splatoon 2: Octo Expansion alleen worden gespeeld wanneer ik een actieve internetverbinding heb?

    Je kunt de content van Mario Kart 8 Deluxe – Circuit-uitbreidingspas, Animal Crossing: New Horizons – Happy Home Paradise en Splatoon 2: Octo Expansion tot zeven dagen zonder internetverbinding spelen. Als je een van de games niet kunt opstarten, probeer dan opnieuw verbinding te maken met het internet.

    Als ik de DLC Animal Crossing: New Horizons – Happy Home Paradise of Mario Kart 8 Deluxe – Circuit-uitbreidingspas gebruik via een lidmaatschap van Nintendo Switch Online + Uitbreidingspakket en mijn lidmaatschap verloopt, raak ik mijn opgeslagen gegevens van deze games dan kwijt?

    Zelfs als je lidmaatschap van Nintendo Switch Online + Uitbreidingspakket verloopt, zul je je opgeslagen gegevens niet kwijtraken.

    Door opnieuw een lidmaatschap van Nintendo Switch Online + Uitbreidingspakket te kopen (of door de downloadbare content Animal Crossing: New Horizons – Happy Home Paradise of Mario Kart 8 Deluxe – Circuit-uitbreidingspas los te kopen), kun je verder spelen waar je gebleven was.

    Kan de content van Mario Kart 8 Deluxe – Circuit-uitbreidingspas en Animal Crossing: New Horizons – Happy Home Paradise alleen worden gespeeld wanneer ik een actieve internetverbinding heb?

    Je kunt de content van Mario Kart 8 Deluxe – Circuit-uitbreidingspas en Animal Crossing: New Horizons – Happy Home Paradise tot zeven dagen zonder internetverbinding spelen. Als je een van de games niet kunt opstarten, probeer dan opnieuw verbinding te maken met het internet.

    Wanneer kan ik de aanvullende games van Nintendo 64 – Nintendo Switch Online spelen?

    Er is geen vaste planning voor nieuwe releases, maar de collectie zal blijven groeien.

    Kan ik Nintendo 64 – Nintendo Switch Online, Game Boy Advance – Nintendo Switch Online en SEGA Mega Drive – Nintendo Switch Online alleen spelen als ik een actieve internetverbinding heb?

    Je kunt Nintendo 64 – Nintendo Switch Online, Game Boy Advance – Nintendo Switch Online en SEGA Mega Drive – Nintendo Switch Online tot zeven dagen zonder internetverbinding spelen. Als je deze services niet kunt opstarten, probeer dan opnieuw verbinding te maken met het internet.

    Lidmaatschapsopties

    Er zijn verschillende lidmaatschapsopties beschikbaar, waaronder individuele lidmaatschappen en familielidmaatschappen. Bovendien kun je Nintendo Switch Online 7 dagen gratis uitproberen!


    Kies jouw lidmaatschap