Ontdek wat de update voor de app te bieden heeft

Ouderlijk toezicht voor Nintendo Switch

App Store Play Store

Een leuke en veilige game-ervaring voor je kind

"Spelen mijn kinderen te veel games?"

"Wat voor games spelen ze?"

"Is mijn kind te jong voor bepaalde games?"

Als ouder is het niet altijd makkelijk om te zien hoeveel tijd je kind besteedt aan games. Ouderlijk toezicht voor Nintendo Switch is een gratis app voor smartphones en tablets die je aan de Nintendo Switch kunt koppelen. Daarmee kun je gemakkelijk zien wat voor games je kinderen spelen en hoelang. Als je geen smartphone of tablet hebt, kun je bepaalde beperkingen ook rechtstreeks op de Nintendo Switch instellen.

Video

"Spelen mijn kinderen te veel games?"

  • Alarmsignaal
  • De functie 'Onderbreken'

"Spelen mijn kinderen te veel games?"

Met de app Ouderlijk toezicht voor Nintendo Switch voor smartphones en tablets kun je een tijdslimiet instellen om te bepalen hoelang je kind mag spelen. Zodra de limiet is bereikt, geeft de Nintendo Switch een melding dat de tijd op is.

Met de app Ouderlijk toezicht voor Nintendo Switch kun je ook gemakkelijk zien of je kinderen zich aan de afgesproken tijd houden of niet. In de instellingen kun je er met de functie 'Onderbreken' voor zorgen dat de game automatisch wordt afgesloten zodra je kind de tijdslimiet heeft bereikt.

  • Alarmsignaal
  • De functie 'Onderbreken'

"Wat voor games spelen ze?"

Kijk wat je kind speelt.

De app Ouderlijk toezicht voor Nintendo Switch heeft zelfs een functie waarmee je kunt zien welke games je kinderen hebben gespeeld en hoelang.

Je kunt op dagelijkse basis zien wat je kinderen hebben gespeeld en je kunt maandelijks een speeloverzicht van je kind krijgen via de app Ouderlijk toezicht voor Nintendo Switch.

Zo kun je in één oogopslag zien wat voor games je kinderen leuk vinden.

"Is mijn kind te jong voor bepaalde games?"

Op basis van de leeftijd van je kind kun je de toegang tot bepaalde games beperken. Je kunt de volgende instellingen gebruiken:

Functies die je kunt beperken

Voorkomen dat kinderen games spelen die niet geschikt zijn voor hun leeftijdsgroep
Op basis van de PEGI-leeftijdsclassificatie kun je instellen welke games gespeeld kunnen worden.
Communicatie met andere spelers beperken
Je kunt ervoor zorgen dat je kind geen boodschappen en afbeeldingen met andere spelers kan uitwisselen. Deze beperking kun je ook instellen voor afzonderlijke games.

De app Ouderlijk toezicht voor Nintendo Switch bevat geen instellingen voor de Nintendo Switch Online-app. Ga naar de instellingen van je smartphone of tablet om beperkingen voor de Nintendo Switch Online-app in te stellen.
Het posten van screenshots op social media beperken
Je kunt ervoor zorgen dat je kind geen screenshots die gemaakt zijn op de Nintendo Switch, op social media kan posten.
Opmerking: je kunt ook alle hierboven genoemde beperkingen op basis van leeftijd op de Nintendo Switch zelf instellen, zonder de app 'Ouderlijk toezicht voor Nintendo Switch'.

Apple, het Apple-logo, iPhone en iPad zijn handelsmerken van Apple Inc., die geregistreerd zijn in de VS en andere landen. App Store is een dienstmerk van of Apple Inc.

Android, Google Play en het Google Play-logo zijn handelsmerken van of Google Inc.

Om de app Ouderlijk toezicht voor Nintendo Switch te gebruiken, heeft een ouder of voogd (van 18 jaar of ouder) een Nintendo-account nodig.
Ontdek hoe je een Nintendo-account kunt aanmaken.

Opmerking: in de Nintendo-accountinstellingen kun je de aankoop van bepaalde producten of diensten voor de Nintendo Switch in de Nintendo eShop beperken.