• {{pageTitle}}

    , {{gameSystem}}

    Vanaf: {{regularPrice}}{{lowestPrice}}

  • Welkom bij Nintendo Support

    Krijg hulp voor je Nintendo-systemen, -software en -diensten

    Foutcode 003-1101

    Wat betekent deze foutcode?

    Deze foutcode geeft aan dat je systeem mogelijk geen goede internetverbinding heeft, dat je netwerk momenteel instabiel is of dat er een probleem is met de server.

    Wat moet ik doen?

    Als je een openbaar netwerk gebruikt, dan kan dat de oorzaak van het probleem zijn. Soms is het moeilijk om het probleem op te lossen zonder hulp van de netwerkbeheerder. Gebruik je een beveiligd of persoonlijk netwerk? Probeer dan het volgende voordat je contact opneemt met de klantenservice.

    Als je niet precies weet hoe je de instructies moet volgen, vraag dan een vriend of familielid om hulp.

    1. De SSID/beveiligingssleutel correct invoeren

    • Controleer eerst of andere apparaten (zoals smartphones, tablets en pc's) die hetzelfde Access Point gebruiken, een stabiele internetverbinding hebben en zorg dat er zich geen obstakels bevinden tussen het Access Point en je Nintendo 3DS-systeem.
    • Controleer of de SSID (de naam van je netwerk) en de beveiligingssleutel (het wifiwachtwoord) correct zijn ingevoerd op je Nintendo 3DS-systeem. De standaard-SSID en beveiligingssleutel (die soms ook netwerksleutel of wachtwoord wordt genoemd) vind je op een sticker op de zijkant of de onderkant van je router.

    Hoe gaat het in zijn werk?

    CI7_3DS_TroubleShooting_HOME_Settings.jpg

    Open in het HOME-menu de systeeminstellingen > INTERNETINSTELLINGEN > VERBINDINGSINSTELLINGEN > NIEUWE VERBINDING > HANDMATIG INSTELLEN > ACCESS POINT ZOEKEN. Kies de naam van je draadloze Access Point, voer de beveiligingssleutel in en kies OKÉ.

    2. Port forwarding

    a) Zorg dat er eerst handmatig een IP-adres is toegewezen aan je Nintendo 3DS-systeem, voordat je port forwarding instelt.

    b) Log in op de pagina met instellingen voor je router.

    c) Zoek 'Port Forwarding'. Bij de meeste routers vind je dit onder Beveiliging, Applicaties, Firewall of Games.

    d) Voer de vereiste gegevens in:

    (Ports) 442 - 445 en 28000 - 29500

    (UDP) Sta verkeer naar alle adressen toe. Dit is nodig voor de peer-to-peerverbinding tijdens de game. (Ports 1 - 65000)

    e) Voer het IP-adres van je Nintendo 3DS-systeem in en sla de wijzigingen op.

    Als deze oplossingen het probleem niet verhelpen, noteer dan de volgende gegevens en neem contact met ons op. De volgende informatie kan helpen om het probleem op te lossen:

    • De naam van je internetprovider
    • Het model en merk van je router
    • Het serienummer van je Nintendo 3DS-systeem. Dit nummer staat op de achterkant van het systeem, onder de batterij, op een sticker bij de batterij of onder een van de covers.