• {{pageTitle}}

    , {{gameSystem}}

    Vanaf: {{regularPrice}}{{lowestPrice}}

  • Welkom bij Nintendo Support

    Krijg hulp voor je Nintendo-systemen, -software en -diensten

    Touchscreen is vies

    Als er vingerafdrukken op het touchscreen zitten, kun je dit het beste schoonmaken door erop te ademen en er met een zachte doek over te wrijven. Zo voorkom je dat je de schermen beschadigt of dat vocht in je systeem komt.

    Als het touchscreen niet naar behoren reageert en je merkt dat er vuil zit tussen het touchscreen en het omhulsel van de Nintendo 3DS, volg dan onderstaande stappen om het vuil te verwijderen.

    Benodigd gereedschap:

    • Een nieuwe tandenborstel (zacht tot medium).

    Belangrijke voorzorgsmaatregelen:

    • Gebruik geen vloeistof of schoonmaakmiddel aangezien deze schade kunnen toebrengen aan het systeem.
    • Het schoonmaken van het touchscreen dient alleen te worden uitgevoerd wanneer er zichtbaar vuil wordt aangetroffen.

    Het touchscreen schoonmaken:

    1. Houd de Nintendo 3DS zodanig vast dat de rand van het scherm dat je schoon wilt maken zich boven bevindt.

      Nintendo_3DS_Support___Troubleshootig___Cleaning_your_screen_01.png

    2. Gebruik je duim om het scherm zachtjes in te drukken in de buurt van de rand die je schoon wilt maken, om zo een kleine gleuf te maken tussen het scherm en het omhulsel. Zo kun je stofdeeltjes er makkelijker uit borstelen.
    3. Druk de haartjes aan de bovenkant van de borstel in de gleuf die je gemaakt hebt. Let op dat het plastic deel van de tandenborstel het scherm niet aanraakt, aangezien dit schade kan toebrengen aan het scherm.

      Nintendo_3DS_Support___Troubleshootig___Cleaning_your_screen_02.png

    4. Beweeg de borstel zachtjes heen en weer om de stofdeeltjes weg te borstelen. Als je hiermee klaar bent, controleer dan of de stofdeeltjes zijn verwijderd.
    5. Als je er niet in slaagt de stofdeeltjes te verwijderen, druk dan het scherm iets harder in of gebruik een iets stevigere tandenborstel.
    6. Herhaal de stappen 2-5 voor elke rand die zichtbaar vuil bevat. Wellicht is het nodig om het touchscreen opnieuw te kalibreren na het schoonmaken.

    Als bovengenoemde stappen het probleem niet verhelpen, dient de Nintendo DS gerepareerd te worden. Klik hier voor meer informatie over reparaties.