Welkom bij de Nintendo-klantenservice

Krijg hulp voor je Nintendo-systemen, -software en -diensten

Informatie over Mario Kart 7-update

Bericht over distributie "Updategegevens voor Mario Kart 7"

Het doel van deze gegevens is het verwijderen van oneerlijke afsnijroutes tijden het online racen op de circuits Wuhu eiland 1, Wuhu eiland 2 en Bowsers Kasteel 1 GBA. Let op: door deze update niet te downloaden, zul je niet langer online met meerdere spelers kunnen spelen in Mario Kart 7.


Zo download je de updategegevens voor Mario Kart 7

1. Maak verbinding met het internet

Om de online multiplayer te kunnen spelen, moet je Nintendo 3DS-systeem verbonden zijn met het internet. Als je de instellingen voor de internetverbinding nog niet hebt geconfigureerd, kun je dat doen door in het HOME-menu van je Nintendo 3DS naar "Systeeminstellingen" te gaan.

Dut_1.jpg

Gedetailleerdere instructies voor het maken van een internetverbinding met je Nintendo 3DS vind je hier.

2. Controleer de versie van je systeemsoftware

Je hebt systeemsoftwareversie "4.1.0-8E" of hoger nodig.

Dut_2.jpg

Je kunt controleren welke versie je hebt door in het HOME-menu van je Nintendo 3DS-systeem voor "Systeeminstellingen" te kiezen. Het versienummer verschijnt onder in het bovenste scherm. Heb je een lagere versie dan "4.1.0-8E", update dan je systeem door in de systeeminstellingen op "Overige instellingen" en vervolgens op "Systeemupdate" te tikken.

Weet je niet zeker wat de nieuwste versie is of heb je meer informatie nodig, bezoek dan hier onze speciale rubriek met informatie over systeemupdates.


3. Ga naar de Nintendo eShop

Dut_3.jpg

Kies in het HOME-menu voor “Nintendo eShop”.

4. Zoek de "Updategegevens voor Mario Kart 7” in de Nintendo eShop

CTR-U-AMKP-MarioKart7_UpdateData-QRCode.png

Je kunt de QR-code scannen met je Nintendo 3DS-systeem om direct naar de download-pagina van de demo te gaan. Druk in het HOME-menu op de L- of R-knop, richt de camera van je Nintendo 3DS op deze afbeelding en tik op het icoontje voor de QR-code, op het onderste scherm. En dat is het!

QR Code is een geregistreerd handelsmerk van DENSO WAVE INCORPORATED.

Je vindt de updategegevens ook door in de Nintendo eShop te kijken, of ernaar te zoeken door “Updategegevens voor Mario Kart 7” in het zoekveld in te vullen en "Oké" aan te tikken. 

5. De updategegevens van Mario Kart 7 downloaden.

Kies en download de updategegevens van Mario Kart 7. Nadat deze gegevens zijn gedownload, worden ze automatisch toegepast.

eShop5_MK7Patch_NL.jpg

In tegenstelling tot wanneer je nieuwe software en applicaties downloadt, verschijnt er ditmaal geen nieuwe geschenkdoos in je HOME-menu.

6. Controleer je versie van Mario Kart 7.

Start je Mario Kart 7-spel op in het HOME-menu en controleer of het versie "1.1" betreft, net als in de schermafbeelding. Als er “Ver 1.1” in beeld verschijnt, is het downloaden gelukt.

MarioKart7Update_6_nlNL.jpg

Als je nu voor “Multiplayer (online)” kiest, kun je online spelen.

Als het niet werkt / als je een foutmelding krijgt.

Dut_8.jpg

Als je Mario Kart 7 opstart en voor “Multiplayer (online)” kiest, wordt er verbinding gemaakt met Nintendo Network.

Als er tijdens het maken van een verbinding met Nintendo Network een fout optreedt, zijn de updategegevens niet naar behoren geïmplementeerd. Raadpleeg de onderstaande foutcodes om dit probleem op te lossen.

Dut_9.jpg

Deze foutcode betekent dat je nog geen verbinding hebt met het internet. Gedetailleerdere informatie over het maken van een internetverbinding met de Nintendo 3DS vind je hier.

MarioKart7Update_10_nlNL.jpg

Deze foutcode betekent dat je de nieuwste systeemupdate moet downloaden. Hoe je dat moet doen, kun je hier lezen in onze speciale informatierubriek voor systeemupdates.

MarioKart7Update_11_nlNL.jpg

Deze foutcode betekent dat je de updategegevens van Mario Kart 7 moet downloaden. Volg de bovenstaande instructies vanaf stap 3.


Let op!

  • Deze updategegevens hebben alleen effect op de online-stand.
  • De spelstand voor één speler en de lokale meerspelerstand worden niet geüpdated, dus je kunt deze spelstanden ook zonder de updategegevens blijven spelen.
  • De updategegevens worden automatisch toegepast nadat ze zijn gedownload.
  • In tegenstelling tot wanneer je nieuwe software en applicaties downloadt, verschijnt er ditmaal geen nieuwe cadeauverpakking in je HOME-menu.
  • De updategegevens worden opgeslagen op de SD-kaart die in het systeem zit.
  • De updategegevens kunnen niet worden gedownload als er onvoldoende ruimte beschikbaar is op de SD-kaart. Voor de Updategegevens zijn 43 vrije blokken nodig.
  • Als de optie “Online interactie met andere gebruikers" in de instellingen voor Ouderlijk toezicht (in de systeeminstellingen van je Nintendo 3DS) is ingesteld op "Beperken", kun je niet online spelen.
  • Als je er tijdens de eerste installatie van je Nintendo 3DS-systeem voor hebt gekozen om de Gebruikersovereenkomst voor netwerkdiensten te verwerpen, kun je geen verbinding maken. Je kunt de overeenkomst bekijken door naar "Systeeminstellingen" te gaan en achtereenvolgens te kiezen voor “Internetinstellingen”, “Overige informatie” en “Gebruikersovereenkomst”.

Gerelateerde categorieën