• {{pageTitle}}

    , {{gameSystem}}

    Vanaf: {{regularPrice}}{{lowestPrice}}

  • Welkom bij Nintendo Support

    Krijg hulp voor je Nintendo-systemen, -software en -diensten

    Gegevensoverdrachtprogramma voor Monster Hunter 3 Ultimate

    Het Monster Hunter 3 Ultimate Data Transfer Program stelt je in staat om de Nintendo 3DS- en Wii U-versie van Monster Hunter 3 Ultimate met elkaar te verbinden en je bewaarde spelgegevens tussen beide uit te wisselen. Hierdoor kun je op Wii U spelen en daarna verdergaan naar Nintendo 3DS en vice versa.

    Dit Monster Hunter 3 Ultimate Data Transfer Program kan gratis worden gedownload in de Nintenod eShop op Nintendo 3DS en vereist een SD-kaart met 87 blokken aan vrije ruimte voor gebruik.

    Het maakt niet uit of je het spel origineel op Wii U of Nintendo 3DS bent begonnen: je kunt de initiële overdracht naar beide richtingen uitvoeren.

    Dit heb je nodig:

    • Een Nintendo 3DS of Nintendo 3DS XL-systeem en een SD-kaart met tenminste 87 blokken aan vrie ruimte nodig
    • Een Wii U-systeem
    • Exemplaren van Monster Hunter 3 Ultimate voor zowel Nintendo 3DS als Wii U
    • Het Monster Hunter 3 Ultimate Data Transfer Program, dat gratis is te downloaden in de Nintendo eShop op Nintendo 3DS

    Zo draag je gegevens over

    1. Op Nintendo 3DS: open het Monster Hunter 3 Ultimate Data Transfer Program.

    3DS_MonsterHunter3Ultimate_DTP_enGB_01.bmp

    2. Op Wii U: start Monster Hunter 3 Ultimate en kies in het hoofdmenu voor "Data Transfer".

    3DS_MonsterHunter3Ultimate_DTP_enGB_02.bmp


    3. Op Nintendo 3DS: kies "Transfer Save Data".

    3DS_MonsterHunter3Ultimate_DTP_enGB_03.bmp


    4. Op Nintendo 3DS: kies de richting waarin je spelgegevens wilt overdragen; van Nintendo 3DS naar Wii U of van Wii U naar Nintendo 3DS.

    3DS_MonsterHunter3Ultimate_DTP_enGB_01.bmp


    5. Het Monster Hunter 3 Ultimate Data Transfer Program zoekt naar je Wii U-systeem. Selecteer deze wanneer het gevonden is en de gegevensoverdracht zal beginnen.

    3DS_MonsterHunter3Ultimate_DTP_enGB_04.bmp


    6. Zodra de gegevens zijn overgezet zal het Monster Hunter 3 Ultimate Data Transfer Program gesloten worden. Kies "Continue" in het hoofdmenu om je spelbestand te laden en door te gaan met spelen.

    3DS_MonsterHunter3Ultimate_DTP_enGB_05.bmp


    Backups van bewaarde spelgegevens aanmaken

    Als je dit programma gebruikt voor het overzetten van bewaarde spelgegevens van een Nintendo 3DS-systeem naar een Wii U-systeem, is het mogelijk om een backup aan te maken van de gegevens die je overzet. Via het optiemenu in het Monster Hunter 3 Ultimate Data Transfer Program kun je een backup van bewaarde spelgegevens aanmaken of spelgegevens van een eerdere backup terughalen.

    Let op: de backupgegevens zijn opgeslagen in het Monster Hunter 3 Ultimate Data Transfer Program zelf. Mocht je ervoor kiezen om deze software te verwijderen, dan verlies je tevens de backupgegevens.

    Je kunt slechts één backup van bewaarde spelgegevens per keer opslaan. Als je een nieuwe backup aanmaakt, dan wordt de oude backup overschreven.

    Over het overzetten van Wii U naar Nintendo 3DS

    Om ontvangen Guild Cards en aanvullende contentgegevens over te zetten van Wii U naar Nintendo 3DS, heb je een SD-kaart met tenminste 18 blokken aan vrije ruimte nodig in het Nintendo 3DS-systeem waarnaar je de gegevens over wilt zetten.

    Het is niet mogelijk om spelgegevens over te zetten van Wii U naar een versie van het spel op Nintendo 3DS waarin al spelgegevens zijn opgeslagen. Voordat je bewaarde spelgegevens overzet, zul je bestaande gegevens moeten wissen. Dit kun je doen door naar het Options-scherm in Monster Hunter 3 Ultimate op Nintendo 3DS te gaan en drie seconden lang de L-, R-, en X-knop tegelijkertijd ingedrukt te houden. Let op: bewaarde spelgegevens kunnen niet teruggehaald worden na het wissen, dus wis je gegevens alleen als je zeker weet dat je ze in de toekomst niet nodig hebt.

    Nadat bewaarde spelgegevens zijn overgezet van Wii U naar Nintendo 3DS, zal het bewaarde spelbestand op de Wii U tijdelijk verzegeld worden, waardoor je niet verder in het spel kunt gaan met dit bestand op het Wii U-systeem. Zodra je de spelgegevens van de Nintendo 3DS terug hebt gezet naar Wii U, zul je verder kunnen spelen met dit spelbestand op de Wii U.

    Over het overzetten van spelgegevens van Nintendo 3DS naar Wii U

    Om gegevens over te zetten van Nintendo 3DS naar Wii U heb je tenminste 12 MB aan vrije opslagruimte nodig op het Wii U-systeem waar je de gegevens naar over wilt zetten.

    Als je bewaarde spelgegevens op je Wii U hebt die niet correct zijn verbonden met de spelgegevens op het Nintendo 3DS-systeem vanwaar de overdracht plaats moet vinden, dan zal het niet mogelijk zijn om de gegevens over te zetten. Als je toch gegevens over wilt zetten, dan zul je de bewaarde spelgegevens op je Wii U moeten wissen. Dit kun je doen door naar het Options-scherm in Monster Hunter 3 Ultimate op Nintendo 3DS te gaan en drie seconden lang de L-, R-, en X-knop tegelijkertijd ingedrukt te houden. Let op: bewaarde spelgegevens kunnen niet teruggehaald worden na het wissen, dus wis je gegevens alleen als je zeker weet dat je ze in de toekomst niet nodig hebt.

    Nadat de bewaarde spelgegevens zijn overgezet van de Nintendo 3DS naar Wii U, zal het bestand met bewaarde spelgegevens op de Nintendo 3DS gewist worden. Zodra je de spelgegevens van de Wii U terug hebt gezet naar de Nintendo 3DS zul je verder kunnen spelen met het spelbestand op de Nintendo 3DS.

    Over extra gegevens

    De eerste keer dat je het spel op de Nintendo 3DS speelt, zul je gevraagd worden om extra gegevens op de SD-kaart aan te maken. Met deze gegevens zul je Guild Cards die je ontvangt via StreetPass en gedownloade aanvullende content op kunnen slaan.

    Laad na het aanmaken van deze extra gegevens je bewaarde spelgegevens en sla het spel op in het bed in het spel, of door op START te drukken en het spel te beëindigen en voor "Yes" te kiezen wanneer je gevraagd wordt of je je spel op wilt slaan. Als je meer dan één bestand met bewaarde spelgegevens hebt, dan moet je dit proces voor elk bestand herhalen. Als je je spel niet opslaat nadat nieuwe extra gegevens zijn aangemaakt, kan het zijn dat het Monster Hunter 3 Ultimate Data Transfer Program in de toekomst niet naar behoren zal werken.

    Gerelateerde categorieën