• {{pageTitle}}

  , {{gameSystem}}

  Vanaf: {{regularPrice}}{{lowestPrice}}

 • Welkom bij de Nintendo-klantenservice

  Krijg hulp voor je Nintendo-systemen, -software en -diensten

  Pokémon Super Contest - Tips voor de Appearance round

  Hearthome City: een stad gebouwd op dromen. Een plek waar een Pokémon tot superster kan uitgroeien. In de Pokémon Super Contests in Pokémon Diamond en Pokémon Pearl kan een Trainer geweldige en exclusieve voorwerpen verdienen met de vaardigheden van zijn Pokémon. Om als winnaar uit de Pokémon Super Contest te komen, moet je drie rounds (ronden) winnen: Appearance, Dance en Acting.

  De Appearance round winnen is zo gemakkelijk nog niet. Daarvoor moet je Pokémon stijl, flair en pure wilskracht om te winnen bezitten. En jijzelf moet met niets anders dan de eerste plaats genoegen nemen.

  Met deze tips voor het winnen van de eerste round van de Pokémon Super Contest krijgt jouw Pokémon een regelrechte makeover!

  Ritueel voor de show
  Zelfs Pokémon kunnen last hebben van plankenkoorts (hoewel Snorlax daarop misschien een uitzondering is, als toch behoorlijk relaxede Pokémon). Om de status van je Pokémon te verbeteren voordat de wedstrijd begint, kun je hem een Poffin voeren.

  De Pokémon Super Contest wordt beoordeeld op vijf onderdelen: cool, tough, beauty, smart en cute. Een Poffin zal vrijwel altijd de kenmerken van een Pokémon op tenminste één van deze gebieden verhogen. Als je de juiste Poffin kiest om aan je Pokémon te voeren, kun je diens aantrekkingskracht op een bepaald gebied verhogen.

  Als je bijvoorbeeld meedoet aan de Cool Contest, kun je het beste een Poffin aan je Pokémon geven die zijn coolheid vergroot - spicy Poffin, in dit geval. Wat voor Poffin je ook kiest, zorg ervoor dat je er voor de Appearance contest altijd één aan je Pokémon geeft!

  Kleren maken de Pokémon
  Tijdens de Pokémon Super Contest krijgt elke Appearance round een thema, waardoor het publiek verwacht dat je Pokémon voldoet aan een bepaald uiterlijk. Als het je niet lukt om aan die verwachtingen te voldoen, zal het publiek zich afvragen of je bij de verkeerde wedstrijd aan bent komen wandelen.

  Of je nou gevoel hebt voor mode of niet, één regel moet je in de gaten houden: Je kunt een Pokémon niet aankleden als je geen accessoires hebt. Een kleine garderobe voorspelt niet veel goeds voor je resultaten in de Appearance round en voor een volle accessoirekast moet hard gewerkt worden.

  De zoektocht
  Net dat ene unieke designersaccessoire vinden is een kunst op zich: niet alleen moet je een idee hebben waar je zo'n artikel kunt vinden, maar het vereist ook modegevoel. Je Fashion Case wordt al met een aantal accessoires geleverd, maar die staan in de Pokémon-wereld gelijk aan tweedehandsjes. Met een beetje creatief gebruik kun je daar nog aardig ver mee komen, maar om een superster te worden, heb je accessoires nodig waar een beroemdheid zich mee kan vertonen zonder zich te schamen.

  Als je in Hearthome City bent, moet je eens wat van je Pokémon meenemen naar Amity Square. Zeven Pokémon hebben een goed gevoel voor mode en zijn goed in het vinden van voorwerpen tijdens de wandeling. Buneary, Clefairy, Drifloon, Happiny, Pachirisu, Pikachu en Psyduck zijn allemaal een goede keuze.

  In Veilstone City kunnen je Pokémon een complete massagebehandeling krijgen van een vrouw die daar in één van de huizen woont. Als ze klaar is met de behandeling, geeft ze je ook een accessoire. En tijdens een bezoek aan Floaroma Town, kun je in de Flower Shop Berries (bessen) wisselen tegen accessoires (pas wel op, de winkelbedienden zijn keiharde onderhandelaars).

  Als je de Pokémon Super Contest wint, krijg je, naast een Ribbon (lintje) als aandenken voor wat je bereikt hebt, ook een accessoire erbij. En natuurlijk kun je altijd op je geluk vertrouwen om accessoires buit te maken. Tijdens het doorspelen van Pokémon Diamond of Pearl krijg je ook accessoires cadeau van mensen of kun je ze winnen in de loterij. Maar ben je wel bereid om de sterrenstatus van je Pokémon aan het lot toe te vertrouwen?

  Zie ik er goed uit?
  Deze eenvoudige tips kunnen je helpen om de juiste dingen te vinden om je Pokémon aan te kleden voor de Appearance round, maar het is aan jou om op het juiste moment het perfecte ensemble samen te stellen. Onthoud dat je het uiterlijk van je Pokémon wilt verbeteren met de accessoires, niet verlelijken. Vind de goede manieren om je Pokémon te kleden en je hebt een superster in handen. Hopelijk gaat je Pokémon geen divagedrag vertonen.

  Gerelateerde categorieën