• {{pageTitle}}

  , {{gameSystem}}

  Vanaf: {{regularPrice}}{{lowestPrice}}

 • Welkom bij de Nintendo-klantenservice

  Krijg hulp voor je Nintendo-systemen, -software en -diensten

  Japans koken

  ‘Buitenlands eten’ hoeft niet alleen in het buitenland te gebeuren. Kennis van zaken is vaak de enige barrière om exotische gerechten te kunnen bereiden – hoewel sommige ingrediënten soms ook wat lastig te krijgen zijn. Cooking Guide: Can’t decide what to eat? onthult de geheimen uit mysterieuze keukens, om jou bekend te maken met de heerlijkste gerechten uit verre oorden.

  Cooking Guide bevat recepten uit 27 landen en streken van alle continenten (behalve Antarctica). Met een tikje van de stylus reis je de hele wereld over. Vlieg bijvoorbeeld met ons mee naar het Verre Oosten om te zien wat er in Japan wordt gekookt.

  Smakelijk eten kudasai
  In Japan verandert het menu vaak van seizoen tot seizoen, omdat verse ingrediënten zeer belangrijk zijn voor de mensen in het land van de rijzende zon. Er wordt erg gelet op kleur en fijnzinnige arrangementen, want in de Japanse keuken is de presentatie van groot belang. En het gaat hier niet alleen om sushi. Eenvoudige stoofschotels en hartige, thuisbereide maaltijden vormen de basis van de eetcultuur.

  Hopelijk heb je honger, want de meeste van de 15 recepten uit Japan zijn voorgerechten, meestal gebaseerd op zeefruit en kip, met voor de goede orde natuurlijk ook een vegetarisch gerecht. Als je denkt aan de Japanse keuken, schieten gerechten als sushi en kip teriyaki vaak als eerste te binnen, en natuurlijk zal Cooking Guide je helpen deze vakkundig te bereiden. Je zult snel ontdekken dat het helemaal niet zo moeilijk is om je eigen California Rolls te maken.

  Maar probeer ook eens iets wat je nog niet kent. Van die recepten waarbij je nog moeite hebt de naam uit te spreken. Als je gerechten als  Satsuma-age, Nikujaga en Oyakodon eens wat nader bekijkt, zul je ontdekken hoe universeel koken eigenlijk is – de namen verschillen, maar de gebruikte ingrediënten heb je waarschijnlijk gewoon in huis liggen. Nikujaga is bijvoorbeeld een soort variant op een stoofpotje met rundvlees en aardappel dat suddert in sojasaus. En net als bij je eigen stoofpotjes, kun je wortels en uien toevoegen zoveel je wilt.

  Arigato voor de hulp
  Soms kijk je naar een ingrediënt, waarschijnlijk een stuk groente, en dan vraag je je af ‘Wat moet ik hier nu weer mee?’. Cooking Guide kan dit soort vragen direct beantwoorden, en legt je ook precies uit hoe je elk gerecht moet bereiden, van pellen tot snijden en speciale kooktechnieken. Als iemand je vraagt een California Roll te rollen, heb je misschien wel een globaal idee over hoe dat moet, maar Cookin Guide laat je met een filmpje zien hoe je de handelingen exact moet verrichten.

  Als je Japans kookt met Cooking Guide, tonen foto’s en filmpjes je de juiste manieren om rijst te wassen, een avocado te snijden, maki sushi te rollen, de temperatuur van hete olie te meten, kip te fileren, gember te bereiden, een lotuswortel te pellen, bloem te spatelen, asperges te bereiden en meer. Zo neemt al heel snel je kennis toe en kun je telkens weer nieuwe gerechten op tafel zetten.

  Sayonara aan het onbekende
  Cooking Guide geeft je alle ruimte om je culinaire grenzen te verleggen, want je wordt bij elke stap geholpen. Je hebt vast wel eens pannenkoeken gebakken, maar heb je ze ook wel eens met aduki-bonenpasta bedekt en er een sandwich van gemaakt? Het resultaat heet dorayaki, een Japans desert. Heb je geen aduki-bonen in huis om de pasta mee te maken? Cooking Guide helpt je ook om vervangende ingrediënten te kiezen, zodat je geen recept hoeft te laten schieten. Bij elk recept geeft Cooking Guide een lijst van ingrediënten die in Europa beschikbaar zijn en die je in plaats van bepaalde moeilijk te vinden Japanse ingrediënten kunt gebruiken (bij dure ingrediënten kun je ook de goedkopere varianten kiezen).

  Als je even door de recepten van Cooking Guide bladert, krijg je vanzelf trek in keukenexperimenten. Zo ontdek je niet alleen nieuwe ingrediënten en technieken voor Cooking Guide, je ontwikkelt ook een neus voor nieuwe smaken, waarvan sommige misschien wel de overstap maken van de experimentele fase naar je dagelijkse kost.

  Gerelateerde categorieën