• {{pageTitle}}

  , {{gameSystem}}

  Vanaf: {{regularPrice}}{{lowestPrice}}

 • Welkom bij de Nintendo-klantenservice

  Krijg hulp voor je Nintendo-systemen, -software en -diensten

  Tips voor Rekenen x 20

  Rekenen x 20 bevat de meest intense en uitdagende 15 of 20 (of 25 of 30) seconden die je door zult brengen in Dr Kawashima's Brain Training: Hoe oud is jouw brein? De sommen die je op moet lossen zijn simpel genoeg, maar het hangt van je snelheid af hoeveel virtuele jaren je je DS hersenleeftijd omlaag krijgt.

  Hoewel het zeker helpt als je het antwoord op simpele sommen als  1 + 0 en 9 x 9 vantevoren al weet, zijn hier wat technieken die je uit kunt proberen in een poging om je DS hersenleeftijd omlaag naar 20 te krijgen. Net als bij de eenvoud van het spel, kan de eenvoud van de tips soms een behoorlijke impact op je maken. Kijk wat het beste voor je werkt.

  Schrijf met onderbrekingen
  Brain Training kan je handschrift prima verwerken, maar ziet nummers graag apart geschreven. Als jij iemand bent wiens pen over het scherm van het ene naar het andere nummer glijd, dan is het toch aan te raden om dit anders aan te pakken.

  Hoewel het touchscreen groot is, hoeven je nummers niet even groot te zijn. Het spel moet onderscheid tussen nummers kunnen maken, maar hoe korter en effectiever je schrijfbewegingen, hoe eerder je aan een nieuw nummer kunt beginnen.

  Kijk niet naar het touchscreen
  Het is heel menselijk om te willen zien wat je schrijft, maar je moet op jezelf kunnen vertrouwen. Wanneer je even niet naar de sommen kijkt, moet je je opnieuw oriënteren en verlies je kostbare tienden van seconden. Blijf naar de sommen kijken.

  Let op de volgende handeling
  Recht onder de huidige som zie je de volgende die je op moet lossen. Terwijl je je antwoord onder de huidige som opschrijft, kijk je naar het midden van de volgende som. Wanneer je weet wat voor soort som volgt, kun je hem sneller verwerken.

  Als je het vermenigvuldigteken ziet, bereid je je mentaal voor op de mogelijkheid dat het antwoord een hoger getal kan zijn. Als je links begint te kijken, kun je door  8 x 7 op het verkeerde been worden gezet. Als je in één keer de hele som in je op kunt nemen is dat natuurlijk nog beter, maar als je de draad kwijt raakt als je moet vermenigvuldigen, let dan eerst op die 'x', voordat je naar de nummers kijkt.

  Getallen herhalen
  Een typsich geval van déjà vu: Je hebt net '8' opgeschreven en de volgende som is 10 - 2. Het is heel normaal dat je even stopt en denkt 'Hee, dat heb ik net opgeschreven'. Je begint vervolgens aan je eigen rekenvaardigheid te twijfelen. Dit soort gedachten moet je opzij zetten wanneer je af en toe zich herhalende antwoorden tegenkomt. Dit geldt ook voor antwoorden waarbij het eindgetal ook in de som voorkomt.

  Komt die DS hersenleeftijd al naar beneden?
  Je hebt de rekenvaardigheid, je hebt de tips en nu moet je je Game Card grijpen om te kijken hoe scherp je kunt zijn.

  Gerelateerde categorieën