Welkom bij de Nintendo-klantenservice

Krijg hulp voor je Nintendo-systemen, -software en -diensten

Verbinden met een stereo-installatie

Zie ook de bedieningshandleidingen van het televisietoestel en de stereo-installatie.

Voor deze verbinding zijn AV-aansluitingen op zowel de televisie als de stereo-installatie vereist (de televisie mag ook een scartaansluiting bevatten: een lange, rechthoekige meerpuntsaansluiting).

  1. Verbind de stroomvoorziening (het voedingsblok) met de "DC 12V IN"-aansluiting van de Nintendo GameCube en de wandcontactdoos.
  2. Verbind de gele videostekker van de stereo AV-kabel* met de gemarkeerde inputaansluitingen op de televisie (of met de gele video-aansluiting van de scartadapter* en die met de Euroscart-aansluiting van de televisie).
  3. Verbind de twee audiostekkers (rood en wit) met de corresponderende aansluitingen op de stereo-installatie (je kunt allerlei soorten verlengsnoeren aanschaffen in een electronicawinkel).
    Let op: verbind de stekkers nooit met de Phono-uitgang, aangezien die een individuele versterker bevat die de apparatuur zou kunnen beschadigen.
  4. Plaats een Nintendo GameCube-speldisk in de Nintendo GameCube en zet het systeem aan. 
  5. Selecteer het ontvangerkanaal op de televisie en het AV-kanaal op de ontvanger (op de afstandsbediening is dit doorgaans als volgt aangegeven: 0, AV, A/V, [->], enz).
  6. Zet de stereo-installatie aan en selecteer de juiste geluidsbron.

Met deze directe verbinding wordt een betere spelweergave verkregen en is het niet nodig om naar het kanaal te zoeken. Het stereogeluid en de geluidseffecten zijn nu ook in hun volle glorie te horen.

*Beschrijving:
Stereo AV-kabel: zwarte, brede kabel met stekkers in drie verschillende kleuren (geel, wit, rood) aan één uiteinde en een Nintendo GameCube Analog-AV-Out-stekker aan het andere uiteinde. Scartadapter: zwarte, brede stekker met zilveren meerpuntsaansluiting.