Welkom bij de Nintendo-klantenservice

Krijg hulp voor je Nintendo-systemen, -software en -diensten

Waarschuwing: sommige spellen voor de Nintendo GameCube worden alleen weergegeven in PAL 60Hz

PAL 60Hz is een beeldweergave die het spelers mogelijk maakt hun spel in de hoogst mogelijke kwaliteit te zien en spelen. Dit betekent dat er volledig gebruik gemaakt wordt van het scherm, en zorgt voor een uiterst scherp beeld en een hoger aantal beelden per seconde. Dit alles zorgt voor een rijke spelervaring.

Er zijn echter bepaalde, vooral oudere, televisietoestellen waarbij het niet mogelijk is om spellen weer te geven in PAL 60Hz. Een kleine groep spelers kan hierdoor problemen ondervinden bij de weergave van dit spel op hun tv.

Als je de POWER-knop hebt ingedrukt om je console aan te zetten, zal het Nintendo GameCube-logo op je tv worden weergegeven in PAL 50Hz. Dit scherm wordt gevolgd door een weergave in PAL 60Hz, zoals hieronder wordt getoond.

In sommige gevallen kan dit scherm niet worden getoond vanwege de gebruikte combinatie van tv en snoer. Als je tv beschikt over een SCART-ingang, kun je genieten van een helderder beeld van een hogere kwaliteit, door een RGB-snoer te gebruiken. Als het spelkeuzescherm niet in het midden van je tv-beeld wordt weergegeven, of als het scherm omhoog of omlaag beweegt, kan het zijn dat je tv niet geschikt is voor beeldweergave in PAL 60Hz. Om erachter te komen of je tv PAL 60Hz ondersteunt, moet je de handleiding van je tv raadplegen of contact opnemen met de betreffende fabrikant voor meer informatie.