Welkom bij de Nintendo-klantenservice

Krijg hulp voor je Nintendo-systemen, -software en -diensten

Aankopen van digitale games op de Nintendo Switch

Meer informatie:

Wanneer je een Nintendo-account hebt aangemaakt, kun je je Nintendo-account gebruiken om downloadbare software voor de Nintendo Switch te kopen in de Nintendo eShop. Downloadbare software die je koopt is verbonden aan je Nintendo-account en kan worden gespeeld op je hoofdsysteem, en onder bepaalde voorwaarden, op andere Nintendo Switch-systemen waar je je Nintendo-account aan hebt gekoppeld.

Hoofdpunten:

 • Je kunt downloadbare software kopen in de Nintendo eShop via elk Nintendo Switch-systeem waaraan je je Nintendo-account hebt gekoppeld.
 • Het eerste Nintendo Switch-systeem waarop je de Nintendo eShop bezoekt, wordt het hoofdsysteem voor jouw Nintendo-account.
 • Voor elke Nintendo-account kan één hoofdsysteem geregistreerd zijn, en elke gebruiker van dat systeem kan de digitale software gebruiken die je hebt gekocht.
 • Je kunt je Nintendo-account gebruiken om je digitale games te spelen op een Nintendo Switch-systeem dat niet je hoofdsysteem is, maar dat Nintendo Switch-systeem moeten verbonden zijn met het internet en voor andere gebruikers van het systeem is het niet mogelijk om de software te spelen.
 • Wanneer je een actief lidmaatschap hebt, kunnen opgeslagen gegevens (voor ondersteunde digitale EN gamecardversies van games) worden uitgewisseld tussen systemen dankzij de functie Opslagcloudback-up van Nintendo Switch Online.
 • Kijk hier voor meer informatie over de verschillen tussen het gebruiken van een hoofdsysteem en andere systemen.

Hoe het werkt:

Downloadbare software kopen en spelen:

 1. Koppel een Nintendo-account aan je Nintendo Switch-systeem.
 2. Open de Nintendo eShop op het Nintendo Switch-systeem en kies je Nintendo-account.
  • Wanneer er nog geen hoofdsysteem aan je Nintendo-account is gekoppeld, wordt het systeem dat je hiervoor gebruikt ingesteld als het hoofdsysteem.
 3. Games kopen en/of tegoed toevoegen in de Nintendo eShop. De games en/of het tegoed worden verbonden aan je Nintendo-account.
 4. Download en speel de games die je hebt gekocht.
  • Wanneer je een ander systeem gebruikt dan je hoofdsysteem, moet je verbonden zijn met het internet voordat je downloadbare software opstart.

Gerelateerde categorieën