Klantenservice

Krijg hulp voor je Nintendo-systemen, -software en -diensten

De richtingssticks op de controller reageren niet als ik de Joy-Con-controllers heb vastgemaakt aan het spelsysteem.

De informatie in dit artikel kan nuttig zijn als de richtingssticks op de Joy-Con-controllers niet of niet juist reageren wanneer ze zijn vastgemaakt aan het Nintendo Switch-systeem.

Belangrijk:

 • Het artikel over Joy-Con-richtingssticks die vastzitten of lastig te bewegen zijn kan van pas komen als de richtingssticks plakkerig zijn of vast lijken te zitten.
 • Als de richtingssticks los of vreemd aanvoelen, lees dan onze informatie over Joy-Con-richtingssticks die los of vreemd aanvoelen.

Aanvullende informatie

 • De Joy-Con-controllers kunnen niet worden vastgemaakt aan de Nintendo Switch Lite, maar ze kunnen wel als draadloze controllers worden gebruikt met de Nintendo Switch Lite.
 • Informatie over diverse technische problemen betreffende Joy-Con-controllers kan nuttig zijn.

Wat kun je doen:

 1. Maak de Joy-Con-controllers vast aan het systeem en ga na of ze worden geregistreerd als vastgemaakt. Dit doe je door in het HOME-menu CONTROLLERS te kiezen.
  hac-ss-controllers-registering-as-attached.jpg
  • Als de Joy-Con-controllers niet correct worden geregistreerd op het systeem, lees dan het artikel over Joy-Con die niet worden herkend of geregistreerd terwijl ze zijn vastgemaakt aan het systeem.
 2. Zorg ervoor dat je systeem over de nieuwste systeemversie beschikt.
 3. Zorg ervoor dat je de nieuwste firmware voor de Joy-Con-controllers hebt geïnstalleerd.
 4. Verwijder eventuele skins of covers van de problematische Joy-Con-controller(s) en kalibreer de richtingssticks.
 5. Probeer het volgende als het probleem zich voordoet in een specifieke game of applicatie:
  • Ga na of er software-updates zijn voor die game.
  • Raadpleeg de digitale handleiding van de game voor meer informatie. Sommige games, zoals Mario Kart 8 Deluxe, ondersteunen bewegingsbesturing. Als deze is geactiveerd, kan het aanvoelen alsof de richtingssticks niet correct reageren. In dat geval moet de bewegingsbesturing in de game mogelijk worden uitgezet.

Als het probleem nog steeds niet is opgelost:

 • Als de richtingssticks niet kunnen worden gekalibreerd, moet(en) de niet-werkende Joy-Con-controller(s) worden gerepareerd. Stuur het spelsysteem niet op.
 • Als de controller correct wordt geregistreerd als ‘vastgemaakt’, maar de richtingsstick niet correct reageert, moet(en) de niet-werkende Joy-Con-controller(s) worden gerepareerd. Stuur het spelsysteem niet op.

Klik hier om het reparatieproces te starten.