• {{pageTitle}}

    , {{gameSystem}}

    Vanaf: {{regularPrice}}{{lowestPrice}}

  • Welkom bij Nintendo Support

    Krijg hulp voor je Nintendo-systemen, -software en -diensten

    Knoppenfuncties FAQ

    No Value

    Wat houdt Knoppenfuncties in?

    Dit is een instelling waarmee je de knoppenfuncties van ondersteunde controllers op Nintendo Switch-systemen kunt wijzigen.

    Je kunt ook de invoer voor bepaalde knoppen uitschakelen of de oriëntatie van de richtingsstick wijzigen als je de Joy-Con-controller in horizontale speelstijl gebruikt.

    Welke controllers worden ondersteund?

    Deze instelling wordt ondersteund voor de Joy-Con (L), Joy-Con (R) en Nintendo Switch-Pro-controller. De knoppenfuncties op een Nintendo Switch Lite-systeem kunnen ook worden gewijzigd.

    Van welke knoppen kan de functie worden gewijzigd?

    Je kunt de functie van elke knop wijzigen, met uitzondering van de POWER-knop, de volumeknoppen, de HOME-knop en de SYNC-knop.

    Belangrijk: Je kunt andere knoppen niet zo instellen dat ze fungeren als invoer voor de volume, SYNC- of POWER-knop.

    Is deze instelling ook van toepassing op de sticks?

    De besturingsfunctionaliteit van de sticks (omhoog, omlaag, links, rechts, etc.) kan niet worden toegewezen aan de invoer van een knop. Je kunt echter wel wijzigen aan welke kant de sticks zijn. De invoer van de rechterstick kan bijvoorbeeld worden ingesteld op de linkerstick.

    Kan ik een wijziging van knoppenfuncties op verschillende controllers toepassen?

    Elke controller moet apart worden ingesteld. Je kunt echter wel een favoriete instelling laden en deze toepassen op een controller van hetzelfde type. Een favoriete instelling voor een linker-Joy-Con kan bijvoorbeeld geladen worden naar een linker-Joy-Con, maar niet naar een rechter-Joy-Con.

    Wordt mijn instelling overgezet als ik mijn controller verbind met een ander systeem?

    Nee. De gewijzigde knoppenfuncties worden opgeslagen op het systeem, niet op de controller. Als je je controller met een ander systeem verbindt, worden de standaardinstellingen van de knoppen hersteld.

    Kan ik voor elke controller verschillende instellingen voor knoppenfuncties opslaan?

    Op elk systeem kunnen tot vijf favoriete instellingen worden opgeslagen voor de Joy-Con (L), vijf voor de Joy-Con (R) en vijf voor de Nintendo Switch-Pro-controller.

    Mijn controller reageert niet goed. Hoe weet ik of de instellingen voor knoppenfuncties zijn gewijzigd of de knoppenfuncties zijn uitgeschakeld?

    In verschillende menu's wordt een moersleutelpictogram weergegeven naast de controller die in gebruik is links onderin het touchscreen om aan te geven dat van een van de controllers de knoppenfuncties zijn gewijzigd door een gebruiker. Dit betekent dat van een of meer knoppen de functie is gewijzigd of is uitgeschakeld.

    ss_switch_button_mapping_console_with_wrench_icon.jpg
    ss_switch_button_mapping_joy_con_with_wrench_icon.jpg

    Belangrijk

    Zijn mijn instellingen van de knoppenfuncties van toepassing als ik een game speel?

    Als de instellingen van de knoppenfuncties eenmaal zijn toegepast op een controller, zijn ze op bijna elke situatie van toepassing op Nintendo Switch, zoals het spelen van games, Nintendo eShop, het HOME-menu en de herstelstand.

    Houd er rekening mee dat in bepaalde situaties de instellingen voor knoppenfuncties automatisch worden uitgeschakeld, zoals bij het uitvoeren van een test van de controllerknoppen, het kalibreren van de sticks en het kalibreren van de bewegingsbesturing.