Klantenservice

Krijg hulp voor je Nintendo-systemen, -software en -diensten

Hoe je digitale games / Nintendo-accounts overdraagt tussen Nintendo Switch-systemen

Uitleg over hoe je gekochte digitale software, Nintendo-accounts en/of opgeslagen gegevens overdraagt tussen verschillende Nintendo Switch-systemen.

Let op:

  • Wanneer je van plan bent om het Nintendo Switch-systeem waarvan je gegevens wilt overdragen, te verkopen of weg te gooien, raden we aan om de fabrieksinstellingen van het systeem te herstellen nadat je je gegevens hebt overgedragen naar een tweede systeem.
  • Wanneer je geen toegang meer hebt tot je vorige Nintendo Switch-systeem (als het bijvoorbeeld kwijt of gestolen is), raden we aan om de wachtwoorden te veranderen voor alle Nintendo-accounts die aan dat systeem zijn gekoppeld.

Wat je kunt doen:

Heb je zowel het oorspronkelijke als het nieuwe Nintendo Switch-systeem?

  • Kies in de systeeminstellingen van het oorspronkelijke systeem de optie GEBRUIKER EN OPGESLAGEN GEGEVENS OVERDRAGEN voor elk account dat je wilt overdragen.
    • Gebruik deze optie om de opgeslagen gegevens van games te kunnen bewaren, inclusief de opgeslagen gegevens van games die de opslagcloudback-ups niet ondersteunen.
    • Wanneer je dit proces hebt voltooid, zijn de gekoppelde Nintendo-account, gebruikersaccount en opgeslagen gegevens overgedragen naar het nieuwe systeem en verwijderd van het oorspronkelijke systeem.
  • Als je geen toegang hebt tot het oorspronkelijke systeem, kun je toch je Nintendo-account en digitale games overdragen naar een ander Nintendo Switch-systeem en dat systeem het hoofdsysteem maken van je account. Volg deze stappen om dat te doen.
    • Opgeslagen gegevens van games die zijn opgeslagen via de functie opslagcloudback-up van Nintendo Switch Online kunnen opnieuw worden gedownload op het tweede systeem wanneer je lidmaatschap nog steeds actief is.