• {{pageTitle}}

    , {{gameSystem}}

    Vanaf: {{regularPrice}}{{lowestPrice}}

  • Welkom bij Nintendo Support

    Krijg hulp voor je Nintendo-systemen, -software en -diensten

    Hoe je het hoofdsysteem voor je Nintendo-account verandert

    Instructies over het veranderen van je hoofdsysteem om gekochte digitale software te verplaatsen van het ene Nintendo Switch-systeem naar het andere.

    Let op:

    • Opgeslagen gegevens kunnen niet worden overgedragen van het ene systeem naar het andere via deze methode. Het is echter wel mogelijk voor gebruikers met een Nintendo Switch Online-lidmaatschap om de functie Opslagcloudback-up te gebruiken en op meerdere systemen toegang te krijgen tot de opgeslagen gegevens van ondersteunde games.

    Meer informatie:

    • Je kunt per Nintendo-account een hoofdsysteem registreren.
    • Om het hoofdsysteem te wijzigen, dien je de registratie van het huidige hoofdsysteem te wissen en daarna het nieuwe hoofdsysteem te registreren.
    • Zodra je een systeem als hoofdsysteem hebt geregistreerd, kunnen alle gebruikers van het systeem je digitale aankopen spelen.
    • Zodra je een digitale game hebt gekocht, kun je je Nintendo-account gebruiken om die game op ieder Nintendo Switch-systeem te spelen (ongeacht of dit het hoofdsysteem is).
    • Als je een systeem gebruikt dat niet het hoofdsysteem is, heeft alleen jouw gebruiker toegang tot de digitale games die je gekocht hebt. Andere gebruikers zullen geen toegang hebben tot je digitale games op systemen die niet je hoofdsysteem zijn.

    Wat je kunt doen:

    1. Gebruik je Nintendo-account op je hoofdsysteem om de Nintendo eShop te bezoeken en wis de registratie van het systeem.
    2. Koppel je Nintendo-account op het tweede Nintendo Switch-systeem aan een nieuwe of bestaande gebruiker.
    3. Gebruik je Nintendo-account om de Nintendo eShop te bezoeken op het tweede systeem. Het systeem zal automatisch geregistreerd worden als het hoofdsysteem van je Nintendo-account.
      • Ga in de Nintendo eShop naar je accountinformatie en kijk onder 'Hoofdsysteem' om de status van je hoofdsysteem te controleren.
    4. Als je een Nintendo Switch Online-lidmaatschap hebt, kun je eventueel je opslagcloudback-ups downloaden.
    5. Alle Nintendo-accounts op je hoofdsysteem zullen gebruik kunnen maken van de digitale games die je gekocht hebt.
      • Als je je hoofdsysteem opnieuw wilt wijzigen, herhaal dan stap 1 t/m 4 om de registratie van het huidige hoofdsysteem te wissen en een nieuw systeem te registreren.
      • Als je niet langer toegang hebt tot het vorige hoofdsysteem, bijvoorbeeld omdat het verkocht of gestolen is, raden we je aan om het wachtwoord van je Nintendo-account te wijzigen, zodat je Nintendo-account niet toegankelijk is op het oorspronkelijke systeem.

    Gerelateerde categorieën