• {{pageTitle}}

    , {{gameSystem}}

    Vanaf: {{regularPrice}}{{lowestPrice}}

  • Welkom bij Nintendo Support

    Krijg hulp voor je Nintendo-systemen, -software en -diensten

    In het opslagcloudscherm verschijnt het bericht 'Er is een fout opgetreden' of 'Automatisch back-ups maken en downloaden zijn momenteel niet mogelijk'

    Dit artikel kan je helpen wanneer er geen automatische back-ups worden gemaakt van opgeslagen gegevens op je Nintendo Switch-systeem en de volgende foutmelding naast een softwaretitel in het opslagcloudmenu verschijnt: 'Er is een fout opgetreden'.

    Belangrijke informatie

    Voorafgaand aan een Nintendo Switch-systeemupdate die op 6 april 2021 is verschenen, kon het maken van automatische back-ups van opgeslagen gegevens soms ophouden als gevolg van een fout. Als dit probleem zich bij je softwaretitels voordoet, zijn er bepaalde stappen noodzakelijk om ervoor te zorgen dat het automatisch maken van back-ups verdergaat. Nadat je je systeem hebt bijgewerkt naar versie 12.0.0 of nieuwer, kun je de onderstaande stappen volgen om te controleren of de fout bij softwaretitels optreedt en vervolgens het probleem op te lossen.

    Opmerkingen

    Volg deze stappen

    1. Zorg dat op je systeem de meest recente systeemversie is geïnstalleerd.
    2. Open de systeeminstellingen vanuit het HOME-menu en kies daarna GEHEUGENBEHEER, gevolgd door OPSLAGCLOUD.
    3. Kies de gebruiker van wie je de opslagcloudback-ups wilt controleren.
    4. Scrol door de lijst met softwaretitels die het maken van back-ups ondersteunen, en controleer of er titels zijn waarbij 'Er is een fout opgetreden' wordt weergegeven.
      eunl_1_nup12.png
      • Als er geen foutmeldingen in de lijst staan, dan is er geen onderbreking geweest in het maken van automatische back-ups van je opgeslagen gegevens.
    5. Ga terug naar het HOME-menu, start een game op waarbij 'Er is een fout opgetreden' werd weergegeven, en bevestig dat je een back-up van de actuele opgeslagen gegevens van de game wilt maken in de opslagcloud.
      • Als dit probleem zich voordoet, is het maken van automatische back-ups op een eerder moment opgehouden, dus het is zeer waarschijnlijk dat de opgeslagen gegevens op het systeem nieuwer zijn.
    6. Ga terug naar het opslagcloudmenu (open de systeeminstellingen, kies daarna GEHEUGENBEHEER, vervolgens OPSLAGCLOUD en kies je gebruiker) en selecteer de game in de lijst van alle opgeslagen gegevens.
    7. Kies BACK-UP VAN OPGESLAGEN GEGEVENS MAKEN om handmatig een back-up van de opgeslagen gegevens op het systeem te maken en het automatisch maken van back-ups te hervatten.
      eunl_2_nup12.png
      • Als je liever de opgeslagen gegevens op het systeem overschrijft met de oudere opgeslagen gegevens uit de back-up, kies dan OPGESLAGEN GEGEVENS DOWNLOADEN. Als je dit doet, kunnen de opgeslagen gegevens die op het systeem stonden, niet meer worden hersteld.
    8. Herhaal deze stappen met andere gebruikers en softwaretitels op het systeem om te controleren of alle problemen zijn opgelost en het automatisch maken van back-ups van opgeslagen gegevens weer is hervat.

    Als het probleem niet is opgelost

    Als je nog steeds geen back-ups van je opgeslagen gegevens kunt maken nadat je deze stappen hebt gevolgd, kies dan MEER INFORMATIE om te zien waarom er geen back-ups kunnen worden gemaakt. Het maken van back-ups van opgeslagen gegevens mislukt mogelijk omdat:

    • je momenteel niet verbonden bent met het internet
    • de gebruiker geen actief Nintendo Switch Online-lidmaatschap heeft
    • de geselecteerde game momenteel wordt gespeeld