Welkom bij de Nintendo-klantenservice

Krijg hulp voor je Nintendo-systemen, -software en -diensten

NES-controllers: overzicht en veelgestelde vragen

De NES-controllers kunnen worden gebruikt met Nintendo Entertainment System - Nintendo Switch Online op de Nintendo Switch. Het ontwerp en de functionaliteit van de NES-controllers zijn gebaseerd op de originele controller voor het Nintendo Entertainment System. Zo kun je klassieke NES-games op authentieke wijze spelen.

De NES-controllerset bevat twee controllers. De set is exclusief verkrijgbaar voor Nintendo Switch Online-leden (één set per Nintendo-account).

Nintendo Switch Online-leden kunnen de NES-controllers in de voorverkoop kopen vanaf 19 september 2018. Ze zullen eind 2018 worden verstuurd.

Veelgestelde vragen

Zijn de NES-controllers nog identiek aan het originele ontwerp?

Hoewel het ontwerp van de originele NES-controllers behouden is, zijn de nieuwe controllers draadloos met een rail langs de bovenkant, zodat ze kunnen worden vastgemaakt aan een Nintendo Switch-systeem om opgeladen te worden.

Zijn de nieuwe NES-controllers identiek aan de controllers die zijn uitgebracht voor het Nintendo Classic Mini: Nintendo Entertainment System?

Nee, de Nintendo Classic Mini: Nintendo Entertainment System-controllers verschillen van de NES-controllers die zijn ontworpen voor de Nintendo Switch; ze zijn niet onderling verwisselbaar.

Kunnen de NES-controllers worden gebruikt voor andere Nintendo Switch-software, buiten de games in Nintendo Entertainment System - Nintendo Switch Online?

De NES-controllers zijn ontworpen voor de games van NES - Nintendo Switch Online. We kunnen niet garanderen dat ze ook werken in combinatie met andere software.

Is dit een tijdelijk aanbod?

Nee, de NES-controllerset is geen tijdelijk aanbod. Het aanbod is echter maar eenmalig beschikbaar per Nintendo-account.

Kunnen andere mensen binnen mijn familielidmaatschap hun eigen NES-controllers bestellen?

Ja. Ieder lid binnen een familielidmaatschap kan een set NES-controllers bestellen, ongeacht zijn of haar leeftijd.

De controllers kunnen echter maar eenmalig worden gekocht per Nintendo-account. Als bijvoorbeeld iemand met een individueel lidmaatschap de controllers bestelt en zich dan bij een familielidmaatschap voegt, kan deze persoon niet nog een controllerset bestellen.