• {{pageTitle}}

    , {{gameSystem}}

    Vanaf: {{regularPrice}}{{lowestPrice}}

  • Welkom bij Nintendo Support

    Krijg hulp voor je Nintendo-systemen, -software en -diensten

    Download maakt geen voortgang in de slaapstand

    De informatie in dit artikel kan van pas komen als je content probeert te downloaden naar je Nintendo Switch-systeem terwijl het in de slaapstand staat, maar de download geen voortgang lijkt te maken of niet wil beginnen.

    Software en DLC kunnen naar je Nintendo Switch-systeem gedownload worden in de slaapstand, zolang deze verbonden is met het internet en er voldoende ruimte is in het systeemgeheugen of een ingevoerde microSD-kaart. Downloads kunnen ook vanaf je pc of smartapparaat gestart worden wanneer het systeem in de slaapstand staat.

    Wat moet je doen

    1. Zorg ervoor dat je systeem over de nieuwste systeemversie beschikt.
    2. Start het Nintendo Switch-systeem opnieuw op door de POWER-knop minstens drie seconden ingedrukt te houden, en kies dan OPNIEUW OPSTARTEN / UITZETTEN > OPNIEUW OPSTARTEN.
    3. Bevestig dat je systeem over een werkende internetverbinding beschikt.
      • Als je via wifi verbonden bent met je draadloze router, zorg dan dat het systeem binnen bereik van de router blijft wanneer deze in de slaapstand wordt gezet, en dat er zich geen metalen of elektronische apparatuur tussen het systeem en de router bevinden.
    4. Als je verbonden bent met het internet via een kabel (LAN), ga je naar SYSTEEMINSTELLINGEN en kies je SLAAPSTAND. Schakel vervolgens de instelling VERBINDING VIA KABEL IN DE SLAAPSTAND BEHOUDEN in.
    5. Controleer de huidige hoeveelheid vrije opslagruimte op je Nintendo Switch-systeem. Als je niet genoeg ruimte hebt om de download te voltooien, kun je onze stappen volgen voor het uitbreiden van het beschikbare geheugen of het vrijmaken van opslagruimte.

    Als het probleem nog steeds niet is opgelost

    Probeer de download te voltooien met het systeem in en uit de slaapstand. Als het probleem zich blijft voordoen terwijl het systeem zich niet in de slaapstand bevindt, kun je onze stappen volgen voor gevallen waarin de download van software of updategegevens blijft hangen.