• {{pageTitle}}

    , {{gameSystem}}

    Vanaf: {{regularPrice}}{{lowestPrice}}

  • Welkom bij Nintendo Support

    Krijg hulp voor je Nintendo-systemen, -software en -diensten

    Kan geen verbinding maken met een opgeslagen Bluetooth®-audioapparaat

    De informatie in dit artikel kan van pas komen als je een Bluetooth®-audioapparaat wilt verbinden, zoals een hoofdtelefoon, die je hebt opgeslagen op je Nintendo Switch-systeem, maar het niet lukt om het apparaat te verbinden.

    Let op:

    Dit artikel kan van pas komen als je een Bluetooth-audioapparaat wilt verbinden met je Nintendo Switch-systeem nadat het al is opgeslagen op het systeem. Als je voor het eerst een Bluetooth-audioapparaat probeert te verbinden, of als je een eerder opgeslagen apparaat wilt verbinden dat sindsdien is verwijderd, kun je de stappen volgen in Kan geen nieuw Bluetooth-audioapparaat toevoegen.

    Wat moet je doen

    1. Update je systeem naar de nieuwste systeemversie.
    2. Start het Nintendo Switch-systeem opnieuw op door de POWER-knop drie seconden ingedrukt te houden, en kies dan OPNIEUW OPSTARTEN / UITZETTEN > OPNIEUW OPSTARTEN.
    3. Schakel je Bluetooth-audioapparaat uit en zet het vervolgens weer aan. Zorg dat het apparaat opgeladen en herkenbaar is.
      • Volg de instructies voor je specifieke Bluetooth-audioapparaat om te zorgen dat het herkenbaar is.
    4. Zorg dat je geen lokale draadloze functies gebruikt op het Nintendo Switch-systeem, zoals lokale multiplayer op meerdere systemen. Bluetooth-audio kan niet tegelijkertijd gebruikt worden met een lokale draadloze verbinding.
    5. Zorg dat er niet meer dan twee draadloze controllers gesynchroniseerd zijn met het systeem. Maximaal twee draadloze controllers kunnen gesynchroniseerd worden met een Bluetooth-audioapparaat.
    6. Beweeg je Bluetooth-audioapparaat dichter naar je Nintendo Switch-systeem en zorg dat er zich geen metalen of elektronische apparatuur bevindt tussen het audioapparaat en het systeem.
    7. Ga terug naar BLUETOOTH®-AUDIO in SYSTEEMINSTELLINGEN, kies de naam van je apparaat en selecteer APPARAAT VERWIJDEREN. Hiermee wordt het apparaat verwijderd van het systeem zodat je het opnieuw kunt toevoegen.
    8. Kies APPARAAT TOEVOEGEN om weer naar je Bluetooth-audioapparaat te zoeken. Kies de naam van je apparaat wanneer het gevonden is.

    Als het probleem nog steeds niet is opgelost

    Als het probleem zich blijft voordoen, volg je de stappen van de fabrikant van het apparaat voor het oplossen van problemen.

    Is hiermee het probleem opgelost?

    Als deze informatie het probleem heeft opgelost, ben je klaar! Ga voor informatie over Nintendo-producten en het laatste nieuws naar de Nintendo-website.

    Probeer een ander Bluetooth-audioapparaat te synchroniseren met behulp van onze stappen voor synchroniseren.

    Is het gelukt om een ander Bluetooth-audioapparaat te verbinden?

    Als een ander Bluetooth-audioapparaat wel kan worden verbonden, is er mogelijk een probleem met het oorspronkelijke apparaat.

    Blijf het werkende apparaat gebruiken en kijk op de Nintendo-website voor het laatste nieuws.

    Als er geen Bluetooth-audioapparaat verbonden kan worden, moet het Nintendo Switch-systeem gerepareerd worden.

    Klik hier om een reparatie in te plannen.