Welkom bij de Nintendo-klantenservice

Krijg hulp voor je Nintendo-systemen, -software en -diensten

Software-update: 15 juni 2018

Er is nu een software-update beschikbaar die toegang biedt tot nieuwe functies en aanpassingen in Xenoblade Chronicles 2. Om de software bij te werken start je de game op terwijl je Nintendo Switch-systeem is verbonden met het internet. De softwareversie na deze update is 1.5.0.

Inhoud van de update

Opgeloste problemen

 • Het probleem dat te maken had met het verdienen van Peruns Key Affinity Gift, waarbij de teller voor “small good deeds” in ver. 1.3.0. hersteld had moeten worden, is niet volledig opgelost. Vandaar dat een extra verbetering is aangebracht.

Aanpassingen en nieuwe functies

 • Er zijn nieuwe Unique Monster Subjugation Reports toegevoegd.
 • De tijd waarin je een unique monster verslaat wordt opgenomen. Subjugation reports van verslagen unique monsters kun je vinden door hun graven te doorzoeken, of door ze te selecteren van een lijst die je kunt krijgen van de battle auditor in Garfont village.
 • Je krijgt nu een icoontje te zien als een monster woedend is geworden tijdens een gevecht.
 • De "Nopon Summons"-optie is nu toegevoegd aan het menu van de Expansion Pass, die toegang geeft tot een nieuwe Challenge Battle.
  • Met Challenge Battles kunnen spelers Shulk en Fiora van Xenoblade Chronicles tegenkomen. Deze uitdagingen zijn erg moeilijk, maar je kunt waardevolle beloningen krijgen, waaronder nieuwe accessoires, Aux Cores en Noponstones.
  • Noponstones kunnen worden ingeruild voor items die het uiterlijk van personages in je team enigszins veranderen, of voor zeldzame onderdelen voor Poppi. (Deze veranderingen qua uiterlijk zullen niet in alle cutscenes worden getoond.)
  • Met het voltooien van deze lastige uitdagingen krijgen spelers belangrijke items, waardoor Shulk en Fiona met ze mee op avontuur kunnen in Alrest. Zorg dat je drivers en blades goed zijn voorbereid voordat je de uitdagingen aangaat.
 • De "Extra Game Options"-functionaliteit is nu toegevoegd aan de Expansion Pass. Zodra je deze hebt, zullen de volgende functies worden toegevoegd aan de game-instellingen in het optiemenu:
  • Auto Battle: door deze functie in te schakelen zal het personage dat door de speler wordt bestuurd automatisch arts en blade switch gebruiken nadat het gevecht is begonnen.
  • Automatic success for Special move button challenges: als je deze functie inschakelt, zullen de knopuitdagingen voor Special moves worden overgeslagen en slagen ze automatisch met een "Good"-beoordeling.
  • Enemy aggression: als je deze uitschakelt, zullen vijanden niet zelf een gevecht beginnen. (Niet van toepassing op unique monsters, bosses, quest enemies of salvage enemies)

Aanvullende informatie

Het downloaden van updates heeft geen gevolgen voor je opgeslagen gegevens.

Mogelijk heb je extra opslagruimte nodig om deze content te kunnen downloaden. Als er niet genoeg vrije ruimte is in het systeemgeheugen van het Nintendo Switch-systeem, gebruik dan een compatibele microSD-kaart (ga naar Service en info voor meer informatie). Je kunt zien hoeveel vrije ruimte er in het systeemgeheugen of op de microSD-kaart is door vanuit het HOME-menu naar de systeeminstellingen te gaan en daar Geheugenbeheer te kiezen.

Gerelateerde categorieën