• {{pageTitle}}

    , {{gameSystem}}

    Vanaf: {{regularPrice}}{{lowestPrice}}

  • Welkom bij Nintendo Support

    Krijg hulp voor je Nintendo-systemen, -software en -diensten

    Tv-lampje op de houder knippert

    Het tv-lampje aan de voorkant van de Nintendo Switch-houder knippert.

    Belangrijk:

    De Nintendo Switch-houder is niet compatibel met de Nintendo Switch Lite.

    Aanvullende informatie:

    • Wanneer de Nintendo Switch-voeding voor het eerst wordt aangesloten op de houder, gaat het tv-lampje aan de voorkant van de houder even aan en daarna uit. Dit is normaal.
    • Zolang het systeem in de houder zit en het scherm van de applicatie op de tv wordt weergegeven, blijft het tv-lampje groen branden.

    Wat kun je doen:

    1. Verwijder het Nintendo Switch-systeem uit de houder en zorg dat de nieuwste systeemupdate geïnstalleerd is.
      • Als je systeem al over de nieuwste versie beschikt, start je systeem dan opnieuw op door de POWER-knop drie seconden ingedrukt te houden, daarna OPNIEUW OPSTARTEN / UITZETTEN te kiezen en dan OPNIEUW OPSTARTEN te kiezen.
        • Houd de POWER-knop twaalf seconden ingedrukt om het systeem geforceerd af te sluiten indien het systeem niet reageert, en zet het systeem vervolgens weer aan.
        • Als je een Nintendo Switch-houder met LAN-poort gebruikt, update dan de firmware van de houder.
    2. Haal de HDMI-kabel uit de houder. Reset vervolgens de voeding door hem van beide kanten minstens dertig seconden los te koppelen.
      • Ga tijdens deze stap na of je de Nintendo Switch-voeding (model HAC-002) gebruikt en controleer deze op sneden, knikken, gerafelde kabels enz.
        haca_002_eurimge_f_r_ad_0_lr_fr.jpg
      • Als je beschadigingen vindt, of een andere oplader gebruikt, kun je deze vervangen door het juiste accessoire om het probleem te verhelpen.
    3. Controleer dat je de Nintendo Switch-houder (model HAC-007) of de Nintendo Switch-houder met LAN-poort (model HEG-007) gebruikt.
      OLED_switch_docks.jpg
      • Als je een ander accessoire gebruikt, kun je het vervangen door de gelicentieerde houder om het probleem te verhelpen.
    4. Sluit de voeding aan op de houder en steek de stekker direct in een stopcontact. Sluit de HDMI-kabel vervolgens weer aan op de houder. Zorg dat alles goed is aangesloten op een tv of monitor.
    5. Zorg dat het systeem aan staat en plaats het terug in de houder. Zorg hierbij dat het lcd-scherm dezelfde kant op staat als de voorkant van de houder.
      hac_photo_console_dock_insert_home.jpg


    Als het probleem nog steeds niet is opgelost:

    • Als het probleem wordt opgelost door een tweede houder te gebruiken, hoeft alleen de problematische houder gerepareerd te worden.
    • Als het probleem zich blijft voordoen met een tweede houder, of als er geen andere houder beschikbaar is, moet het systeem gerepareerd worden. Voeg de originele houder en voeding bij zodat deze getest kunnen worden.

    Klik hier om een reparatie in te plannen.