• {{pageTitle}}

    , {{gameSystem}}

    Vanaf: {{regularPrice}}{{lowestPrice}}

  • Welkom bij Nintendo Support

    Krijg hulp voor je Nintendo-systemen, -software en -diensten

    Zo draag je een afzonderlijke bewoner over naar een nieuw eiland (Animal Crossing: New Horizons)

    In dit artikel lees je hoe je een afzonderlijke bewoner (één speler) in Animal Crossing: New Horizons kunt verhuizen naar een eiland op een nieuw Nintendo Switch-systeem.

    Belangrijk

    • Om een bewoner over te dragen moet je beschikken over zowel het oorspronkelijke Nintendo Switch-systeem als het Nintendo Switch-doelsysteem. Op beide systemen moet een lokale draadloze verbinding geactiveerd zijn.
    • Als je geen toegang meer hebt tot het oorspronkelijke Nintendo Switch-systeem, maar het gebruik van back-ups van je eilandgegevens had ingeschakeld, kun je je back-upgegevens op je vervangende systeem herstellen. Volg daartoe de stappen in het artikel 'Zo kun je back-ups van je opgeslagen eilandgegevens maken en ze herstellen'.
    • Je hebt op beide systemen de game Animal Crossing: New Horizons nodig.
    • De bewoner die je wilt overdragen, moet al een woning hebben.
    • De eilandwoordvoerder kan niet afzonderlijk worden overgedragen. Je kunt de eilandwoordvoerder alleen samen met het hele eiland overdragen, door gebruik te maken van de eilandoverdrachtssoftware. Voor de stappen die je daarvoor kunt volgen, kun je kijken op 'Zo draag je een eiland over naar een nieuw Nintendo Switch-systeem'.
    • Het is niet mogelijk om naar een eiland te verhuizen dat al wordt bewoond door acht bewoners.
    • Om een andere bewoner over te dragen moet je tevens de gebruikersaccount van de speler overdragen naar het nieuwe Nintendo Switch-systeem.
    • Als de bewoner opgeslagen gegevens heeft voor Animal Crossing: New Horizons – Happy Home Paradise, worden die gegevens ook met de bewoner overgezet naar het nieuwe Nintendo Switch-systeem. De DLC Happy Home Paradise moet gedownload worden naar het nieuwe systeem om toegang te krijgen tot de content van de DLC.

    Draag je jouw bewoner over, of een andere bewoner?

    1. Draag de gebruikersgegevens van de speler op het oorspronkelijke Nintendo Switch-systeem over naar het Nintendo Switch-doelsysteem (het vervangende systeem).
      • Hiermee worden alle opgeslagen gegevens van software die aan de gebruiker zijn gekoppeld, met uitzondering van die van Animal Crossing: New Horizons, overgedragen naar het doelsysteem.
    2. Zorg dat Animal Crossing: New Horizons op beide systemen is bijgewerkt naar de meest recente versie.
    3. Start op het oorspronkelijke systeem Animal Crossing: New Horizons op met om het even welke andere gebruiker (bijvoorbeeld de eilandwoordvoerder).
    4. Druk in het titelscherm op de minknop om de instellingen te openen.
    5. Kies VAN EILAND WISSELEN.
    6. Kies ANDERE BEWONER VERHUIZEN.
    7. Kies de naam van de bewoner die gaat verhuizen, en daarna JA, DAT KLOPT.
    8. Bekijk de informatie over de overdrachtsprocedure en kies OKÉ.
    9. Kies JA, ZEKER WETEN! en daarna JA, VERHUIZEN MAAR! om een eilandverhuisverzoek te versturen.
    10. Start op het doelsysteem Animal Crossing: New Horizons op met de gebruiker die je hebt overgedragen.
    11. Kies NEE, IK VERHUIS als antwoord op de vraag van Timmy en Tommy.
    12. Kies DAT HEB IK, JA! als antwoord op de vraag of je al een eilandverhuisverzoek hebt verstuurd.
    13. Kies VERHUIZING BEGINNEN om naar het verhuisverzoek te zoeken dat door het oorspronkelijke systeem is verstuurd.
    14. Als de namen van het eiland en van de bewoner worden weergegeven, kies je JA, KLOPT.
    15. Kies op het oorspronkelijke systeem JA, VERHUIZEN MAAR! om het doelsysteem waar je naartoe verhuist, te bevestigen. Vanaf dit punt kan de overdracht niet meer worden afgebroken.
    16. Nadat het bericht 'Bedankt voor je geduld. Alles is in gereedheid gebracht!' wordt weergegeven, kun je op het oorspronkelijke systeem de game afsluiten.
    17. Op het doelsysteem kom je op het eiland aan en kun je een locatie kiezen om de woning neer te zetten die je op het oorspronkelijke systeem had.
      • Als je op het doelsysteem de eerste gebruiker bent die Animal Crossing: New Horizons speelt, word je de nieuwe eilandwoordvoerder. Een verhuizing duurt een tijdje, dus de eerste nacht op het eiland slaap je in een tentje.
      • Als op het doelsysteem het eiland al door iemand wordt bewoond, wordt je woning meteen verhuisd.
    18. Als je op een eerder moment eilandback-ups hebt geactiveerd, volg dan opnieuw onze stappen voor het activeren van eilandback-ups om te zorgen dat eilandback-ups ook geactiveerd zijn op je nieuwe systeem.
    1. Zorg dat Animal Crossing: New Horizons op beide systemen is bijgewerkt naar de meest recente versie.
    2. Start op het oorspronkelijke systeem Animal Crossing: New Horizons op en kies de gebruiker die bij de verhuizende bewoner hoort.
    3. Druk in het titelscherm op de minknop om de instellingen te openen.
    4. Kies VAN EILAND WISSELEN.
    5. Kies IK WIL VERHUIZEN.
    6. Kies JA, DAT KLOPT.
    7. Bekijk de informatie over de overdrachtsprocedure, kies JA, ZEKER WETEN! en daarna nogmaals JA, ZEKER WETEN! om een eilandverhuisverzoek te versturen.
    8. Start op het doelsysteem Animal Crossing: New Horizons op en kies de gebruikersaccount die je voor je bewoner wilt gebruiken.
      • Je kunt op het doelsysteem geen gebruiker kiezen die Animal Crossing: New Horizons al heeft gespeeld. Als je een nieuwe gebruikersaccount moet maken, kijk dan op 'Een nieuwe gebruikersaccount toevoegen'.
    9. Kies NEE, IK VERHUIS als antwoord op de vraag van Timmy en Tommy.
    10. Kies DAT HEB IK, JA! als antwoord op de vraag of je al een eilandverhuisverzoek hebt verstuurd.
    11. Kies VERHUIZING BEGINNEN om naar het verhuisverzoek te zoeken dat door het oorspronkelijke systeem is verstuurd.
    12. Als de namen van het eiland en van de bewoner worden weergegeven, kies je JA, KLOPT!.
    13. Bevestig op het oorspronkelijke systeem het Nintendo Switch-doelsysteem waar je naartoe verhuist. Vanaf dit punt kan de overdracht niet meer worden afgebroken.
    14. Nadat het bericht 'Bedankt voor je geduld. Alles is in gereedheid gebracht!' wordt weergegeven, kun je op het oorspronkelijke systeem de game afsluiten.
    15. Op het doelsysteem kom je op het eiland aan en kun je een locatie kiezen om de woning neer te zetten die je op het oorspronkelijke systeem had.
      • Als je op het doelsysteem de eerste gebruiker bent die Animal Crossing: New Horizons speelt, word je de nieuwe eilandwoordvoerder. Een verhuizing duurt een tijdje, dus de eerste nacht op het eiland slaap je in een tentje.
      • Als op het doelsysteem het eiland al door iemand wordt bewoond, wordt je woning meteen verhuisd.
    16. Als je op een eerder moment eilandback-ups hebt geactiveerd, volg dan opnieuw onze stappen voor het activeren van eilandback-ups om te zorgen dat eilandback-ups ook geactiveerd zijn op je nieuwe systeem.