Welkom bij de Nintendo-klantenservice

Krijg hulp voor je Nintendo-systemen, -software en -diensten

Zo kun je de instellingen van de slaapstand wijzigen

Instructies voor het instellen van de slaapstand op de Nintendo Switch.

Volg deze stappen:

 1. Kies SYSTEEMINSTELLINGEN in het HOME-menu.
  hac-screenshot-homemenu-systemsettings.jpg
 2. Scroll links op het scherm naar beneden en kies SLAAPSTAND. Je kunt de volgende instellingen configureren:
  • Automatische slaapstand (spelsysteem). Als het systeem in handheldstijl of tafelstijl wordt gebruikt, gaat het systeem in de slaapstand als er een bepaalde tijd geen activiteit plaatsvindt. De tijd kan worden ingesteld op 1, 3, 5, 10 of 30 minuten. Selecteer NOOIT om de automatische slaapstand uit te schakelen als je het systeemscherm gebruikt.
  • Automatische slaapstand (televisie). Als het systeem in de tv-stijl wordt gebruikt, gaat het in de slaapstand als er een bepaalde tijd geen activiteit plaatsvindt. De tijd kan worden ingesteld op 1, 2, 3, 6 of 12 uur. Selecteer NOOIT om de automatische slaapstand uit te schakelen voor als het systeem in de tv-stijl wordt gebruikt.
  • Schakel de automatische slaapstand uit bij media-weergave. Zo voorkom je dat de automatische slaapstand wordt geactiveerd bij media-weergave. Als deze optie is uitgeschakeld, gaat het systeem na vier uur media-weergave nog steeds in de slaapstand.
  • Wekken wanneer Nintendo Switch-voeding wordt ontkoppeld.

   Als deze optie is ingeschakeld, wordt het systeem uit de slaapstand gehaald bij verwijdering uit de houder, of wanneer de Nintendo Switch-voeding wordt aangesloten/ontkoppeld.