Welkom bij de Nintendo-klantenservice

Krijg hulp voor je Nintendo-systemen, -software en -diensten

Zo kun je je gedownloade games op meerdere spelsystemen spelen

De informatie in dit artikel komt mogelijk van pas als je meerdere Nintendo Switch-systemen hebt en je je games op elk van deze systemen wilt spelen.

Let op: Als je een nieuw Nintendo Switch-systeem hebt dat je waarschijnlijk het meest gaat gebruiken, kan het handig zijn om voor dit nieuwe systeem eerst de stappen voor het overdragen van je gebruikersgegevens te doorlopen.

 • Het overdragen van je gebruikersgegevens stelt je in staat om je gebruikersprofiel en alle bijbehorende opgeslagen gegevens en Nintendo eShop-aankopen van het ene naar het andere Nintendo Switch-systeem te verplaatsen.
 • Gegevens worden per gebruiker overgedragen, dus andere gebruikers kunnen op het oorspronkelijke Nintendo Switch-systeem blijven staan, indien gewenst.

Wat kun je doen?

 1. Koppel je Nintendo-account aan elk Nintendo Switch-systeem waarop je je gedownloade games wilt spelen.
 2. Games of content die je op elk Nintendo Switch-systeem wilt gebruiken, moet je opnieuw downloaden in de Nintendo eShop.
 3. Bepaal welk Nintendo Switch-systeem het hoofdsysteem voor je Nintendo-account moet zijn.
  • Op het hoofdsysteem heb je toegang tot je gedownloade content, zelfs als je offline bent. Je hebt wel nog steeds een internetverbinding nodig om onlinefuncties en Nintendo Switch Online te gebruiken.
  • Andere gebruikers kunnen op het hoofdsysteem content spelen die je hebt gedownload.
  • Op andere systemen (niet-hoofdsystemen) heb je een internetverbinding nodig om gebruik te kunnen maken van gedownloade content.
  • Andere gebruikers op niet-hoofdsystemen kunnen geen content spelen die je hebt gedownload.
 4. Wis de registratie van je huidige hoofdsysteem en stel het gewenste hoofdsysteem in voor je Nintendo-account, indien nodig.
  • Je kunt zo vaak als je wilt van hoofdsysteem wisselen. Je kunt een systeem dat voorheen je hoofdsysteem was, zelfs opnieuw als hoofdsysteem instellen.
 5. Selecteer je gedownloade game vanuit het HOME-menu op een van je spelsystemen om die game te spelen.
  • Je kunt je Nintendo-account niet gebruiken om games tegelijkertijd op meerdere systemen te spelen.
 6. Gebruik de opslagcloud met een betaald Nintendo Switch Online-lidmaatschap om op elk systeem toegang te hebben tot je opgeslagen gegevens. Zo kun je altijd verdergaan waar je gebleven was.
  • Sommige games zijn mogelijk niet compatibel met de opslagcloud.