• {{pageTitle}}

    , {{gameSystem}}

    Vanaf: {{regularPrice}}{{lowestPrice}}

  • Welkom bij Nintendo Support

    Krijg hulp voor je Nintendo-systemen, -software en -diensten

    Uitleg over de verschillende soorten games

    Als je niet zeker weet wat je in bepaalde games kunt verwachten, dan is hier een handig overzicht om je te helpen.

    TM_3DS_PokemonXY_combo.png

    In RPG's (role-playing games) bestuur je een bepaald personage en ontdek je uitgebreide verhaallijnen in uitgestrekte spelwerelden. Je boekt vooruitgang door gebieden te verkennen en deel te nemen aan gevechten. In RPG's draaien gevechten meestal meer om strategie dan om de eigenlijke actie. In zulke gevechten verslaat een speler met niveau 4 bijvoorbeeld een speler met niveau 3. In sommige RPG's kun je je personage ook naar wens aanpassen. De Pokémon-games zijn een goed voorbeeld van RPG's.

    TM_3DS_Tetris.png

    Puzzelgames zijn er in alle soorten en maten, maar het idee is altijd hetzelfde: je moet je verstand gebruiken. In sommige puzzelgames, zoals Tetris, moet je blokken op de juiste plaats zetten om rijen te maken. In andere games moet je drie of meer gelijke voorwerpen op een rij krijgen om ze weg te spelen. Daarnaast zijn er puzzelgames waarin je reactiesnelheid minder belangrijk is, maar waarin je bijvoorbeeld verborgen voorwerpen moet vinden.

    TM_3DS_TomodachiLife.png

    In simulatiegames kunnen spelers de werkelijkheid op een andere manier ervaren. In Tomodachi Life kun je bijvoorbeeld een alternatief leven leiden vol knettergekke gebeurtenissen. Andere simulatiegames draaien dan weer om bouwen en plannen. Een goed voorbeeld is Harvest Moon, waarin je je eigen boerderij moet bouwen en beheren.

    TM_3DS_NewSuperMariosBros2.png

    Platformgames zijn vaak de meest toegankelijke games. Hierin moet je letterlijk van het ene platform naar het andere springen! In platformgames moet je meestal allerlei bonussen verzamelen, en het doel is gewoonlijk om het einde van het level te bereiken. Games uit de New Super Mario Bros.-serie zijn een goed voorbeeld van platformgames.