Welkom bij de Nintendo-klantenservice

Krijg hulp voor je Nintendo-systemen, -software en -diensten

Belangrijk bericht

We willen een update geven over de recente gevallen van ongeoorloofde toegang tot sommige Nintendo-accounts.

Terwijl we nog bezig zijn met onderzoeken, willen we gebruikers geruststellen dat er momenteel geen aanwijzingen zijn voor een inbreuk op de databases, servers of diensten van Nintendo. Naar aanleiding van ons lopende onderzoek beëindigen we de mogelijkheid om een Nintendo Network ID te gebruiken om in te loggen op een Nintendo-account. Alle andere opties om in te loggen op een Nintendo-account blijven beschikbaar.

Als extra voorzorgsmaatregel nemen we binnenkort contact op met gebruikers over het opnieuw instellen van wachtwoorden voor Nintendo Network ID's en Nintendo-accounts waarvan we denken dat ze zonder toestemming zijn gebruikt.

Daarnaast blijven we gebruikers sterk aanmoedigen om verificatie in twee stappen te activeren voor hun Nintendo-account, zoals hier wordt uitgelegd: Verificatie in twee stappen activeren voor je Nintendo-account.

Als gebruikers merken dat er ongeoorloofde activiteiten plaatsvinden, raden we ze aan de stappen te volgen die worden beschreven in het artikel 'Je Nintendo-account herstellen'.

Om verdere pogingen tot ongeautoriseerde aanmelding te voorkomen zullen we tijdens het onderzoek geen verdere informatie vrijgeven over de methoden die worden gebruikt om ongeautoriseerde toegang te verkrijgen.

We bieden onze excuses aan voor het ongemak en mogelijke zorgen die bij onze klanten zijn ontstaan, en we zullen er hard aan blijven werken om de veiligheid van de gegevens van onze gebruikers te waarborgen.