Welkom bij de Nintendo-klantenservice

Krijg hulp voor je Nintendo-systemen, -software en -diensten

Software-update: 13 november 2015

Er is nu een software-update beschikbaar met een aantal aanpassingen om de spelervaring te verbeteren. Om de software bij te werken start je de game op terwijl je Wii U-systeem is verbonden met het internet. De softwareversie na deze update is 2.3.0.

CI16_WiiU_Splatoon_Patch230.jpg

Inhoud van de update

Nieuwe uitrusting

 • Er zijn nieuwe uitrustingen toegevoegd, die je in de winkels kunt vinden.

Aanpassingen aan het resultatenscherm van Ranked Battle

 • De update verandert de volgorde waarin spelers worden weergegeven op het resultatenscherm van Ranked Battle. Nu staan de spelers met het grootste verschil tussen overwinningen en nederlagen (het aantal overwinningen min het aantal nederlagen) in de laatste tien gevechten in de huidige spelstand boven aan de lijst.
  • Opmerking: eerst stonden de spelers die de meeste tegenstanders hadden verslagen, bovenaan. Deze verandering is aangebracht om andere manieren die bijdragen aan de overwinning (die niet gemakkelijk in een score kunnen worden uitgedrukt), mee te rekenen.
  • Opmerking: overwinningen en nederlagen worden niet bijgehouden voor Regular Battles, Splatfest Battles, Squad Battles of Private Battles. De volgorde van de spelers wordt voor deze spelstanden daarom niet aangepast.
  • Opmerking: als de rang van een speler verandert, wordt het aantal overwinningen en nederlagen op 0 gezet.

Aanpassingen gevechten

 • De update lost een probleem op met de Blaster. Als je de Blaster als standaardwapen had, bereikte je schot een tegenstander soms niet, zelfs als het vizier op het scherm aangaf dat je schot doel zou treffen.
 • De update verandert de afstand waarop inkt van Rollers de Splash Walls van de tegenpartij kan beschadigen, zodat de afstand hetzelfde is als die voor tegenstanders.
 • Tower Control: Sprinklers op de toren worden nu vernietigd als ze tegen muren botsen, net zoals Sprinklers op de grond kapot gaan als ze door de toren worden geraakt.

Andere veranderingen

 • De update bevat verschillende verbeteringen om de gebruikers een nog betere ervaring en nog meer plezier te bieden.

Aanvullende informatie

Deze update heb je nodig om online te spelen.

Het downloaden van updates heeft geen gevolgen voor je opgeslagen gegevens.

Let op: je hebt ten minste 779 MB vrije ruimte nodig om deze software-update uit te voeren. Afhankelijk van het Wii U-hardwarepakket dat je bezit en je gebruik ervan, heb je mogelijk een extra opslagapparaat nodig. Ga naar Gegevens opslaan voor meer informatie over extra opslagapparaten.