• {{pageTitle}}

  , {{gameSystem}}

  Vanaf: {{regularPrice}}{{lowestPrice}}

 • Welkom bij de Nintendo-klantenservice

  Krijg hulp voor je Nintendo-systemen, -software en -diensten

  Grootmeester-tips voor Metroid-schietpartij

  Als je er genoeg van hebt dat je intergalactische pantser in de attractie Metroid-schietpartij steeds weer wordt gesloopt door Metroids, Space Pirates en andere lastpakken, kun je je voordeel doen met onze Grootmeester-tips. Het is niet makkelijk om de grootmeester-rang te halen (dat zegt de naam ook al een beetje), maar des te groter de voldoening als je het toch voor elkaar hebt gekregen.

  Verschillende voorwaarden

  Wat je precies moet doen om grootmeester te worden verschijnt in het missiekeuzescherm, nadat je een missie voor de eerste keer hebt gehaald. De voorwaarden voor deze titel verschillen per missie - soms gaat het om je nauwkeurigheid, terwijl andere missies je uitdagen om alleen met opgeladen aanvallen te winnen - dus zorg dat je weet wat je te doen staat voordat je het slagveld betreed.

  Eén ding dat Metroid-meesterschutters niet moeten doen is het voorwerp gebruiken dat Monita laat vallen als een missie een paar keer is mislukt. Met zo'n voorwerp word je supersterk, maar als je er gebruik van maakt, kun je voor die missie niet langer de grootmeester-rang halen, zelfs niet als je aan alle voorwaarden voldoet. Sterker nog: in sommige missies mag je geen enkel voorwerp oppakken als je grootmeester wilt worden. Dus je bent gewaarschuwd!

  Als je de grootmeester-rang wilt raken, komt het altijd aan op je nauwkeurigheid. Want hoe meer schoten doel treffen, hoe beter je kansen, natuurlijk! Als je graag met Samus speelt, kun je de C-knop van de Nunchuk ingedrukt houden om in te zoomen voor uiterst precies mikwerk, terwijl je met het ruimteschip de ZL-knop kunt indrukken voor een scherper zicht. Dat je hebt ingezoomd betekent niet dat je meteen de trekker moet overhalen, volg je doelwit met vaste hand en schiet alleen als je zeker bent van een voltreffer.

  Ken je vijanden

  Vijanden zijn alleen kwetsbaar op bepaalde gloeiende plekken. Deze zien eruit als knoppen, met kleuren die aangeven hoeveel energie de vijand nog over heeft. Het is niet altijd even makkelijk om zo'n zwakke plek te raken. Terwijl vijanden als Geemers gewoon in je vizier schuifelen, laten tegenstanders als de Cyclon Queen en Flying Zebesians zich veel lastiger treffen. Opgeladen bommen en opgeladen raketten bieden goede kansen om een zwakke plek te raken die is afgeschermd of aan het zicht onttrokken is. In sommige missies mag je alleen maar opgeladen aanvallen gebruiken om de grootmeester-rang te halen, waardoor ze een mooie gelegenheid bieden deze essentiële techniek te oefenen.

  Vorm een team!

  De beste manier om Metroid-schietpartij te domineren is door je krachten met andere spelers te bundelen. Terwijl één van de spelers de Wii U GamePad gebruikt om luchtsteun te verlenen met het ruimteschip, kunnen maximaal vier Samus-spelers op de grond samenwerken om doelwitten uit te schakelen. Laat het de andere spelers weten als vijanden kwetsbaar zijn, waarschuw voor vijandelijk vuur en geef rugdekking! Let op: in missies waarin het gaat om nauwkeurigheid geldt dat iedereen het vereiste percentage treffers moet halen voor de grootmeester-rang, dus breng geen vrienden mee die maar wat in het wilde weg schieten! Oefen je vaardigheden in je eentje, zodat jullie later als team kunnen triomferen!