• {{pageTitle}}

    , {{gameSystem}}

    Vanaf: {{regularPrice}}{{lowestPrice}}

  • Welkom bij Nintendo Support

    Krijg hulp voor je Nintendo-systemen, -software en -diensten

    Op een SD-kaart opslaan

    Je kunt je spelvoortgang en andere data direct op het interne geheugen van je Wii-systeem opslaan. Daar is geen SD-kaart voor nodig. Het is echter wel mogelijk om Wii-kanalen, Virtual Console-spellen en WiiWare-spellen op een SD-kaart of SDHC-kaart (maximum 32 GB) te bewaren. Als je nog weinig ruimte op het interne geheugen van je systeem hebt, is het gebruik van een SD-kaart een handige manier om meer ruimte te creëren.

    Om op een SD-kaart te kunnen schrijven, dien je een update voor je Wii-systeem te downloaden. Om updates te downloaden, dient je Wii verbonden te zijn met het internet. Klik hier voor meer informatie over systeemupdates voor je Wii.

    Let op: zonder deze update kun je nog steeds data van een SD-kaart halen voor gebruik in het fotokanaal. Hierdoor kun je je afbeeldingen en video’s zien en naar mp3-bestanden luisteren.

    Daarnaast is het niet mogelijk spelgegevens naar een SD-kaart te kopiëren als deze een verbinding met Mii-personages in het Mii-personagekanaal of online ranglijsten bevatten.

    Klik hier voor meer infromatie over het beheren van gegevens op je Wii-systeem.

    Via het overeenkomstige icoontje aan de linker onderkant van het Wii-menu heb je toegang tot het SD-kaartmenu. WiiWare- en Virtual Console-spellen kun je direct vanuit dit menu openen, maar je hebt een bepaald aantal vrije blokken in het systeemgeheugen van je Wii nodig om de software te kunnen gebruiken.